38'

Onder 9, JO9-1, Groep 1 01

19 november 2016 11:00

Cor Braamskamp

Vandaag speelden we thuis voor de beker tegen hoofdklasser Wolvega. Een bekerwedstrijd brengt altijd een bepaalde spanning met zich mee. Met winst ben je door en met verlies lig je er uit. De jongens begonnen goed aan het duel, al na 15 sec. kregen ze een dot van een kans, maar deze werd helaas door de tegenstander nog net naast het doel gewerkt. Lekker begin. Na 4 minuten was het wel raak we kwamen op een 1-0 voorsprong. Helaas werd in de 6e minuut een fout van ons achterin direct afgestraft en stond het weer gelijk 1-1. In de 9e minuut kregen we een vrije trap die netjes werd binnen geschoten en kwamen dus weer op voorsprong 2-1. Maar ook deze voorsprong duurde niet lang, 3 minuten later kwam Wolvega weer langszij, 2-2. In de 15e minuut nam Wolvega de leiding, een schot op doel werd via de rug van onze speler van richting veranderd en rolde in het doel, 2-3. Pfff wat een wedstrijd. Toen een minuut later Wolvega met een fraai schot de bal tegen de touwen werkte en zo de score verdubbelde was dat wel even slikken voor de boys. Ruststand 2-4. In de 2e helft begon Wolvega een stuk feller dan de thuisploeg en creëerden direct een paar goede kansen. In de 25e minuut wisten ze er één via een rebound binnen te schieten, 2-5. In de 29e minuut werd de 2-6  via de knie van onze verdediger achter de doelman van Staphorst gewerkt, dan zit het ook allemaal niet mee. De jongens probeerden het nog wel, maar het geloof was er niet meer. Wolvega was fysiek net iets sterker. Twee minuten voor het eind maakte Wolvega er nog 2-7 van. Natuurlijk waren ze graag een ronde verder gekomen in de beker, maar het zat er vandaag niet in. Ondanks de nederlaag hebben ze goed gevoetbald!