Fedde Timmer

Mannen, 1, Hoofdklasse B

2 september 2017 15:00

Martijn Kieft

CSV Apeldoorn en Staphorst hebben het aanwezige publiek een heerlijke middag bezorgd. Was het de thuisploeg die het eerste bedrijf de bovenliggende partij was en verdiend op voorsprong stond,de tweede helft was Staphorst de bovenliggende partij. Door enkele 100 % kansen onbenut te laten bleef de thuisploeg in leven. Met de 1 - 1 einduitslag konden beiden uiteindelijk wel leven.

Aanvankelijk was het even wennen voor Staphorst. Op het kunstgrasveld was het gewoon benauwd en dat vergde in de beginfase wat aanpassingsproblemen voor de brigade van Jan Vlap. Het eerste gevaar kwam van csv Apeldoorn. Een kopbal werd vakkundig gepareerd door René Oosterhof. Namens Staphorst kreeg Mike Reuvers de eerste kans, welke voorlangs ging. Op zo’n 20 meter voor de goal kreeg Dennis Rosink middels een vrije trap de gelegenheid om af te vuren. Het schot was hard, maar werd ternauwernood buiten de palen gehouden door keeper Patrick Jansen. Na een half uur kwam csv via een kopbal van Maarten Boeve op voorsprong.  Op dat moment was dat gezien de verhoudingen binnen de lijnen volkomen verdiend te noemen! Weliswaar kreeg Heine Uuldriks nog een behoorlijke mogelijkheid, toch kon zijn ploeg niet brengen waarop vooraf was gehoopt. Dat csv Apeldoorn de betere ploeg was, kwam mede doordat ze het middenveld in handen hadden. Daarnaast legde de thuisploeg meer energie in de duels dan dat de bezoekers dat deden. Met een verdiende voorsprong voor csv Apeldoorn werd de rust bereikt. Het vervolg zou aanmerkelijk beter moeten verlopen.

Na de pauze bleef William de Boer achter in de kleedkamer, zijn vervanger werd Mark Schra. Jan Vlap had de poppetjes iets aanvallender neergezet. Staphorst opende sterk en creëerde meteen een aantal kansen. Een heerlijke aanval, waar Mark Veldmate en Martijn Brakke bij waren betrokken, leverde Heine Uuldriks een kans op. Opnieuw had de spits het vizier niet op scherp staan. Ondertussen draaide Staphorst de duimschroeven steviger aan en dwong csv terug op eigen helft. Wel zou de brigade van Jan Vlap op haar qui-vive moeten blijven voor de razendsnelle omschakeling van de thuisploeg. In de 55e minuut bracht Heine Uuldriks de gelijkmaker op het scorebord. Doelman Jansen verkeek zich op Uuldriks, die goed doorzette, en schoot de bal ongelukkigerwijs tegen de centrumspits aan. Tot grote ontzetting van alles wat csv Apeldoorn een warm hart toedraagt, huppelde de bal over de doellijn. Meteen daarna nam Staphorst een vrije trap razendsnel, waarbij de bal voor de geheel vrijstaande Heinde Uuldriks terecht kwam. Het missen van deze enorme kans was misschien nog moeilijker dan het benutten daarvan. Toch bleef dit buitenkansje onbenut. Staphorst rook dat er meer te halen viel en bleef maar pompen. csv Apeldoorn is echter een te uitgekookte ploeg om teveel risico’s te nemen. Invaller Rémon Kroes kreeg, na een aanval uit het boekje, een geweldige kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Opnieuw bleek het Staphorst – vizier niet op scherp te staan. Slordig uitverdedigen in het strafschopgebied leverde een gevaarlijke schotkans op voor  Apeldoorn. Het schot uit de tweede lijn werd fantastisch gepakt door René Oosterhof. In deze fase golfde het spel op en neer. Toch was het Staphorst dat via Rob Mijnheer de paal wist te raken en  Martijn Brakke zag een poging eveneens buiten de palen blijven. Niet veel later blies scheidsrechter Kieft het duel af.

De seizoensouverture zit erop. Staphorst en csv Apeldoorn hebben aan klantenbinding gedaan. Toch bekruipt mij een onbehaaglijk gevoel. Immers na 90 minuten was het Staphorst dat echt een aantal 100 % kansen onbenut had gelaten en zichzelf daarmee ernstig tekort gedaan. Desondanks mogen we met vertrouwen verder kijken. De groep is volwassen genoeg om zich op te richten. De amateurs van Ajax zijn de volgende opponent van Staphorst. Voor eigen publiek mag Staphorst laten zien wat het in haar mars heeft.

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Frank van de Burg, Ewald Koster, Rob Mijnheer, Lars Heuvelman, Dennis Rosink, Mark Veldmate, Martijn Brakke, William de Boer(46. Mark Schra ) Heine Uuldriks (64. Rémon Kroes ) Mike Reuvers (88. Ruben Kin )

Scheidsrechter:       Martijn Kieft uit Putten
Ass. Scheidsrechter: M. Dreise en H. Harleman
Toeschouwers:       700