Mike Reuvers (schot)

Mannen, 1, Hoofdklasse B

19 mei 2018 14:30

Weiland, R

Excelsior’31 en Staphorst hebben het aanwezige publiek weten te vermaken met een uiterst aantrekkelijke wedstrijd en een bizar scoreverloop. Leek de thuisploeg na een 4 - 1 tussenstand de punten op De Koerbelt te houden, Staphorst dacht daar anders over en boog in enkele minuten tijd de stand om in een niet voor mogelijk gehouden 4 - 5 zege. Hiermee toonde de brigade van Jan Vlap aan te beschikken over een flinke dosis wilskracht!

De eerste kans kwam op naam van Martijn Brakke. Vanuit de draai mikte de aanvaller rakelings naast. Beide ploegen gaven elkaar de ruimte om te voetballen. William de Boer leek erdoor te zijn, maar werd uiteindelijk binnen het strafschopgebied onderuit gehaald door Baysoy. Een 100 % strafschop! Scheidsrechter Weiland dacht daar anders over en liet gewoon doorspelen. In de tegenaanval opende Melvin Veldhuis vanaf de rand zestien de score. Even later zwijnde Staphorst, nadat een handsbal van Frank van der Burg eveneens onbestraft bleef. Doelman Nieuwenhuis moest gestrekt naar de hoek op een inzet van Martijn Brakke. Diezelfde Brakke mist enkele ogenblikken later een dot van een kans. Mike Reuvers had op aangeven van Brakke de bal voor het intikken, ook hij faalde jammerlijk. Dat Staphorst op achterstand stond had het in deze fase volledig aan zichzelf te danken. Vanuit een counter kwam de thuisploeg zelfs op een 2 - 0 voorsprong. Een lepe loopactie van de ervaren Hielke Penterman werd vakkundig afgewerkt door de captain van Excelsior’31. Met een 2 - 0 voorsprong zocht de ploeg van trainer Peter Wesselink de kleedkamer op. En dat was gezien de kansen die onbenut waren bleven, zeker niet nodig geweest.

Na de thee verkleinde Staphorst al gauw de opgelopen schade. William de Boer haalde hard en zuiver uit en bracht zo de hoop weer terug in de Staphorst harten. Lang kon de brigade van Jan Vlap niet genieten van de aansluitingstreffer. Een lichte overtreding van Frank van der Burg op Kose werd bestraft met een penalty. Penterman liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde zijn 16e competitietreffer. Een minuut later lag doelpunt nummer 4 achter Wibo van Dijk. Dom balverlies van Frank van der Burg werd keihard afgestraft door Michel Gerritsen Mulkes. Staphorst leek tegen een ongelofelijke oorwassing aan te lopen. Echter de ploeg herstelde zich op wonderbaarlijke wijze. Binnen 7 minuten herstelde Staphorst de schade. Allereerst kopte Rob Mijnheer de bal binnen, na een goed genomen corner van Rémon Kroes. Vervolgens was Het Martijn Brakke die eveneens raak kopte, op aangeven van Mark Schra. Tenslotte kreeg Ewald Koster de bal panklaar op zijn hoofd van William de Boer en zette zo de 4 - 4 op het scorebord. De aanwezige toeschouwers keken elkaar verbaasd aan. Er was nog een half te spelen en nog was de koek niet op. Het spel golfde op en neer, al dient wel te worden gezegd dat Staphorst in deze fase verruit de gevaarlijkste ploeg was! Namens de thuisploeg kreeg Ezafzafi nog een forse mogelijkheid, maar Mark Schra wist ternauwernood de bal voor de doellijn weg te halen. De slotfase was volledig voor Staphorst. Zo kregen Martijn Brakke en Mike Reuvers de gelegenheid om de winnende te maken. Acht minuten voor tijd beloonde Staphorst zichzelf door de 4 - 5 aan te tekenen. Mike Reuvers werd in de loop goed aangespeeld door Martijn Brakke. Het schot wat de snelle aanvaller losliet was teveel voor keeper Nieuwenhuis, waardoor Staphorst kon feestvieren. Invaller Heine Uuldriks kreeg tot tweemaal toe dotten van kansen, welke allebei onbenut bleven. Excelsior’31 was niet meer bij machte de geïncasseerde mokerslagen te beantwoorden, waardoor Staphorst dit bizarre duel uiteindelijk winnend afsloot.

Opstelling Staphorst: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Ewald Koster, Mark veldmate, Mark Schra, Dennis Rosink (86. Bjorn Boldewijn ) Rémon Kroes, Rob Mijnheer, Mike Reuvers, Martijn Brakke (86. Heine Uuldriks ) William de Boer ( 70. Robert Redder )

Scheidsrechter:       R.Weiland
Ass. scheidsrechter:A. M. IJpelaar en J. F. Koendrink