Staphorst 1

Mannen, 1, kwalificatieronde 1 BV

19 augustus 2017 18:00

Timmer, L.

Staphorst is doorgedrongen naar de tweede voorronde van de KNVB - beker na een eenvoudige overwinning op het Bossche BVV. Vooraf was er op meer weerstand gerekend, maar al gauw bleek dat BVV een maatje te klein was voor Staphorst. De 1 - 5 zege was nog maar een zwakke afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen. Waren de kansen verzilverd, dan had de score gemakkelijk in de dubbele cijfers kunnen lopen. Door deze zege mag de ploeg van Jan Vlap zich gaan opmaken voor de confrontatie met UNA, welke aanstaande woensdag op de speelkalender staat.

Vanaf de aftrap bepaalde Staphorst wat er gebeurde binnen de lijnen. In eerste instantie kon BVV het nog aardig bijbenen door de linies kort op elkaar te houden. Maar al gauw bleek dat Staphorst gewoonweg te goed was voor de opponent uit Den Bosch. Het enige wat BVV kon doen was al vrij vlot haar toevlucht te nemen met tijdrekken. Werkelijk alles werd aangegrepen om de minuten ongeschonden door te komen. Nadat eerst Brakke een tweetal kansen onbenut liet, was het Mark Veldmate, die op aangeven van Heine Uuldriks, na 11 minuten spelen de score openbrak. Hierna volgende een spervuur aan aanvallen, echter een 7 tal opgelegde kansen bleven onbenut. Ondanks het kat en muis spel, bleef de voor BVV dragelijke stand van 0 - 1, tot aan de 35e minuut gehandhaafd. Toen was het Rob Mijnheer, nadat Mike Reuvers eerst het aluminium raakte, die de bal hard tegen de touwen aanschoot. Conditioneel liepen sommigen van BVV al op hun tandvlees. Overigens niet onbegrijpelijk voor een ploeg die pas een week in training is. Vlak voor het rustsignaal zette Martijn Brakke de 0 - 3 op het scorebord. Met deze tussenstand werd de kleedkamer opgezocht. Op zich een prima tussenstand, echter gezien de gecreëerde kansen was het toch nog te weinig.

Na de pauze was het BVV dat zowaar voor gevaar zorgde, al ging daar een slordig moment van Staphorst aan vooraf. In de tegenaanval kreeg Heine Uuldriks tot twee maal toe de gelegenheid om tot scoren te komen. Evenzoveel keer miste de onfortuinlijke aanvaller. Heel even kreeg BVV hoop, nadat het na 50 minuten de achterstand verkleinde tot 1 - 3. Staphorst speelde in deze fase erg slordig en ging door in het missen van kansen. Jan Vlap besloot om in kort tijdbestek tot drie wissels over te gaan. Zo kwamen Lars Heuvelman, Rémon Kroes en Ruben Kin binnen de lijnen voor respectievelijk Reinier Crediet, Dennis Rosink en William de Boer. Met zijn allereerste balcontact wist Ruben Kin doel te treffen. Tien minuten voor tijd was het Heine Uuldriks die de 1 - 5 eindstand op het scorebord bracht. Staphorst hoefde niet meer, terwijl sommigen van BVV al diep in het rood speelden. Gelukkig voor de thuisploeg bleef het bij
1 - 5 en wist Staphorst zich door deze overwinning geplaatst voor de tweede voorronde.

Door dit resultaat mag Staphorst komende woensdag naar Veldhoven toe om daar de degens te kruisen met UNA. Dat het daar niet zo gemakkelijk zal gaan als tegen BVV is een open deur intrappen.