...

6e klasse Q

21 april 2018 14:30

Klaas Compagner

Onder de warme lentezon werd er afgelopen zaterdag eindelijk weer eens gevoetbald. Waar het kleine veld 5 op de planning stond werd er afgeweken naar het grotere veld 2. Scheidsrechter van dienst was Klaas Compagner, die de wedstrijd in goede banen mocht leiden. De eerste seizoenshelft werd SVBS’77 2 in Belt-Schutsloot met gemak met 1-5 verslagen, maar gezien de stand op de ranglijst is dit geen garantie voor succes.

De wedstrijd begon met een domper voor Staphorst. Al na een eerste sprint moest Christiaan (net terug van hamstringblessure) het veld wederom geblesseerd verlaten. Nadat de wedstrijd weer hervat was, ging het spel gelijk op. Er waren kansen over en weer, waarbij de grootste kansen voor Staphorst waren. Enkele gevaarlijke afstandsschoten en uitgespeelde aanvallen leverden bijna goals op, maar het was het allemaal net niet. Op slag van rust wist Staphorst dan toch op voorsprong te komen. Op aangeven van Robert wist Karlo na een individuele actie de keeper te passeren: 1-0. Direct na de aftrap werd het rustsignaal gefloten door de scheidsrechter.

Hoewel Staphorst op een lekker moment op voorsprong kwam, was het nog lang niet zeker van de winst. Het was dan ook zaak om in de tweede helft het verschil zo snel mogelijk groter dan één doelpunt te maken.

Staphorst kwam goed uit de startblokken. In de beginfase van de tweede helft kreeg het grote kansen om de voorsprong te vergroten maar was het ongelukkig in de afronding. Aan de andere kant klopte SVBS’77 op de deur door na een snelle aanval op de kruising te schieten. In een fase waarin Staphorst de touwtjes goed in handen had kreeg SVBS’77 toch een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.
Na knullige miscommunicatie tussen William en Maarten (bij notabene een eigen corner) kon SVBS’77 er snel uit. Wolter trok in het strafschopgebied aan de noodrem (of in Wolter-termen: “tackle vol op de bal”): pengel. Ondanks de nodige demotiverende teksten vanaf Staphorst kant wist de speler van SVBS’77 feilloos binnen te schieten: 1-1. Enig voordeel van deze goal was dat de bijnaam van onze keeper ‘Rémon-nooit-de-nul’ in stand kon worden gehouden.
Na deze mentale tik was het zaak om weer op te krabbelen en op zoek te gaan naar de voorsprong. Centrale verdediger Rick offerde zich met een wissel op voor Karlo, zodat het spel nog aanvallender werd. Na enkele speldenprikjes, was het Maarten die een voorzet op maat afleverde bij Sander, die de bal feilloos wist binnen te koppen: 2-1.
Een paar minuten later dacht Sander de definitieve doorslag te geven door de 3-1 binnen te schieten, met dit werd (discutabel) buitenspel gevlagd door de grensrechter.
SVBS’77 was niet meer bij machte om nog echt gevaarlijk te worden. Het eindige vlak voor het einde van de wedstrijd zelfs nog met 9 man. Na flink was verbaal geweld richting de scheidsrechter kreeg deze de gele kaart getoond. Toen een andere speler dit nog even lichtjes over deed kon ook deze speler het veld verlaten.
Na het nemen van de vrije trap floot de scheidsrechter af en kon Staphorst wederom 3 belangrijke punten bijschrijven!

Andere kandidaat voor de titel, SC Rouveen 5, wist met 6-0 te winnen van FC Meppel en blijft dus ook in de race om de titel. Komende week staat er een affiche op het programma uit tegen SVM 4. Op basis van eerdere wedstrijden tegen deze ploeg kunnen we dit gerust een angstgegner noemen. Desondanks zal er zaterdag vol voor winst worden gestreden op Sportpark de Punt in Marknesse. Aanvang: 14:30.