38'
Assist: Ruben Huls

Groep 3 09

8 september 2018 10:00

Karakter en onverzettelijkheid zijn beide kwaliteiten die vandaag live te bewonderen waren op sportpark het Noorderslag. We dachten de buit binnen te hebben maar na een tegenslag toch nog weer flink de beuk erin gooien en dan het duel eindigen op 4 – 4, hulde! Staphorst JO9-3 geeft nooit op en vecht tot de laatste minuut door!

Eerste helft
Vandaag begonnen we dit bekerduel met een volledig fitte selectie. De tegenstander SJO WIJC JO9-2 kenden we nog van vorig jaar en we wisten dat het helemaal geen makkie zou worden. Met Ivan in de goal begonnen we ruim na 10:00 uur aan de wedstrijd, de planning qua aanvangstijd van het wedstrijdsecretariaat is in elk geval zeer ambitieus. Het lijkt alsof Staphorst nog staat te slapen! Achterin zitten we niet kort op de bal en voorin staan we vooral stil. We moeten het hebben van de strijdlust van Lars en Ruben die beiden over de longen van een paard beschikken. Beiden echte box-to-box spelers en toppers in de dop. Voorin staat Aiden vooral stil maar loert op haar kans tegen de grote mannen uit IJhorst. Ivan houdt ons een aantal malen goed in de race en Aiden en Lars lukt het nog niet de keeper van WIJC te verschalken. In de 7eminuut een geweldig staaltje omschakelen van de kant van Staphorst. De aanval van WIJC waarbij iedereen enthousiast mee naar voren gaat om te scoren wordt door Ivan onderschept. Hij bedenkt zich geen moment en met een splijtende pass dwars door het centrum zet hij als keeper Aiden vrij voor de keeper van WIJC. Op snelheid vanaf eigen helft en niet te achterhalen door de grote mannen van WIJC schuift onze spits de bal bekeken langs de keeper. Staphorst komt niet geheel onverdiend op 1 – 0. Het spel blijft op en neer golven en de teams zijn duidelijk meer aan elkaar gewaagd dan vorig jaar. Na de eerste time-out zijn Lana en Dinand binnen de lijnen gekomen en heeft Jasper de organisatie van de verdediging overgenomen. Vanaf het middenveld hebben we nu met Lana extra diepgang en krijgt Dinand voorin de nodige ondersteuning. Lars en Ruben blijven onverschrokken ballen veroveren en zorgen dat de bal snel weer in ons bezit is. Na en aantal kleine kansen voor zowel Staphorst als WIJC is het uiteindelijk Lana die op snelheid langs de rechterkant opstoomt. Nu lukt het haar wel om hard ui te halen met haar rechter en met een vlammend schot in de lange hoek brengt ze de stand op 2 – 0. Staphorst zit op rozen en heeft het duel onder controle.

Tweede helft
Wat er in de rust gebeurd is weten we nog niet, misschien wat slaapmiddel in het water…? Wie zal het zeggen. Wel is Staphorst geen schim meer van voor rust, de ruimtes zijn groot en de middenvelders van WIJC komen telkens op snelheid door het centrum en nemen onze keeper Dinand onder vuur. We staan zelf te ver naar voren en vergeten dat voetbal ook draait om verdedigen en zorgen dat de tegenstander geen ruimte heeft om te voetballen. Binnen deze 10 minuten na rust loopt WIJC de gelopen schade in en weet zelfs een voorsprong te nemen tot 2 – 3. De time-out wordt door de trainers Hulleman en Bovenhuis aangegrepen om de geelhemden eens flink wakker te schudden! Verliezen hoeft helemaal niet en er zal een schepje bij moeten. Direct vanaf de aftrap krijgen we weer een tik te verwerken in de vorm van de 2 – 4 die door WIJC met een mooi afstandsschot wordt gemaakt. Ook voor hun in dit stadium dik verdiend, maar vanuit Staphorst oogpunt geheel onnodig. Onder aanmoediging vanaf de zijlijn rechten we nog een keer flink de rug en pakken de middenvelders Ruben, Lars en Lana de tegenstanders bij de spreekwoordelijke strot. Pepijn is inmiddels ook meer bij de les en heeft het slot weer op de verdediging gedraaid. Voorin staat Aiden als sluwe, maar ook wel luie, spits te loeren op haar kans. Ruben en Lars proberen het een aantal keren met een schot uit de 2elijn, maar telkens zit er een voet of been van WIJC tussen en zijn we niet scherp op de 2ebal. Vanaf de rechterkant lijken we meer geluk te hebben. Lars speelt de bal diep op Lana en die stoomt op langs de rechterkant. In plaats van voor eigen succes te gaan ziet ze Aiden vrij staan voor de goal. Haar voorzet is een niet te missen kans voor Aiden en Staphorst heeft de aansluiting weer te pakken. Het is 3 – 4 en we hebben nog een 4 minuten te spelen, tijd voor een escape truc van Hans Klok….? We blijven de druk opvoeren en de verdediging van WIJC kraakt en piept. De keeper staat als een leeuw te keepen en geholpen door zijn verdedigers houden ze stand. Deze keer vanaf de linkerkant krijgt Lars de bal op een meter of 15 van de goal, waar bijna alle spelers voor de goal staan. Lars heeft een geweldig schot in zijn benen en met een flinke uithaal schiet hij de bal met een geweldige boog in de lange hoek. Onhoudbaar voor de keeper en over alle spelers heen. YES! We komen op 4 – 4 en wederom hebben we met vechtlust en strijd ons beste beentje voorgezet. Het duel golf nog wat op en neer, maar deze remise is ook een goede weergave van het duel van vandaag. Onze gasten uit IJhorst en Staphorst besluiten ook bij de afsluitende penalty serie de punten te verdelen. Zo kan het dat we na 2 bekerduels nog geen wedstrijd hebben verloren dit seizoen en samen al 9 keer hebben gescoord.

Volgende week gaan we op bezoek bij Alcides JO9-3 en sluiten we de bekercompetitie af. Daarna zijn we klaar voor een mooie competitie met 11 tegenstanders tot aan de winterstop.