27'
35'

3e klasse 09

13 april 2019 10:15

In de schaduw koud en guur maar in de zon was het aangenaam vertoeven op sportpark het Noorderslag. De eerste helft wist niet echt te boeien en pas na rust kwam de machine met horten en stoten op gang. Uiteindelijk bleek een opleving van 10 minuten voldoende voor de winst en een verdiende revanche op het onnodige gelijkspel in ons eerste duel met Giethoorn JO9-1.

Eerste helft
Vandaag was het druk op het sportpark en de kleedkamers en velden waren overvol. Al met al een geweldige drukte waarin de vader van Lana moeite had een parkeerplaats voor haar spelersbus te vinden. Uiteindelijk 5 minuten later dan de bedoeling waren we compleet en stroomde Lana in bij de reeds begonnen warming up.

Vandaag was het de beurt aan Ruben om de eerste helft het doel te verdedigen en daar had onze benjamin ontzettend veel zin in. Daarvoor de gebruikelijke namen en iedereen was volledig fit verklaart door de medische staf. Het begin van het duel was toch wat onwennig, de bal ging wel rond maar beide ploegen zochten naar de opening in de defensies. De duels op het middenveld waren interessant en als de keepers moesten ingrijpen was het altijd meer dan goed. Na de time-out kroop Staphorst meer uit de schulp en vuurden we de nodige schoten af op de goal van Giethoorn. Telkens werden deze goed gekeerd of tot een corner verwerkt. Het tweede bedrijf was dan ook een formaliteit en uiteindelijk gingen we de rust in met de stand waar ook mee was begonnen.

Tweede helft
Nu was het de beurt aan Jasper om in de goal te gaan staan en kon Ruben zijn energie op het middenveld wel kwijt. Het was nu toch wel de bedoeling om te gaan scoren aangezien we volop kansen hadden verprutst in de eerste helft. Ook Giethoorn was nu beter bij de les en gebruikte hun fysiek om de duels te winnen. Doordat wij met te veel mensen voor de bal stonden kwam Giethoorn in een 2 tegen 1 situatie, helaas was ons uitverdedigen niet helemaal goed en kon de aanvaller onbedreigd aanleggen. Jasper hoorde de bal alleen maar langs suizen en geheel tegen de verhouding in was het 0 - 1 voor de bezoekers.

Staphorst rechtte de rug en begon nu agressiever te spelen. Lars en Pepijn hielden de achterdeur stevig gesloten en Lana en Ruben konden aanvallen en Dinand proberen in stelling te brengen. Het schot van Dinand werd nog door de keeper gekeerd maar de afvallen de bal werd vervolgens keihard door Lana in het dak van de goal geramd. De stand was weer gelijk. Vanaf de aftrap was het wederom Lana die de bal veroverde na slordig uitverdedigen van Giethoorn. Haar schot was een kopie van de eerste goal en keihard door het midden geschoten kwamen we op voorsprong. Vlak voor de time-out was er ook nog de 3 – 1 van de voet van de goed spelende Lana en ging het duel in het slot.
De laatste 10 minuten zouden we in elk geval geen kansen meer weggeven. Gelukkig was daar nog Ivan die zijn goede vorm en spel van de laatste weken bekroonde met een mooi goal. Hij schoot de bal tussen twee verdedigers onberispelijk in de lange hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 4 - 1.

Conclusie van vandaag. Staphorst haalde niet het beste uit zichzelf en Giethoorn kon gewoon niet beter. Voor de toeschouwers was er niet veel te beleven tijdens het duel en waren de hoogtepunten op één hand te tellen vandaag. Op momenten werd er goed samengespeeld maar we kunnen nog actiever en effectiever zijn in de afronding. Komende woensdagavond spelen we een inhaalduel in Steenwijk tegen Olde Veste JO9-2. Aftrap is om 18:30 uur en we kennen deze stugge ploeg nog van de najaars-competitie en zullen vol aan de bak moeten.