Sponsoren

Meeslepende derby bol van spanning

Staphorst JO9-2JM

4 - 5

SC Genemuiden JO9-2

2'
... (schot)
4'
... (afstandschot)
7'
... (scrimmage)
Niels Huls (schot)
13'
18'
... (schot)
Lars Hulleman (afstandschot)
22'
Lars Hulleman (afstandschot)
25'
27'
... (schot)
Niels Huls (schot)
28'

Competitie

Groep 2 17

Datum

14 september 2019 11:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

De wedstrijden tussen Staphorst en de gasten uit tapijtstad Genemuiden zijn nooit saai. Of het nu is als de eerste elftallen spelen of de talenten van de toekomst. Vandaag stond het bekerduel tegen SC Genemuiden JO9-2 op het programma. Het duels golfde op en neer, er waren vele kansen, soms wat gemene overtredingen en kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk was het SC Genemuiden dat de in het eerste deel verworven voorsprong vast wist te houden. Vandaag trokken wij aan het kortste eind en was de speeltijd te kort om de inhaalrace succesvol te laten zijn, 4 – 5 was de stand die na 40 speelminuten op het bord stond. Beide coaches konden leven met deze uitslag. Volgende week begint de competitie en we zijn er klaar voor.

Eerste helft
Het was een geweldige nazomer dag en dit zorgde er mede voor dat de spelers en speelsters al vroeg voor de aftrap met elkaar een balletje stonden te trappen op het speelveld. Of is het toch het late aanvangstijdstip van 11:00 uur wat het wedstrijdsecretariaat het komende seizoen voor ons heeft bedacht. Een 45 minuten eerder beginnen om 10:15 uur is toch het overwegen nog wel eens waard is onze oproep aan de programmamakers in Staphorst. 

We moesten met de 4 thuisspelende teams van JO9 en JO8 in elk geval het wedstrijdveld opbouwen op trainingsveld 4 langs de spoorlijn. Dit keer geen plaats op het hoofdveld en het was dan ook even slepen en zoeken naar de juiste afmetingen. Tip om de volgende keer wel te kiezen voor het hoofdveld, nu is het voor de vele toeschouwers te ver lopen naar de kantine en blijft de koffie verkoop achter en mis je omzet. 

Terug naar de wedstrijd en weg bij de randzaken, focus op de voetbal en onze sterren. Deze keer begonnen de beide dames het eerste deel op de bank en was het aan de mannen om het goede voorbeeld te geven. Er was in elk geval voldoende energie aanwezig maar we stuiterden vanaf de aftrap nog over het veld. Zoekend naar je positie en elkaar waren het de gasten die de eerste ballen op Youri afvuurden. Samen met Sem als laatste man weerde hij zich kranig maar kon helaas na 3 minuten al ‘vissen’. Vrij vlot daarna was het Genemuiden dat een ware kanonskogel afvuurde, deze bal hoorde Youri alleen maar suizen. We werden zelf langzaamaan wakker en begonnen meer te voetballen, schuwden de duels niet en inmiddels had Sem hulp gekregen van Meike achterin. We kregen grip op de tegenstander en probeerden vanuit een fysiek overwicht met Niels, Lars en Ruben het tij te keren. Aiden was inmiddels als spits binnen de lijnen en ze loerde op haar kans. Nadat de mannen een paar keer op de solo toer waren geweest werd de bal in de ruimte tussen de laatste man en keeper gespeeld. Aiden was erbij al een duveltje uit een doosje maar de keeper van Genemuiden stond zijn mannetje. In de omschakeling stonden we in ons enthousiasme met te veel mensen voor de bal. Genemuiden ontsnapte en maakt geen fout, de bal werd in het doel gefrommeld maar telde zeker wel. Het was 0 – 3 en spelleider Huls floot voor de eerste time-out. 

Trainers Hulleman en Tissingh inspireerden onze toppers en zetten de boel nog eens weer goed in positie. Als we elkaar de bal gingen gunnen dan kwamen de kansen vanzelf wel. Het spel werd weer begonnen en we zagen direct dat we het begrepen hadden. Vooral via onze rechterkant stoomde Niels en Lars en enkele malen gevaarlijk op. Eerstgenoemde had het al een paar keer geprobeerd met een schot uit de tweede lijn en zijn vierde poging was succesvol. Met een bekeken schuiver verschalkte Niels de keeper in de korte hoek. De eerste goal voor ons van de ochtend. De geelhemden bleven compact spelen en onze verdediging Youri, Sem en Meike kwam beter in het spel. Thijn zocht met zijn dribbels vaker de ruimte en Aiden begreep dat verdedigen ook al in de spits kan beginnen. Maar oei die keeper van Genemuiden stond wel zijn mannetje zeg. Van dichtbij en over de grond in de 1 tegen 1 was hij telkens de winnaar. Daar kwamen de mannen van Genemuiden weer op Youri af en daar was toch nog weer de goal en keken we tegen een 1 – 4 achterstand aan toen we de rust in gingen. Doordat het zo warm was en ook ver lopen dronken we langs het veld allemaal ons glaasje ranja en bespraken de trainers het strijdplan voor de tweede helft.  

Tweede helft 
Wat er in de ranja zat weet ik niet maar volgende week willen we dit graag vanaf het begin van de wedstrijd zien. We waren volop wakker en iedereen deed zijn werk. Druk zetten op de bal en de ruimte zoeken bij balbezit. Via rechts liep dat als een trein, alleen over de linkerflank liepen we onszelf nog vaak onnodig vast in de duels. We kregen een vrije bal na en overtreding van Genemuiden op een meter of 14 rechts van de goal. Gelukkig hebben we een aantal specialisten in huis en dit keer was het Lars die achter de bal ging staan. Die had dynamiet in zijn rechtervoet, had de eerste helft Genemuiden gescoord. Lars deed het dunnetjes over en de bal ging zo hard dat hij bijna door het net heel vloog. Dit was een bevrijding en het team begon nu te knokken samen. Je zag de blikken op de koppies verstarren en iedereen beet zich vast in zijn tegenstander. Daar was de volgende kans voor Aiden en Thijn maar stond ook de keeper weer goed. Lars had het op zijn heupen want zijn 2egoal van de dag was wederom een bekeken afstandsschot. De zogeheten ‘anschluss tor’ was een feit en deze 3 – 4 gaf de jonge helden een boost. Genemuiden trok nu een aantal keren aan de noodrem en trok Ruben in een houtgreep naar de grond, Niels had blauwe tenen van de vele noppen die erop werden gezet en Sem zijn schouder kreeg een paar flinke beuken. Maar we bleven voetballen en naar een voetballende oplossing zoeken met elkaar, geweldig om te zien. Ruben had onze verdediging nu al een paar keer gesteund en Youri stond als een leeuw zijn doel te verdedigen, de derby was nu echt begonnen in het derde deel. Daar was Genemuiden weer en via de kluts kwam de bal voor een groen/wit been. Het laatste zetje was te machtig en de marge was nu weer 2 in het voordeel van Genemuiden. Staphorst rechtte de rug nog weer een keer en daar was het Aiden die de bal tussen 3 man vrij speelde voor zichzelf, ze was iets te ongeduldig in de afronding maar gevochten werd er samen. Daar kwam Niels weer langs de rechterflank, nu eens gebruik maken van zijn fysiek baande hij zich een weg naar voren. Komt dat schot…… GOAL en we geloofden er weer in met zijn allen. 4 – 5 vlak voor de laatste time-out…. Nog 10 minuten tijd om 2 goals te maken, ik geloofde er in elk geval wel in. 

De laatste 10 minuten waren voor de (neutrale) toeschouwers dan ook de meest spannende. Het spel vloog op en neer en van voor naar achter waren er fysieke duels waarbij er gestreden werd voor elke bal en meter. Genemuiden was nog enkele malen een (te) stevige overtreding nodig maar bleef wonderwel op de been. De klok tikte weg in ons nadeel en dit was niet meer te redden. Staphorst bleef aandringen en Genemuiden bouwde een niet door te komen muur voor de goal op. De uitslag stond aan het begin van het laatste kwart al vast en met 4 – 5 verloren we deze laatste bekerwedstrijd. 

De start van de competitie staat voor de deur en met de groei die we in deze eerste 3 bekerwedstrijden hebben gezien kunnen we die met vertrouwen tegemoetzien. Vandaag was ook het debuut van sportfotograaf Owen en de gemaakte foto’s vielen niet tegen dus die hebben we ook meteen maar ingekocht. Contract gesprekken zijn opgestart voor een vaste stageplaats, dus wie weet voor volgende week. 
Volgende week trappen we de competitie af met een thuiswedstrijd tegen de JO9-2 van MSC uit Meppel. We gaan het weer om 11:00 uur proberen en hopelijk staan we dan ook wat dichter bij de koffie. Voor onze vele toeschouwers wel zo prettig, speciaal woord van dank aan deze 12eman en tot volgende week. Kaartjes voor de wedstrijd zijn niet te koop, onze helden zijn gratis te aanschouwen. De koffie staat klaar vanaf 10:45 uur, we zien jullie dan in Staphorst.

Delen