Staphorst 8 verliest eerste wedstrijd van het seizoen - v.v. Staphorst

Sponsoren

Staphorst 8 verliest eerste wedstrijd van het seizoen

HZVV 7

4 - 2

Staphorst 8

Competitie

5e klasse 03

Datum

16 november 2019 14:45

Accommodatie

Onbekend

Na de winst in de topper tegen Rouveen vorige week stond er ons voor deze week een op papier eenvoudigere uitdaging te wachten. Hoewel je er normaal gesproken niet voor je plezier naar toe gaat, verplichtte de KNVB ons tot een trip naar Hoogeveen, waar het moest worden opgenomen tegen HZVV 7. Het was Carlos bijna gelukt om er wel onderuit te komen door nadat de rest al was vertrokken nog op het sportpark te verschijnen.

 

Op een soort kunstgrasveld, welke al jaren geen borstel van dichtbij heeft gezien, werd er om kwart voor drie afgetrapt. Het werd in de eerste minuten direct al duidelijk dat HZVV ons de punten niet cadeau zou doen. Sterker nog, HZVV kwam zowaar op voorsprong. Voor het gemak zal ik niet beschrijven welke fouten hier allemaal aan vooraf gingen. Wat wel onhandig was was dat we op dat moment met tien man op het veld stonden. Maarten mocht even voor de tegentreffer plaatsnemen in de overvolle dug-out na een onhandige actie, waar hij een gele kaart voor ontving.

 

Normaliter spelen we altijd een matige eerste helft en een sterke tweede helft. Het begrip matige eerste helft was in deze wedstrijd wel een understatement, gezien bijvoorbeeld het aantal grote kansen dat we hebben gecreëerd (nul om precies te zijn).  De tweede helft begon wel lekker. Het was Karlo die de bal binnen 2 minuten keurig in de kruising schoot. Even leek het er op dat het een gevalletje ‘erop en erover’ zou worden. Niets was minder waar. Het was HZVV dat brutaal weer op voorsprong kwam. Even later maakten ze er zelfs 3-1 van.  Op dat moment was het beste van het spel er wel af. Toch bracht Sander de spanning in de wedstrijd weer terug door de bal kiezelhard in de korte hoek raak te schieten. Ondanks dat we vanaf dat moment met tien man in de aanval speelden, kwam het achtste niet in de buurt van de 3-3. Om het nog erger te maken viel hij in de slotfase aan de andere kant wel.

Bij een 4-2 stand besloot de scheidsrechter dat het wel genoeg was geweest. Het betekende de eerste verliespartij in de competitie dit jaar voor het Achtste. Het leed werd iets verzacht toen duidelijk werd dat directe concurrenten SVN en Rouveen 5 ook punten hebben laten liggen. Volgende week wacht de confrontatie met Ruinerwold. De wedstrijd start om half 3 in Ruinerwold.

 

Opstelling: Remon Veijer, Jacco de Vries, Ruben Hoeve, Peter Hoeve (Erwin Mussche), Carlos Dunnink (Wolter Klomp, Alwin Kuiper), Rick Mulder, Robert de Vries, Henrico Timmerman, Karlo Slager, Laurens Konterman (Sander Konterman), Maarten Bisschop

Delen