Staphorst 8 wint uitwedstrijd van Wolvega - v.v. Staphorst

Sponsoren

Staphorst 8 wint uitwedstrijd van Wolvega

FC Wolvega 3

0 - 3

Staphorst 8

30'
51'
Karlo Slager (intikker)
65'
Karlo Slager (schot)

Competitie

5e klasse 03

Datum

7 maart 2020 14:30

Scheidsrechter

Co Stompé

Accommodatie

Onbekend

Na wederom een afgelaste wedstrijd konden de jonge honden van Staphorst 8 en Erwin gisteren dan eindelijk weer hun talenten laten zien, en wel helemaal in Friesland tegen Wolvega 3. De heenwedstrijd staat bij menig Staphorster in het geheugen gegrafeerd wegens de legendarische comeback die dag. Hoewel Wolvega ‘slechts’ zevende staat in de ranglijst, wisten we gezien die wedstrijd dat het vandaag geen ‘walk-over’ zou worden.

Na dat alle internationale documenten voor elkaar waren gemaakt, mochten de mannen van coach Rubbe om half drie het weiland betreden. Al snel bleek dat dit weiland het immer geroemde combinatievoetbal niet ten goede kwam. De eerste kans van de wedstrijd was nota bene voor Wolter, die zeer egoïstisch besloot de bal van grote afstand op doel te schieten. Het Achtste kwam in de eerste helft toch op voorsprong. Het was Maarten die de bal vanaf randje zowat door het net heen roste. Met een 1-0 voorsprong werd de knusse kleedkamer, die er niet op was berekend om zestien man te huisvesten, opgezocht.

In de tweede helft werd de voorsprong al snel verdubbeld. Een perfecte aanval resulteerde in een scherpe voorzet van Maarten welke attent werd binnengelopen door Karlo. Dat Karlo het weer op zijn heupen had bleek even later wel toen hij ook nog een steekpass van Henrico binnen schoot en daarmee de 0-3 eindstand op het scorebord zette. De oplettende trouwe fans zullen zich misschien afvragen of ik de tegengoals ben vergeten, maar daar was deze week zowaar geen sprake van. Onder aanvoering van het sterke duo Martijn-Erwin werden de Friese aanvallers gedegradeerd tot figuranten, welke geen seconde uitzicht hebben gehad op een eretreffer.

Na de wedstrijd bereikte ons het heugelijke bericht dat nummer twee ZZVV ten onder was gegaan tegen Pesse. Dit betekent dat we uitstekende zaken hebben gedaan en onze koppositie hebben verstevigd. Ik wil alle vijf de meegereisde supporters bedanken dat ze dat takke eind hebben willen rijden om ons mentaal en fysiek te supporten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen nummer acht Ruinerwold om half 1.

 

Opstelling: Remon Veijer, Jacco de Vries (Ruben Hoeve), Martijn Bloemert, Erwin Mussche, Wolter Klomp (Alwin Kuiper), Henrico Timmerman (Carlos Dunnink), Robert de Vries, Karlo Slager, Sander Konterman, Christiaan Bos, Maarten Bisschop (Peter Hoeve).

Delen