Sponsoren

Kaarsrechte lijnen op veld 3C voor JO9-2

Staphorst JO9-2JM

2 - 8

De Weide JO9-2

Niels Huls (afstandschot)
3'
6'
... (schot)
7'
... (scrimmage)
14'
... (schot)
18'
... (schot)
23'
... (solo)
27'
... (schot)
Niels Huls (afstandschot)
33'
35'
... (schot)
38'
... (solo)

Competitie

2e klasse 02

Datum

5 oktober 2019 11:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Wat een heerlijke voetbalochtend die na een omzwerving langs diverse velden uiteindelijk resulteerde in een nederlaag op veld 3C voor onze jongen helden. We hebben vandaag kennis gemaakt met een goed voetballend De Weide JO9-2, onze tegenstanders waren in de duels scherper dan wij en ronden hun aanvallen goed af. We hebben wederom goed samengespeeld, op momenten ook gevochten als leeuwen alleen kwamen vandaag ook een aantal van onze spelers niet aan hun gebruikelijke niveau. Zoals de KNVB zegt doet de uitslag van 2 – 8 niet terzake maar stiekem zou een keertje winnen wel weer leuk zijn. Volgende week hebben we een nieuwe kans en is er een volgende stap in ieders persoonlijke ontwikkeling.

Eerste helft
De dag na de avond ervoor…. Vrijdagavond was er een reünie ter ere van het 60-jarige bestaan van de VV Staphorst. Ruim 250 (voormalig) leden van de VV Staphorst waren hierbij aanwezig. Er werd een wedstrijd gespeeld tussen 2 teams bestaande uit (oude) voetballers van de kampioensteams van oud-hoofdtrainer Popko Schuitema. Na het duel gingen de drankjes en sterke verhalen over vroegere glorietijden over tafel tot in de late uurtjes…. Waar gaat dit heen denkt u nu als lezer… Nou we werden op één ochtend tot 3 maal toe verplaatst qua speelveld, van veld 4C naar veld 2C om uiteindelijk op veld 3C te spelen. De lijnentrekker van de VV Staphorst was iets later begonnen en nog niet helemaal gereed om 10:30 uur. Mooi om te zien dat de lijnen ondanks de avond ervoor kaarsrecht op het veld kwamen, hulde aan deze trouwe vrijwilliger! 

Nu naar de wedstrijd, die onder leiding stond van de zeer ervaren arbiter Taco Hulleman maar wel zijn debuut bij de JO9. 
Tijdens de warming-up was al te zien dat hier twee voetballende ploegen tegenover elkaar stonden. Sem ontbrak bij ons als gevolg van een vervelende teen blessure, veel beterschap gewenst. Verder aan Staphorst zijde de gebruikelijke namen die door de trainers het veld in werden gestuurd. In het begin tasten beide ploegen elkaar rustig af en werd door beide teams goed samen gespeeld. Het spel golfde op en neer en de teams deden niet voor elkaar onder. Staphorst opende de score met een harde schuiver van afstand door Niels in de korte hoek en onhoudbaar voor de keeper van De Weide. Hierna gingen wij achteruitlopen en was er flink wat werk aan de winkel voor Youri, Lars en Meike om de boel dicht te houden. Helaas was onze voorsprong van korte duur en kopieerde De Weide onze goal met ook een mooi schot in de korte hoek. Krap 10cm ruimte, maar toch vloog de bal in de touwen. In de aanval die volgde op onze aftrap was er een scrimmage voor de goal van Staphorst en hier kwam De Weide weer als winnaar uit de bus.  1 – 2 achter en geheel verdiend voor de goed voetballende tegenstander. Tijdens de time-out probeerden we de spelers weer goed neer te zetten en na de hervatting bleven we goed samenspelen. Helaas glipte het duel tijdens dit 2edeel van de eerste helft ons uit handen. Youri had niet zijn dag en het lukte de Weide om voor rust nog twee keer te scoren. We zochten de ranja op en keken tegen een 1 – 4 achterstand aan. 

Tweede helft 
Na rust veranderde het spelbeeld niet, de geelhemden probeerden steeds te blijven voetballen maar we kwamen gewoonweg niet verder dan de middenlijn. Onze aanvallers waren niet bij machte om een vuist te maken. Aiden was wat afwachtend in de duels, wellicht door de enkelblessure die ze tijdens het duel van vorige week had opgelopen en nog niet helemaal was genezen gezien de paarse kleur. Iets meer inzet in de duels mag toch wel worden verwacht. Thijn en Ruben streden voor wat ze waard waren maar liepen keer op keer tegen een verdediger van De Weide aan. Achterin bleven wij ook knokken en telkens als Lars of Niels de bal veroverden zochten we naar de voetballende oplossing. Mooi om te zien dat de positiespelletjes en trainingsvormen terugkomen tijdens de wedstrijd. Langzaamaan komt iedereen op hetzelfde niveau qua passen en trappen. Enkelen moeten nog wel werken aan hun traptechniek met beide voeten. Youri maakte tijdens dit deel van het duel een wat afwezige indruk en als gevolg van 2 gescoorde goals door De Weide konden we 2x de bal uit het net vissen. De laatste time-out brak aan met een stand van 1 – 6 in het voordeel van de goed voetballende gasten. Na de laatste time-out hadden we dan toch onze bekende opleving en kregen we zowaar enkele goede uitgespeelde kansen. Dit tot frustratie van een speler van De Weide die een na een gedwongen wissel een einde aan zijn wedstrijd zag komen.  Een wilde sliding van achteren op de enkels van Aiden werd door de goed leidende Taco resoluut veroordeelt met een nette toelichting dat dit niet bij voetbal hoort. We bleken zelf nu ook wat korter in de duels te spelen en trokken vaker aan het langste eind. Het was Thijn die uiteindelijk de bal aan de zijkant bij Niels bracht en die haalde ook nu weer verwoestend hard uit. Deze keer vloog de bal in de lange hoek en onhoudbaar voor de keeper van De Weide. Langzaam ging bij ons de kaars uit, De Weide rechtte weer de rug en scoorde nog 2x in het doel van Yoeri. Lars, Niels en Meike hebben achterin gevochten als leeuwen en stiekem mistten we de duelkracht van Sem vandaag heel erg. 

Ik heb vandaag in elk geval 2 goed voetballende ploegen gezien met mooie duels en spelpatronen. Ook is De Weide op basis van de uitslag de verdiende winnaar. Laten wij samen eens kijken of we onze aanvallers en keeper de komende week weer aan de praat kunnen krijgen. 

Ook dit hoort allemaal bij het leerproces dat onze talenten de komende jaren gaan doormaken en elke week mogen en moeten er fouten worden gemaakt om te kunnen leren. Ik verwacht dat Staphorst 1 en Dames 1 deze jonge aanwas over een tiental jaren hard nodig zijn als het huidige vreemdelingenlegioen bij Staphorst 1 is vertrokken en we hopelijk weer met veel meer ‘eigen’ jongens op zo’n hoog mogelijk niveau voetballen. Zoals ‘De kippies’ in hun introductie en openingswoord tijdens de reünie op vrijdagavond al opmerkten is het belangrijk dat de VV Staphorst herkenbaar voetbal speelt met eigen opgeleide spelers en daar waar nodig aangevuld wordt met enkele spelers met toegevoegde waarde van buitenaf. In de JO8, JO9 en JO10 lopen in elk geval de eerste talenten hiervoor al rond en wordt wekelijks hard gewerkt door de vele trainers en trainsters. Komt u dan gerust eens bij deze teams kijken, uitslagen zijn niet het belangrijkste, goed samenspelen vanuit een technisch goede basis des te meer en wat is nu leuker als onze lezers ook zelf komen kijken.  

Volgende week reizen we af naar de club van oud Staphorst spits Paul Smid en gaan we daar om 10:00 uur de degens kruisen met de JO9-1 van Ruinerwold. Hopelijk kunnen we rekenen op jullie steun en zaterdag 26 oktober spelen we in elk geval onze volgende thuiswedstrijd op sportpark het Noorderslag. 

Delen