Sponsoren

Schandalig slecht veld debet aan verlies?

SJO Stellingwerven JO9-1

8 - 2

Staphorst JO9-2JM

...
3'
...
4'
...
6'
...
9'
...
15'
22'
Niels Huls (schot)
...
25'
...
32'
...
34'
38'

Competitie

2e klasse 02

Datum

28 september 2019 9:30

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Het was vandaag een onvervalst potje vechtvoetbal. Fysiek sterke tegenstanders die uit de Friese klei getrokken waren. Op een veld waar de koeien en schapen nog gillend voor weglopen werden we getrakteerd op 8 tegendoelpunten en scoorden we zelf slechts 2 goals. We lieten telkens zien echt te willen en kunnen samenspelen maar door het veld was het nagenoeg onmogelijk. Trainingsvormen van door de week werden tijdens het duel feilloos uitgevoerd. Overall een mooi gevoel van trots en onze helden zijn weer een stapje beter geworden samen. Langzaamaan komt er structuur en ontstaat er een hecht team dat voor elkaar wil knokken. Supermooi om wekelijks deze groei en spelvreugde bij de spelers te zien, een compliment aan beide trainers. Jullie doen het super.  

Eerste helft
Na een lange reis naar het verre Friesland komen we aan in Noordwolde. Iedereen kwam zonder kleerscheuren door de douane en er stonden geen lange rijen bij de tolpoortjes. Op het mooie tijdstip van 9:30 uur zouden we aftrappen tegen de JO9-1 van de nieuwe fusieclub van 2019 SJO Stellingwerven. Samengesteld uit 4 clubs uit de regio Noordwolde. We speelden op het terrein van Olyphia en liepen langs een biljartlaken van een hoofdveld. Dit beloofde veel goeds voor een voetballende ploeg als wij. Snel de tassen in de kleedkamer en naar het mooie veld voor de warming up. We werden alleen niet naar het biljartlaken gestuurd maar achter de kantine en de kleedkamers was een speciaal veld verstopt voor de jongste talenten van deze regio. We kwamen aanlopen en zagen nog net boer Huub zijn 6 koeien van de grasmat jagen en een paar kuiltjes dichttrappen. Het leek wel een trapveld in de nieuwe woonwijk De Slagen in Staphorst. Om te huilen zo slecht, normaal voetbal was helaas niet mogelijk maar we moesten het er mee doen vandaag. 

De wedstrijd begonnen we in elk geval met een volledig fitte selectie. Bij de tegenstander liepen in elk geval 2 bomen van kerels rond en die boezemden qua fysiek de nodige angst in. Dat zagen we ook echt in het eerste deel van dit duel. De geelhemden stonden nog te slapen en lieten zich de kaas van het brood eten. We werden met de rug tegen de muur gezet en de beide behendige voorwaartsen van SJO Stellingwerven namen Youri onder vuur waarbij Meike door haar aanvallend ingestelde teamgenoten regelmatig tegenover 2 of 3 man stond in haar eentje. Enig positieve was dat wij allemaal probeerden te voetballen en elkaar de bal toe te spelen zo goed en kwaad als dat ronde ding over het veld hobbelde. Er was in elk geval geen houden aan de eerste 10 minuten en we keken dan ook tegen een 4 – 0 achterstand aan bij de eerste time-out. 
Er moest toch uit een ander vaatje getapt gaan worden en gezien het fysiek van een enkele tegenstander die wat extra kilootjes moesten meesleuren schatte ik ons toch conditioneel sterker in. Geduldig begonnen we aan de inhaalrace en beleven gewoon goed voetballen samen. Het tweede deel voor rust kregen we minder ontzag voor de tegenstander en gingen we in elk geval de duels aan. We probeerden in elk geval voor de goal van de tegenstander te komen en dat lukte steeds beter. Niels, Ruben en Thijn kwamen alleen telkens een teenlengte te kort of hun schot werd gesmoord. Uitgespeelde kansen kregen we in elk geval niet. Wel scoorde SJO Stellingwerven nog een keer met een zondagsschot van afstand en bij het fluitsignaal voor de rust was het 5 – 0 in ons nadeel. Het duel van vorige week (red. 24-0 winst) waren we inmiddels alweer vergeten. 

Als echte profs zochten we de kleedkamer op voor een bekertje ranja en konden we op adem komen. 

Tweede helft 
De trainers hadden ons helden moed ingesproken en verdedigend een omzetting gedaan. Sem ging als laatste man spelen en Meike kwam centraal op het midden te spelen om het aanvalsspel te ontregelen van de tegenstander. Vooral de laatstgenoemde dame groeide in het duel en liet vandaag wederom zien dat ze haar mannetje stond en voor niemand bang is. Gedurende de tweede helft groeide ze uit tot de beste man/vrouw op het veld. Het lukte ons om nu ook beter voor de keeper te komen en als eerste was het Aiden die in de 1 op 1 tegen de grote keeper hoog het net zocht, een makkelijke prooi voor de grote doelman. Vlak daarna was het de beurt aan Niels om op aangeven van Aiden een poging te wagen, zijn schot was te machtig voor de doelman en via zijn lichaam scoorden we onze eerste goal van de morgen. Wij kwamen in ons spel waarbij de getrainde loopacties en passes begonnen te lukken. Via de vleugels en met steeds beter spel drukten we de moe wordende tegenstander in de verdediging. Meike en Sem zorgen samen voor het slot op de deur, die voor de timeout toch nog op een kier kwam te staan. Dat was helaas ook meteen een treffer voor de aanvallende linkspoot en de stand werd 6 – 1. In de volgende aanval van Staphorst werd Aiden gemeen op haar enkel geschopt door de grote buffel achterin. Strompelend naar de zijkant werd die enkel daar gekoeld en een flinke schram en bult was het zichtbare resultaat. 

De timeout kwam geen moment te vroeg en gelukkig hielden we nog plezier in het samenspelen, wat maakte dat een aantal grotere tegenstanders conditioneel stuk zaten. Vorige week konden onze aanvallers zich uitleven, vandaag was het aan de verdedigers om te knokken voor elke meter. De jarige Ruben was in elk geval onvermoeibaar en samen met Niels bestreken ze de gehele zijkant en liepen menig gaatje dicht. Lars en Thijn waren niet helemaal in goeden doen maar bleven wel meedoen en knokken. Youri redde nog een paar keer maar ook moest hij nog 2x vissen. Inmiddels was Aiden toch weer het veld ingekomen, de pijn verbijtend wilde ze toch nog haar steentje bijdragen. Vlak voor tijd zagen we nog een onvervalst staaltje girlpower. Na druk zetten van Aiden was het Meike die vlak over de middenlijn het duel aan ging met 3! heren en ze kwam wederom als glorieuze overwinnaar uit deze strijd. Aiden liep slim weg in de ruimte en de pas in de diepte van Meike was perfect op maat. Links van het doel was het Aiden die met een schuiver in de lange hoek en binnenkant paal haar revanche nam voor de blauwe enkel. Mooi om vervolgens de beide dames elkaar te zien opzoeken voor een high five. Een minuut later zat het duel erop en verloren we op het knollenveld in Noordwolde met 8 – 2 van een fysiek sterk team. 

Het geleerde van de training zien we terug in de wedstrijd, er wordt continue met plezier samen gespeeld en we gunnen elkaar altijd de bal. Op deze manier is het niet erg om te verliezen want vandaag stonden we wel degelijk ons mannetje. In de kleedkamer hebben we nog even samen gezongen voor de jarige Ruben en genoten we van de welverdiende traktatie. Conclusie het was een leuke en nuttige dag, elke week wordt de groep hechter en het voetbal beter. 

Komende week gaan we weer verder trainen en volgende week spelen we weer thuis op sportpark het Noorderslag. We trappen om 11:00 uur af tegen De Weide JO9-2 en dan staat de doelpunten teller weer op nul. Jij komt toch ook weer kijken en deze toppers aanmoedigen!?

Delen