Sponsoren

De winningmood staat aan!

Staphorst JO9-2JM

8 - 4

FC Meppel JO9-2

4'
... (afstandschot)
Aiden Dunnink (scrimmage)
5'
7'
... (schot)
Lars Hulleman (afstandschot)
8'
13'
... (schot)
14'
... (schot)
16'
Assist: Ruben Huls
18'
Ruben Huls (schot)
24'
Assist: Niels Huls
Ruben Huls (solo)
27'
Niels Huls (afstandschot)
33'
35'
Assist: Ruben Huls

Competitie

2e klasse 02

Datum

23 november 2019 11:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Een mini-derby van het dorp tegen de stad, FC Meppel op bezoek in het groen-wit. Een tegenstander in groen-wit bleek vorige week een horde die prima te nemen was, vandaag kwam ook na rust Meppel er niet meer aan te pas. Mooie aanvallen, scherp in de duels en voor het doel meedogenloos in de afronding dat zijn wel de belangrijkste zaken van deze koude ochtend. NA rust lopen de geelhemden vanaf een 4 - 4 ruststand uit naar een 8 - 4 overwinning. Weerstand op niveau betekend dat de spelers beter worden, deze klasse past prima bij ons en we groeien voetballend individueel en als team. Het was vandaag op Sportpark het Noorderslag kijkend naar de JO9-2 genieten met een grote G. 

Eerste helft
Vandaag kwam de JO9-2 van FC Meppel bij ons op bezoek op sportpark het Noorderslag. Het was koud en guur om 11:00 uur, vooral door de straffe wind die dwars op het veld stond maakte het zeer onaangenaam langs veld 4. Het wordt tijd om de jeugd weer op het hoofdveld in te delen, dan sta je beter beschut tegen de elementen en we hebben niet voor niets zo’n mooi hoofdveld. 

Aan beide zijden hadden de teams 2 dames in de gelederen en ook aan beide zijden deden die absoluut niet onder voor de heren. Vanaf de aftrap waren we op zoek naar ons ritme, Sem stond regelmatig tegenover 2 tegenstanders, mede doordat onze vleugelspelers ‘te hoog’ en aanvallend stonden. Na wat coaching losten we dat redelijk op maar toch was de openingsgoal voor FC Meppel. Een schot vanaf zeker 20 meter hobbelde eigenlijk pardoes het doel in en Staphorst stond er bij en keek er naar. Daarvoor waren we al enkele keren door het oog van de naald gekropen. We lieten het er vandaag niet bij zitten en zochten naar onze medespelers om de ballen toe te spelen. Voorin werd goed druk gezet en was het Aiden die slecht uitverdedigen van FC Meppel genadeloos afstrafte. In het duel voor de goal veroverde ze de bal, speelde zichzelf vrij en schoof de bal beheerst in de hoek. De aansluitingstreffer stond geheel verdien op het bord. Meppel voerde de druk weer op en met achterin een goed voetballende dame en in de spits een dame die elkaar goed vonden kwamen we al snel weer op achterstand. Het duel golfde op en neer en je zag de verbetenheid in de duels die vooral op het middenveld werden uitgevochten. Meike buffelde er flink op los en gaf aan Niels en Lars het goede voorbeeld. Helaas viel Thijn geblesseerd uit, in een duel kreeg hij een tik op zijn scheenbeen en daar was hij als licht geblesseerd en nu kon hij helemaal niet meer lopen. Een aderlating voor het team, hopelijk valt het mee en is hij snel weer op de been. Daar kwam Staphorst weer opzetten, nu beter langs de zijkanten en daar lag nadrukkelijk de ruimte. Met een mooie poeier van afstand was het Lars die ons weer op gelijke hoogte bracht, zijn poeier was weer hard en zuiver zoals we gewend zijn. Met 2-2 hebben we de time-out om de heren en dames weer op de goede plek te zetten. 
Helaas komen we nogal timide uit de time-out en laten het in de duels afweten. Sem en Youri staand zwaar onder druk en Meppel ruikt haar kans. Tot 2 keer toe produceren ze een goal uit een mooie aanval waarbij de aanval begon met een staphorster speler die vanaf de vleugels de bal door het as van het veld wil spelen. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren, de ruimte zoek je aan de zijkant en niet in het midden, hoe verleidelijk ook. Staphorst staat opeens tegen een 2 - 4 achterstand aan te kijken, dit kan niet de bedoeling zijn.
Na enkele aanmoedigingen van de kant om toch via de vleugels te gaan voetballen zijn het Ruben en Meike die nu de koe bij de horens vatten. Meike wint weer bijna al haar duels en Ruben heeft volop ruimte op de linkerflank om op te stomen met de bal aan de voet. Daar vliegt Ruben weer naar voren, de bal aan een touwtje dribbelend ziet hij Aiden weglopen in het centrum. Zijn pass is op maat en in de loop, Aiden staat vrij voor de keeper en weet hiermee vandaag wel raad. Beheerst en bekeken schuift ze de bal in de hoek en we doen weer mee nu de 3 - 4 op het bord staat. We zijn nu even de girlpower weer nodig en de dames snappen dat. Sem verdedigd uit en de counter wordt door Meike onschadelijk gemaakt. Een kopie van vorige week, ze stuurt Aiden weg in de diepte en die loopt zich handig vrij. De keeper weer geen kans latend schiet ze nu keihard de bal in het net, 4 - 4, We doen weer volop mee en zijn voor de derde keer teruggekomen van een achterstand. Onze wederom uitstekend fluitende spelleider Ruben Hulleman vindt het genoeg geweest en de eerste 20 minuten zijn voorbij gevolgen.   

Tweede helft
We blijven op het veld en door te beginnen na rust met onze grote Niels in de spits hopen we FC Meppel te verassen en op voorsprong te komen. Het plan lukt en Meppel weet zich even geen raad met ons grote aanspeelpunt Niels voorin, waarbij Ruben, Lars en Meike kort achter hem spelen. We zetten samen volle druk naar voren en Sem en Youri houden vanaf nu de ‘nul’ achterin. Deze 10 minuten zien we Ruben zijn team bij de hand nemen. Bekeken wint hij zijn duels en aan de linkerkant ligt voor hem een zee van ruimte. Niels stuurt Ruben op links de diepte in en hij bedenkt zich geen moment. Een ferme trap met zijn rechtervoet doet de bal in de het dak van het doel belanden. Zelf nog wel een beetje verbaasd, maar toen vanaf de zijlijn het wederom massaal opgekomen publiek uit zijn dak ging en joelde toverde dit een tevreden lach op zijn gezicht. Met de 5 - 4 voorsprong was het nu Meppel die voor het eerst tegen een achterstand aankeek. De scherpte in de duels van Meppelse zijde nam wat af en de geelhemden wisten elkaar nu voetballend steeds beter te vinden. Youri en Sem moesten nog een aantal keren handelend optreden en hielden ons samen op de been. Ruben veroverde zelf de bal op onze helft en nu kwam de echte Messie eruit bij hem. Op werkelijk prachtige wijze omspeelde hij 3 spelers van FC Meppel, komend vanaf links sneed hij naar binnen. Controleerde de hoog stuiterende bal met zijn rechtervoet en met een voor het oog simpele voetbeweging stuurt hij de keeper en een verdediger het bos in. Het mooiste doelpunt van de dag staat op zijn naam en wij hebben een voorsprong met 2 goals verschil. Tot de time-out spelen we gedisciplineerd de wedstrijd uit, zitten kort op de bal en winnen bijna elk duel. 
Het laatste deel na de time-out zijn we meestal het beste wakker. Nu spraken we af om samen nog een keer 10 minuten vol aan de bak te gaan om de drie punten in Staphorst te houden vandaag. Thijn was inmiddels strompelend als supporter langs de zijlijn aanwezig, een super instelling en mooi dat je er ondanks je blessure toch weer bij bent. Het gaf de spelers in het veld de moed om te blijven knokken voor elke meter. De aanvallen werden wel wat slordiger maar de kansen bleven komen. Aiden was vandaag scherp als een mes voorin en ook in dit deel komt ze weer oog in oog met de keeper van Meppel. Helaas was het nu de paal die een nieuw succes in de weg stond. Vanaf de rechterkant was het Niels die zich een paar keer vast had gelopen en niet heel gelukkig was in zijn duels en afronding vandaag. Gelukkig voor hem kwam zijn naam toch nog op het scorebord met, hoe kan het ook anders, een schot van afstand. Staphorst op rozen en de wedstrijd uitspelend hielden we Meppel in de tang. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Staphorst en het waren de twee vrienden Ruben en Aiden die nog een keer aanzetten. Met een mooie trap lukte het Ruben om Aiden nog een keer vrij te spelen. Een goede aanname en het daaropvolgende schot op doel was onhoudbaar. Samen bepaalden ze de eindstand op 8 - 4 voor vandaag. 

Het team heeft zijn draai gevonden en we zijn voetballend gegroeid de afgelopen weken. Voorin samen vroeg druk op de bal zetten, achterin de duels niet schuwen en willen winnen. We hebben een mooi vriendenteam dat het heel gezellig heeft en voor elkaar wil knokken. De komende week gaan we weer trainen en volgende week staat het uitduel tegen Pesse JO9-1 op het programma. We gaan het zien maar nu eerst lekker genieten van deze dik verdiende overwinning.

Delen