Sponsoren

Voetbal mijn sport….

Ruinerwold JO9-1

11 - 6

Staphorst JO9-2JM

...
2'
3'
Niels Huls (schot)
... (schot)
9'
12'
Assist: Ruben Huls
... (schot)
13'
... (schot)
14'
15'
... (schot)
18'
... (schot)
19'
24'
Niels Huls (afstandschot)
... (schot)
25'
28'
Niels Huls (afstandschot)
... (schot)
29'
35'
... (schot)
37'
... (schot)
39'
... (schot)
171'

Competitie

2e klasse 02

Datum

12 oktober 2019 10:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Op een regenachtige zaterdagmorgen was Ruinerwold het strijdtoneel van de 4e competitieronde in deze tweede klasse. Een waar voetbalgevecht vond er plaats waarbij beide ploegen elkaar eigenlijk niet veel ontliepen. Op basis van individuele kwaliteiten won Ruinerwold het van het staphorster collectief. Als we 2 jaar verder zijn zal dit collectief voetballend verder zijn dan het individu. Mooie dingen gezien, modder op de shirts en uiteindelijk afsluiten met een heerlijke warme douche ondanks het 11 – 6 verlies. Trots op deze jonge helden die nog lang niet uitgeleerd zijn. 

Eerste helft
Vandaag traden we in Ruinerwold aan tegen de plaatselijk JO9-1. Het dorp waar oud- Staphorst spits Paul Smid op een trainingsveldje druk in de weer is met een nieuwe lichting zeer jonge talenten voor de mooie dorpsclub. Onze tegenstander van vandaag was nog ongeslagen tot op heden en bestond uit een mix van 6 jonge heren en 3 dames die stuk voor stuk bijna 2 koppen groter waren dan onze dames. 

Het miezerde een beetje en gedurende de wedstrijd nam de hoeveelheid neerslag gestaag toe. Uit ervaring weet ik dat dit de mooiste omstandigheden zijn voor en voetballen. Een glad veld, veel zuurstof in de lucht en wil je warm blijven dan moet je wel bewegen. We starten met onze gebruikelijke 8 sterren aan de aftrap en vanaf het begin zet Ruinerwold fel druk op de bal. Wij proberen daar voetballend onder vandaan te spelen en aan onze zijde gaat de bal snel van voet naar voet. Yoeri is vandaag in goeden doen en houd ons direct vanaf de aftrap al op de been. Sem daarvoor die verbeten zijn duels aan het uitvechten is, maar we zoeken echt naar de ruimte. In de 2e minuut is het voor Ruinerwold al raak en weten ze op een mooie manier te scoren, maar alleen omdat onze verdedigers twijfelen om in te grijpen. Niet bij de pakken neerzittend blijven we voetballen en gaat de bal van links naar rechts, zoekend naar een gaatje om spits Aiden in positie te brengen. Via de linkerkant is het Ruben die veel ruimte krijgt en, mede door zijn verkoudheid, de bal vlot doorspeelt op Aiden. Als spits haalt ze snoeihard uit op de vuisten van de keeper, de afvallende bal komt bij de opkomende Niels aan de rechterkant. Niels haalt uit met zijn verwoestende rechter en we staan op 1 – 1. Aan Ruinerwold zie je dat ze deze tegenstand nog niet gewend zijn want ze gaan wat opportunistischer spelen. Sem, Meike en Lars komen beter in hun spel en krijgen grip op de behendige aanvallers van Ruinerwold. Helaas weet Ruinerwold, tegen de verhouding in, vlak voor de eerste time-out te scoren. Met een poeier van afstand wordt Youri verschalkt. 

Na de time-out weten de geelhemden dat ze een tandje bij moeten schakelen en dat gebeurt ook. Onder leiding van Sem, die als veldheer Beckenbauer in zijn beste tijd speelde, worden aanvallen onschadelijk gemaakt en via de zijkanten gezocht naar een opening. Daar wordt Aiden in de diepte aangespeeld en op snelheid schuift ze de bal heel bekeken langs de keeper en komen we voor de 2e keer dit duel op gelijke hoogte. Ruinerwold schakelt een tandje bij en het zijn weer 2 afstandsschoten die hen doen juichen. Het spel golft nu op en neer met kansen voor beide ploegen. Er wordt geknokt voor elke meter en de modder zit al op de kousen en broekjes. Nu is het de beurt aan Meike die zich niet aan de kant laat zetten en op het middenveld tussen 2 tegenstanders overeind blijft. Ze speelt zichzelf slim vrij en ziet Aiden in de diepte al weglopen. Haar pass is op maat en precies in de loop van onze spits, de keeper heeft weer het nakijken en deze dames geven net als vorige week een lesje in effectief samenspel. De gebruikelijke high-five geeft aan dat beide dames het erg naar hun zin hebben. Het laatste deel van deze eerste helft gaat het hard, onze fysiekere mannen Niels en Lars staan even bij te komen en ons ‘kleine’ middenveld van Thijn, Ruben en Meike wordt nu overlopen. Manmoedig is het Sem die samen met Youri een paar aanvallen kraken. Toch lukt het Ruinerwold om 3 keer tot scoren te komen. Uiteindelijk fluit de spelleider voor de rust en staan we met 7 – 3 achter, niet helemaal een juist beeld van de krachtsverhoudingen als je het mij vraagt.

Tweede helft 
De tweede helft begint de teller weer op nul en gaan we verder waar we waren gebleven. Samenspelen, elkaar de bal gunnen en zoeken naar de kansen die zeker weer gaan komen. Vanaf de aftrap is het Niels die wederom zijn rechtervoet laat spreken en een vuurpijl tegen het net aan ramt. Het geeft ons moed om de duels weer vol aan te gaan en te strijden voor elke meter. Een indribbel aan de rechterkant door Ruinerwold gevolg door een uithaal met links betekend meteen de mooiste goal van de ochtend. Loepzuiver vliegt de bal van een meter of 15 over alles en iedereen in de verre hoek. Ook voor ons als tegenstander een moment om te klappen voor deze wereldgoal. Wat zij kunnen, kunnen wij ook dacht Staphorst vervolgens maar dan weer samen. Ruben loopt zich vast aan de linkerkant, haalt de bal uit via Thijn en Sem om vervolgens op rechts Niels aan te spelen. Hij zoekt zijn directe tegenstander op snelheid op, passeert deze en met ene droge schuiver in de lange hoek bezorgt hij ons de 5e treffer van de ochtend. Thijn loopt inmiddels op het middenveld te sleuren en met zijn snelheid snoept hij de bal regelmatig af van de rood-witten. Als ze één van ons passeren staat daar wel weer de volgende. We spelen compact en dicht op elkaar bij balverlies en zodra we de bal veroveren zoeken we de diepte op de zijkant op. Voor de laatste time-out is het Ruinerwold dat nogmaals van afstand het net doet bollen. 9 – 5 en we gaan nog een keer proberen deze achterstand goed te maken. 

Thijn dribbelt erop los en zoekt met mooie steekballen Meike, Aiden of Ruben. Helaas levert het wel mooie aanvallen op maar geen doelpunten, we spelen nu iets te vaak over waar toch beter was om eerder zelf te schieten. Geeft niks en we blijven doorknokken en geven ons niet gewonnen. In de kleine ruimte zijn. Het Thijn en Meike die nu steeds als winnaar uit de duels komen. Thijn speelt zichzelf vrij en met een loepzuiver schot in de korte hoek scoort hij tot zijn eigen verbazing onze 6e goal van de ochtend. Het hele team zoekt elkaar nu op en viert deze goal samen met hem. Dat hierna Ruinerwold nog 2x weet te scoren en we uiteindelijk verliezen met 11 – 6 is helemaal geen schande. De JO9-1 van Ruinerwold was vandaag een maatje te groot maar het is wekelijks een genot om naar onze eigen JO9-2 te kijken die voor elkaar knokt maar ook heel goed samen voetbalt en het balletje rond laat gaan. Een groot compliment aan dit team waarbij iedereen vandaag in zeer goede doen was. 

Volgende week hebben we een weekje vrijaf i.v.m. de herfstvakantie en gaan we extra trainen en onze batterij opladen. Zaterdag 26 oktober komt Steenwijkerwold op bezoek in Staphorst en trappen we om 11:00 uur af op Sportpark het Noorderslag. 

Ter afsluiting en overpeinzing tijdens de vakantie een mooi gedicht over deze mooie sport voetbal en hoe de beide trainers elke week met het team aan de slag zijn om samen beter te worden. Fijn weekend en een mooie herfstvakantie toegewenst.  

 

Voetbal mijn sport

 

Voetbal is een sport
met anderen leren spelen
Voetbal is iets leuks
en je nooit vervelen

Voetbal is altijd sportief zijn
en proberen te scoren
Voetbal is altijd je best doen
bij een betere club horen

Voetbal is een beetje ontspanning
en altijd goed beginnen
Voetbal is tegen je verlies kunnen
Voetbal is proberen te winnen

 

Auteur: Cerise Van Coblijn

 

 

Delen