Sponsoren

Staphorster doelpuntregen deert humeur tegenstander niet

Staphorst JO9-2JM

24 - 0

M.S.C. JO9-2

1'
3'
4'
6'
Aiden Dunnink (afstandschot)
7'
Niels Huls (schot)
9'
11'
Niels Huls (afstandschot)
12'
13'
13'
Ruben Huls (afstandschot)
15'
16'
Ruben Huls (schot)
17'
18'
Lars Hulleman (afstandschot)
19'
Ruben Huls (schot)
24'
Niels Huls (solo)
27'
Niels Huls (afstandschot)
28'
33'
Ruben Huls (solo)
34'
Ruben Huls (schot)
35'
36'
Niels Huls (afstandschot)
37'
Ruben Huls (afstandschot)
38'

Competitie

2e klasse 02

Datum

21 september 2019 11:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

De samenvatting van dit duel is eigenlijk heel simpel. Staphorster doelpuntenregen deert het humeur van de tegenstander niet. Het was eigenlijk best wel sneu dat het krachtsverschil zo groot was vandaag. Voor beide teams in de kern niet leuk maar we hebben er toch het beste van gemaakt. Groot compliment voor de bezoekers en hun ouders die continue positief bleven coachen en uiteindelijk wonnen de bezoekers de afsluitende penalty reeks, een doekje voor het bloeden. Deze tweede klasse zal een maatje te groot zijn voor MSC JO9-2. De einduitslag was met 24 – 0 dan ook overduidelijk in het voordeel van de ontketende geelhemden.  

Eerste helft
Helaas moest Thijn vandaag verstek laten gaan en hopelijk is hij er volgende week weer bij. Dat zorgde dat we vandaag slechts 7 in plaats van 8 toppers tot onze beschikking hadden. Zoals gewoonlijk starten we met de gebruikelijk zes spelers in het veld en was het Niels die de eerste wisselbeurt voor zijn rekening nam. Woensdag had Niels niet getraind omdat hij een beetje stout was geweest…. Hopelijk heeft hij iets geleerd van deze disciplinaire actie van zijn strenge doch rechtvaardige moeder, van 2x trainen word je beter dan 1x trainen in de week. 

Vanaf de aftrap is het direct duidelijk dat MSC zoekende is, op een kluitje bij de aftrap en geen duidelijke structuur. Staphorst daarentegen stond meteen sterk en in positie. Binnen no-time ontfutselde Aiden de bal en speelde deze naar de zijkant op Lars. Met een bekeken schuiver was de eerste doelpoging meteen raak. Vanaf dat moment ging de teller snel oplopen en was het moeilijk om bij te houden wie de goals had gemaakt. Ik ga ze hier niet allemaal noemen, hierboven staan ze opgesomd. 
Het belangrijkste was dat we terugzagen waar wekelijks op getraind wordt. In dit geval vrijlopen in de ruimte, vragen om de bal en elkaar aanspelen en niet voor eigen succes en jezelf vastlopen. Het veld werd breed gehouden door Lars en Ruben, waarbij Sem de centrale positie als bal afpakker goed invulde. Meike was het slot op de deur achterin en Aiden stond in de spits als afmaakster. De bal ging van voet naar voet, vastlopen op rechts, uithalen en via de verdedigers en middenvelders het spel verleggen naar de linkerkant. Voor de goal vervolgens meedogenloos in de afwerking. Bij de eerste time-out na 10 minuten was de stand 6 – 0 voor de geelhemden. 

Na de hervatting hetzelfde beeld en werd er zelfs nog een tandje bijgeschakeld door Staphorst. Sem ramde de bal nog op de paal en helaas voor hem zat het hem niet mee in de afwerking. Aiden, Lars, Niels en Ruben daarentegen hadden de smaak te pakken. Het was een regen van doelpunten die over de meppelers heen kwam dit deel van de wedstrijd. In de tweede 10 minuten werd er totaal 9! keer gescoord en was het bij rust 15 – 0 en was het duel wel gespeeld. 

Tweede helft 
In de rust besloten we Youri zijn keeperstenue te laten wisselen met Lars en de laatste 10 minuten was het Sem die onder de lat stond. Zo kon Youri ook eens lekker zijn energie kwijt, ook wel zo lekker voor moeder Tissingh de rest van de dag. Eerlijk is eerlijk dat foutloos keepen een makkie was aangezien de bal bijna niet in de buurt van ons doel is geweest. Sem baalde aan het einde van de eerste helft want hij had ook helemaal niks te doen gehad. Meike rustig en stoïcijns als altijd bleef goed verdedigen en er kwam geen meppeler mug voorbij. Reden voor trainer Harald om eens te experimenteren en Niels werd nu als laatste man neergezet. Vond hij zelf wat minder, maar altijd goed om op meerdere posities inzetbaar te zijn. Spits Aiden stond wissel dit deel van het duel en je zag toch dat de mannen samen moeite hadden om in hun ritme te komen en wie gaat dan in de spits. De doelpuntenproductie stokte dan ook en er werd meer met de bal gelopen. Het brengen van de bal is dan ook niet de meest handige actie, maar helaas vervielen meerdere van onze spelers in deze fout. Youri was wel heel snel op rechts maar liep vaak op volle snelheid met zijn hoofd naar beneden en daardoor geen zicht hebbend op de medespelers om hem heen. Ruben aan de linker kant kakte wat in, die had wellicht toch iets te kort geslapen omdat tante Jintie getrouwd was en dan is om 1:00 uur op bed wel heel laat. Gelukkig konden we het hebben en bouwden we de score nog uit naar 18 – 0 alvorens de laatste time-out aanbrak. 


Het laatste deel werden er door Staphorst nog 6 goals toegevoegd aan het totaal om daarmee op 24 – 0 uit te komen. Wel wil ik een groot compliment maken aan de spelers, trainers en ouders van MSC. Jullie bleven positief coachen, er viel geen onvertogen woord en de kinderen bleven ondanks de vele tegengoals elke keer maar weer de aanval zoeken. Hopend op die ene ere treffer die jullie zo gegund was. Uiteindelijk werd de afsluiten serie penaltyschieten gelukkig en als beloning glorieus gewonnen door de gasten van MSC. Als je het dan door de roze bril bekijkt is de uitslag van deze dag 1 – 1 geworden. 

Volgende week reizen we af naar Noordwolde voor de wedstrijd tegen Stellingwerven JO9-1. We verwachten dat er dan uit een ander vaatje getapt moet gaan worden en we het geleerde van de trainingen weer goed in de praktijk uitvoeren. We trappen om 9:30 uur af op veld 1 van sportpark Spokedam. Voor onze supporters stel je in je navigatie Spokedam 18 in Noordwolde in. Er zal deze keer geen supporters bus rijden, u bent aangewezen op eigen vervoer.  

Delen