Sponsoren

Wat is het een mooi TEAM geworden!

Staphorst JO9-2JM

12 - 3

d' Olde Veste'54 JO9-2

2'
Niels Huls (schot)
3'
Niels Huls (schot)
5'
7'
Assist: Niels Huls
Aiden Dunnink (intikker)
8'
12'
Assist: Niels Huls
Niels Huls (schot)
13'
Niels Huls (schot)
15'
Assist: Ruben Huls
Ruben Huls (schot)
16'
Ruben Huls (afstandschot)
17'
19'
...
25'
...
Niels Huls (schot)
27'
32'
...
Ruben Huls (schot)
35'

Competitie

2e klasse 02

Datum

7 december 2019 11:00

Scheidsrechter

Albert Ligtenberg

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Een duel met twee gezichten maar waarbij de geelhemden in de eerste 20 minuten zo’n afstand hadden genomen in gescoorde doelpunten dat een overwinning nooit in gevaar kwam. Met mooi samenspel werd tegenstander Olde Veste compleet kapot gespeeld en waren we oppermachtig in de duels. Tweede helft was meer voor Olde Veste, die goed terugkwamen en ook wilden voetballen. De uitslag van deze laatste veldwedstrijd van 2019 werd uiteindelijk 12 - 3 in het voordeel van VV Staphorst. Wat hebben deze jonge voetballers een progressie gemaakt in de 13 wedstrijden die we hebben gespeeld sinds we voor het eerst samen op het trainingsveld stonden. Er staat een echt TEAM dat samen geen duel uit de weg gaat, heel mooi om te constateren. 

Eerste helft
Vandaag ons laatste duel in de najaarscompetitie, onze tegenstander Olde Veste JO9-2 kwam op bezoek. Het mag ook een keer gezegd worden, nu was het veld wat we in Staphorst kregen toegewezen van bedroevend slechte kwaliteit. Op vrijdag staat alles nog gepland op veld 1 en op zaterdag spelen 2 teams op veld 1 en twee teams op veld 4. Waarbij enkele trainers en leiders ook nog eens hun eigen plan trekken omdat ze geen zin hebben om een doeltje te verplaatsen, dat draagt er aan bij dat het een rommeltje is om 11:00 uur. Tip voor de indelers van de velden: Het voorste deel van veld 4 is niet langer als wedstrijdveld voor de JO8 en JO9 te gebruiken, je breekt je benen bijna. 


Nu terug naar de orde van de dag, op de akker van de dag gingen we toch een poging doen te voetballen. Tijdens de warming-up was het vooral heel gezellig en trainer Hulleman had de groep al eens met de neus op de feiten gedrukt. Deze manier van voorbereiden zorgde er in het verleden voor dat we binnen 10 minuten op een onoverbrugbare achterstand kwamen. Gewaarschuwd en toch wel enigszins geschrokken nam de concentratie toch wel toe. 
Vanaf de aftrap was het Staphorst dat direct het spel naar zich toe trok. Samen vol druk op de bal zetten en goed compact spelen bij balverlies. In balbezit uitwaaiend naar de vleugels en de bal rond laten gaan. In één woord WAUW voor de eerste 20 minuten, wat was het mooie voetbal. De goals vielen als warme broodjes en iedereen gunde elkaar de bal om de goals te maken. Aiden opende de score, al snel gevolg door de 2 - 0 van Niels, daarna was het weer Niels die met een bekeken schot de goede keeper wist te verschalken. Ja zeg, er stond wel een talentje in de goal bij Olde Veste. Deze jongen was niet bang en had super goede reflexen. Tot 4x toe weerhield hij Niels van scoren maar uiteindelijk was het toch te veel van het goede. Nu was de beurt aan Aiden om met 2 echte spitsen goals de stand naar 5 - 0 te brengen. De eerste time-out was alweer daar en Olde Veste moest echt even bijkomen van de snelheid waarmee de bal door de Staphorsters werd rondgespeeld. Groot compliment trouwens voor Sem (Virgel van Dijk) die heerste in de achterhoede en alle veroverde ballen prima via de vleugels opbouwde. Het tweede deel van de eerste helft gingen we vrolijk door met voetballen. Het plezier spatte er vanaf en de bal ging werkelijk van voet naar voet. De volgende goal lag alweer in het netje en dit keer was het Meike! jazeker, haar eerste goal van het seizoen. Daarna ging het andersom en was het Meike die aan Niels een niet te missen kans bood. Op deze manier bedankte ze Niels voor zijn assist bij haar goal. Inmiddels vond ook Ruben zijn ritme en presenteerde hij aan Niels de 8 - 0 om vervolgens zelf met 2 gave goals de stand op 10 - 0 te brengen na nog geen 17 minuten spelen. We lieten de teugels iets vieren en als een duveltje uit een doosje liet Olde Veste zien dat het toch echt wel kon scoren. Een mooi schot van afstand viel binnen en met 10 - 1 als ruststand was het tijd voor een lekker bakkie ranja. 

Tweede helft
De tweede helft stond bol van de goede bedoelingen. Het tempo ging naar beneden en de passing werd minder zuiver. Dit in combinatie met een beter voetballend Olde Veste maakte dat het een echte wedstrijd werd. Achterin maakten we enkele foutjes en voorin bleven we achter de man staan. We kregen uiteindelijk toch weer een goal tegen en 10 - 2 staat op het scorebord. Niet om je zorgen te maken, maar het had niet gehoeven. Tot de time-out golfde het spel nu op en neer en de beide keepers hielden hun doel schoon met goede reddingen. 
Na de time-out en tijdens de laatste 10 minuten wilden we toch nog wel even aanzetten. Helaas gingen we nu wat vaker voor eigen succes en stond het vizier niet scherp genoeg. De kansen die er waren gingen mis of de keeper redde knap. Zelf kregen we nu door een poeier van afstand weer een goal tegen. Nu was de maat vol en zetten we nog een keer flink aan. Ruben stoomde via de linkerflank op, sneed naar binnen en met een mooie trap belande de bal in de lange hoek. Mooi uitgespeeld en prima afgemaakt. Niels kon niet achterblijven en tekende met de 12 - 3 voor de eindstand en bracht zijn eigen dagtotaal op 5 goals. 

De afsluitende penaltyreeks werden bijna alle ballen raak getrapt. Als afsluiting van dit deel van het seizoen gingen we na de wel verdiende warme douche als team samen patat eten in de kantine. Tijdens het eten keken ze samen nog terug op deze laatste wedstrijd op het veld van 2019. Volgende week gaan we lekker warm de zaal in om te trainen met de zogeheten ‘plofballen’, dit zal wel weer even wennen worden. 

Zaterdag 14 december spelen we onze eerste ronde in de zaalcompetitie. We zijn ingedeeld bij alle JO9-1 teams en zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen. De eerste wedstrijd is om 10:20 uur in de sporthal in Ruinerwold. Onze tegenstanders zijn allemaal JO9 en spelen op het veld een klasse hoger als ons. VV Ruinerwold, SJO WIJC, SC Rouveen en ons eigen VV Staphorst JO9-1 gaan we treffen tijden 4 zaterdagen in de zaal. Het programma zetten we op onze website zodat ook de supporters kunnen komen kijken. Tot volgende week de 14e in Ruinerwold.

Delen