Sponsoren

Het ritme van een voetbalwedstrijd

Alcides JO9-1

6 - 4

Staphorst JO9-2JM

...
6'
...
9'
...
12'
...
14'
15'
Ruben Huls (schot)
18'
...
26'
28'
...
32'
33'
Niels Huls (schot)

Competitie

2e klasse 02

Datum

2 november 2019 8:45

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

In een duel waar beide ploegen eigenlijk gelijkwaardig waren trokken wij zoals vaker dit seizoen aan het kortste eind. Er kwam nooit een natuurlijk ritme in dit duel waardoor we de gehele wedstrijd aan het zoeken waren naar structuur. Ondanks de opstelling en wetenschap dat het balletje makkelijk van voet naar voet kan gaan lukte het ons niet dit op de groene mat uit te voeren. 6 – 4 verlies en 2 weken de tijd om ons voor te bereiden op de derby tegen SC Genemuiden JO9-2. Kop d’r veur en dan maar de drie punten uit de tapijt hoofdstad van Nederland meenemen.

Eerste helft
Vandaag speelden we een vroege uitwedstrijd bij onze buren uit Meppel. Alcides JO9-1 was onze tegenstander en die hadden maar liefst een selectie van 10! Spelers meegenomen om ons tegenstand te bieden vandaag. 
Het is bij Alcides altijd een beetje zoeken naar de kleedkamers en de velden maar gelukkig konden we op tijd beginnen met de warming-up. De koppies stonden er niet echt helder bij op dit vroege uur en een enkeling had vrijdagavond wat laat zijn/haar nest opgezocht om te slapen. 

Vanaf de aftrap was het in elk geval alle hens aan dek om te zorgen dat we geen vroege tegengoal zouden krijgen zoals de laatste weken. Met Youri als vertrouwde sluitpost weer teug van vakantie en Sem als slot op de deur ging ons dat redelijk goed af. Kansen waren er over en weer voor beide ploegen maar de eerste 5 minuten werd er niet gescoord, dus dat was winst. Youri liet zien vandaag in goeden doen te zijn door goed mee te voetballen en enkele reddingen te verrichten. Sem ontmantelde menig aanval en beide heren groeiden gedurende de wedstrijd uit tot onze steunpilaren. Meike komt langzaam weer op haar niveau en begint ook de duels weer te winnen. De andere 4 heren en dame waren nog afwezig en liepen tegen zichzelf te voetballen. Bij de eerste time-out keken we dan ook verdiend tegen een achterstand van 2 – 0 aan. Geen man over boord maar we moesten nu wel wakker worden met elkaar. Dit gebeurde ten dele, we begonnen nu de duels te winnen maar helaas was Alcides een overtreding op Sem nodig om de 3 – 0 te scoren. De technische staf van de geelhemden liet zich horen maar de spelbegeleider wilde hier niets van weten en keurde de goal goed. Deze spelleider zou het sieren om voor de volgende wedstrijd toch eens de spelregels door te lezen om de juiste kaders te kunnen stellen aan de kinderen. Tuurlijk moeten ze zelf zaken oplossen maar uit is nog altijd uit en een overtreding is een overtreding, dat lossen kinderen niet zelf op. We moeten het vandaag met deze beste man doen en die heeft wellicht ook niet om de fluit gevraagd. Terug naar de wedstrijd waar het nu even snel ging. Vlot na de goal van Alcides was het wederom Alcides die door een fout van ons de bal op een presenteerblaadje kregen. Twijfel voor de goal van Youri, we keken naar elkaar en de derde man, toevallig een Alcideaan tikte de bal over de doellijn. 4 – 0 en eigenlijk in dit stadium helemaal niet nodig. Staphorst rechtte de rug en koos meer voor de aanval en won de duels. Thijn en Aiden kregen enkele kansen maar het leer wilde er nog niet in. Ruben was er voor nodig om een goed lopende aanval over de rechterkant af te ronden. Hij joeg de bal tegen de touwen en we geloofden er weer in. Vlot daarna was het Lars die uit een indribbel de bal over alles en iedereen het net in joeg, dit tot verbazing van hemzelf. We gingen dan ook de rust in met een 4 – 2 achterstand waarbij alles nog mogelijk is.  

Tweede helft
De tweede helft zijn we meestal beter wakker en hopelijk kwam er meer rust in ons spel. Het was een nogal rommelig duel, mede door het continue wisselen van spelers door Alcides. Bijna om de minuut verving de ene speler de ander, wat gepaard ging met het wisselen van een rood hesje omdat Alcides geen reserve shirts had geregeld. Na rust ging het duel eigenlijk gelijk op en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. We kwamen mee maar haalden ons normale niveau niet echt. Het was ook de tweede helft aan Youri en Sem te danken dat de score niet verder uit elkaar liep. Alcides maakte weer de 5e van de dag en niet lang daarna was het Thijn die er weer een geweldige dribbel uit perste. Oog in oog met de keeper stifte hij de bal over hem heen en via het dijbeen van de keeper belande de bal met een boog in het net. Na de time out was het laatste deel aangebroken en als in en waas trok het duel aan iedereen voorbij. Ook hier werd door beide team nog een keer gescoord. Voor Staphorst was het Niels die weer met zijn goede rechter een vlammend schot produceerde dat keihard binnenviel in de korte hoek. De uitslag was 6 – 4. 

Het ritme van deze voetbalwedstrijd kwam eigenlijk nooit op gang, de voetballers onder ons weten wel wat ik bedoel. In de eerste plaats door onszelf doordat we te lief en afwachtend waren. De andere misschien wel grootste reden lag in het feit dat Alcides met 10 spelers continue aan het wisselen was. Dit zorgde voor dusdanig veel onrust in het veld dat het duel nooit op gang kwam. Althans zo heb ik de analyse gemaakt door de wedstrijd nog eens rustig in mijn hoofd te laten afspelen. 

De komende week zijn we vrij en hoeven we op zaterdag niet aan de bak. 2 volle weken trainen en dan gaan we op bezoek bij de andere buurman die speelt in het groen-wit. SC Genemuiden JO9-2 is dan onze tegenstander die we nog kennen vanuit de bekerwedstrijden. Dat belooft een mooi duel te worden en later die dag (16 november) spelen de heren van Staphorst 1 ook hun derby tegen Genemuiden. Hopelijk kunnen wij ze het goede voorbeeld geven.  

 

Delen