7 - 3

Ruinen JO10-1JM

3e klasse 04

21 september 2019 9:00

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De 1e wedstrijd thuis tegen Ruinen JO10-1 stond op het programma.
Nadat de technische staf van de JO10-2 strijders hun analyses hadden bekeken en door het vele wisselen tijdens de bekerwedstrijden wisten zij dat de strijders er goed voor stonden. Afgelopen weken werd er prima getraind en spatte het plezier van hun gezichten af.
Al vroeg moesten de strijders aantreden op sportpark het Noorderslag. Snel omkleden en dan ook nog op de foto voor de nieuwe sponsor. De Stouwe metaal heeft zich dit seizoen verbonden aan de JO10-2 strijders van VV Staphorst. Na een kort interview met de nieuwe hoofdsponsor bleek dat de gedrevenheid en motivatie van de strijders overeenkomsten vertoonden met de visie van "de Stouwe". Dit was een groot compliment naar de strijders uiteraard.

Uiteindelijk kon er gestart worden met de verkorte warming-up en al snel werd er voor het eerst afgetrapt. Spelbegeleider Rowan Trompetter had de spelregels weer even opgefrist en het balletje ging rollen. De strijders bleken er zin in te hebben. Vanaf de 1e minuut zaten ze vol op huid van Ruinen. Deze jongen talenten van de plaatselijke voetbalvereniging werden dan ook een beetje overrompeld. Dit resulteerde in 2 snelle goals van Staphorst gemaakt door Tygo en Joas. Hierna lieten de strijders het touw iets vieren en werd er meer naar combinaties gezocht. Veel aanvallen over verschillende schijven met grote kansen tot gevolg. Helaas stond er bij Ruinen een talent volle keeper op de goal welke met enkele fantastische reddingen zijn team weerhield van een grote achterstand. Halverwege de 1e helft werd er een overtreding begaan op een Staphorst speler en dit was een mooie afstand voor onze specialist. Na enig overleg stond Pepijn achter de bal en schoot de bal kiezel hard tegen het net aan. De keeper van Ruinen heeft deze bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. 3-0. Hierna begon Ruinen meer van zich af te bijten en door slap ingrijpen van de verdedigers kwam Ruinen snel terug tot 3-2. Nog voor rust lieten de strijders zien wie er baas in eigen huis is en maakten er een 4-2 ruststand van door een mooie intikker van Joas.
De technische staf hadden weinig op en aanmerkingen in de rust. Af en toe iets gretiger op de bal en de kansen af maken zou fijn zijn.
De 2e helft werd wederom fel gestart door de strijders. Joas scoorde dan ook al snel de 5-2 na een mooie voorzet van Sylvan. Hierna ging het tempo bij de strijders niet omlaag en werden er wederom grote en veel kansen gecreëerd. Er werd volop gestreden en de toeschouwers zagen dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Na een mooie aanval van Ruinen maakten zij de aansluitingstreffer 5-3. De strijders gaven deze periode meerdere kansen weg maar door goed mee verdedigen van Kyaro, Ivan en Rafaël werden deze kansen om zeep geholpen. Tevens liet onze keeper Stan zich gelden door enkele belangrijke reddingen te maken. De strijders waren weer wakker geschud en begonnen aan een hele goede periode. Mooie aanvallen van achteruit via de flanken, voorzetten op maat... het was genieten langs de kant. Ivan en Tygo maakten nog een goal en brachten de eindstand op 7-3.
De technisch staf was zeer tevreden over dit optreden van de Strijders en zagen veel spel elementen, waar de afgelopen weken op getraind was, terug in de wedstrijd. Klasse overwinning Strijders!!!

De strijders zijn inmiddels zo bekend in de regio dat ze zelfs een eigen fotograaf hebben. Deze heeft geprobeert tijdens de wedstrijden de strijders vast te leggen. Hieronder enkele foto's van Staphorst - Ruinen. Sijtha bedankt.