De JO10-2 strijders Kampioenuhh!! - v.v. Staphorst

Sponsoren

De JO10-2 strijders Kampioenuhh!!

Staphorst JO10-2JM

16 - 3

Vitesse'63 JO10-1G

Competitie

3e klasse 04

Datum

7 december 2019 9:00

Accommodatie

Onbekend

De JO10-2 strijders Kampioenuh!!

Zaterdag 7 december om 09:00 uur stond de kampioenswedstrijd van de JO10-2 strijders op het programma. Afgereisd vanuit Koekange kwam Vitesse ’63 JO10-1G ons mooie sportpark bezoeken. De talenten van Vitesse waren gebrand om de strijders van hun kampioenschap af te houden.

Om 08:30 uur verzamelden de strijders zich in kleedkamer 1. Eerst omkleden, knopen uit de veters halen, schoenen poetsen en nadat het trainingsjasje dicht geritst was de laatste aanwijzingen van de trainer. Gespannen koppies zaten naast elkaar op het bankje. Voor sommigen misschien wel het eerste kampioenschap. Voor de trainers en leider zijn dit de mooiste momenten. Er worden vragen gesteld en scenario’s bedacht, waarop het allemaal mis kan gaan, waar wij als staf geen antwoord op hadden. De trainer was duidelijk. Winnen en jullie zijn eerste geworden.

De strijders betraden het strijdveld voor de warming-up. Tussen de oefeningen werd gespannen de tegenstander geobserveerd. Twee meisjes en zes jongens die de ballen rond lieten gaan en mooie goals scoorden tijdens het afwerken.  Af en toe afgeleid zorgde Kenny ervoor dat de Strijders hun koppies erbij hielden. Speel jullie eigen spelletje en kijk niet naar de tegenstander.

Om 09:00 uur was het spelbegeleider Rowan welke floot voor de start van de wedstrijd. De talenten van Vitesse lieten gelijk zien dat ook zij goed konden voetballen. De eerste de beste aanval van Vitesse leverede een grote kans op. Een goed afstandsschot vloog op de goal af. Onze keeper Stan redde knap en de strijders waren direct wakker geschut. Vanaf dat moment waren het de strijders die lieten zien niet voor niets een kampioenskandidaat te zijn. Vanuit een corner was het Joas die de 1-0 binnenschoot. Niet veel later verovereden de strijders de bal op het middenveld. Joas ontving de bal van Kyaro en maakte een mooie actie en omspeelde de verdediging van Vitesse. Met een geplaatste bal zette hij de 2-0 op het scorebord. Hierna waren ook de strijders van Vitesse wakker geschut. Een aantal minuten werd er met name op het middenveld gestreden om de bal. Joël en Rafaël lieten zien goed te kunnen voetballen en het middenveld in handen hadden. Met een steekpass werd Joas alleen voor de keeper gezet en scoorde zijn hattrick binnen 10 minuten. Joas breide de voorsprong kort erna uit door met een afstandsschot de 4-0 tegen de touwen te schieten. Na een time-out bracht Vitesse twee verse krachten in het veld. Kort hiervoor waren bij de strijders Sylvan, Pepijn en Tygo in het veld gekomen. Sylvan en Tygo lieten zien elkaar gemakkelijk te vinden. Dit resulteerde in een strakke voorzet van Sylvan welke door tussenkomst van een been van Vitesse in de goal belande. 5-0. De strijders lagen op koers en lieten de teugels iets vieren. Even iets minder druk op de bal. Dit resulteerde dan ook in een knappe goal van Vitesse. 5-1. Na enkele mogelijkheden van Vitesse was het Stan die vanuit een te snel genomen doeltrap de Vitesse spits de bal bezorgde. Deze liet zien hem niet zo’n buitenkansje te geven en schoot de 5-2 binnen. Kort na de aftrap was het Tygo die de toeschouwers een mooie actie voorschotelde en door de verdediging van Vitesse brak. Tygo bleef cool en schoot de 6-2 tegen de touwen. De strijders bleven in deze periode weer druk op de tegenstander houden. Pepijn schoof op de juiste momenten door op het middenveld. Na een klutsbal kreeg Pepijn deze voor de voeten en kon van 20 meter op de goal schieten. De toeschouwers weten inmiddels dan wel hoe laat het is. Pepijn raakte de bal vol en schoot vlak voor rust met een ferme uithaal de 7-2 ruststand tegen de touwen.

Tijdens de rust was het trainer Kenny die aangaf dat het op sommige punten nog beter kon. De strijders stonden voor maar de talenten van Vitesse geven nooit op.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft bleek de goalie van Vitesse nog met iets anders bezig te zijn. Tygo zag dit en strafte dit ongenadig af. Na 5 sec lag de bal al in de goal. Niet veel later was het weer Tygo die na een mooie pass van Kyaro ook de 9-2 tegen de touwen schoot. Inmiddels wilden de toeschouwers het feestje al wel vieren en kwamen steeds dichter op de zijlaan te staan. Na enkele sommeringen van Frank werd de afstand tot de zijlijn vergroot. Vitesse schoot op dat moment, na een mooi opgezette aanval, de 9-3 binnen. Kort hierna nam Stan een doeltrap snel. Hij zag Joas helemaal vrij staan en schoot de bal langs iedereen in de voeten van Joas. Deze wist hier wel raad mee en ronde keurig af. De dubbele cijfers waren behaald en dit gaf de strijders extra vleugels. Ivan schotelde enkele mooi acties voor maar wist helaas niet te scoren. Sylvan drukte opeens af van een meter of 10 en schoot de bal snoeihard in de kruising. Op het moment dat Rafaël de bal ontving leek het wel of hij al dansend het veld over ging. Door een mooie combinatie met Ivan en Joël schoot hij de 12-3 binnen. De strijders voetbalden nu vrijuit en lieten de bal rondgaan. Aanvallen via meerdere schijven werden dan ook mooi afgerond. Door goals van Tygo en Sylvan werd voorsprong uitgebreid. Aan het einde van de wedstrijd liet Kyaro nog even zien niet alleen over goede verdedigende kwaliteiten te beschikken maar ook degelijk kan aanvallen. Na een mooie pass vanaf de flank schoot Kyaro de 16e en laatste goal tegen de touwen.

Na het laatste fluitsignaal galmde het gejuich van de strijders over de velden. Ze vlogen elkaar in de handen en vierden als team al het feestje. Uit handen van de jeugd coördinator werd de kampioensschaal in ontvangst genomen en barste het kampioensfeest pas echt los.

De penalty’s werden overgeslagen en na felicitaties van de tegenstander en toeschouwers werd het feest onder de douche voortgezet. (Sorry wasvrouw).

Na heerlijk te hebben gedoucht kregen de kersverse kampioenen patat en ranja in de kantine. Met feestnummers op de achtergrond werd zelfs de polonaise ingezet.

Na twee nipt verloren wedstrijden werden er negen met winst afgesloten. De cijfers liegen er soms niet om. Met een doelsaldo van 132 voor en 35 tegen hebben de strijders een mooi seizoen gedraaid. De strijders gaan nu genieten van hun verdiende rust en zullen tijdens de winterstop alleen enkele zaalwedstrijden spelen. Na de winter zullen de strijders weer vol aan de bak moeten want na deze promotie zullen de tegenstanders ook van een ander niveau zijn.

De strijders willen de altijd meegereisde toeschouwers bedanken voor hun support en hopen dat deze ook in de voorjaarscompetitie weer in groten getale aanwezig zullen zijn.

Uw verslaggever.

 

Bijgevoegde foto’s zijn gemaakt door onze eigen sportfotograaf Sijtha.

 

 

 

Delen