VV Staphorst strijders gaan onderuit in Steenwijk (28-09-2019) - v.v. Staphorst

Sponsoren

VV Staphorst strijders gaan onderuit in Steenwijk (28-09-2019)

vv Steenwijk JO10-1

8 - 7

Staphorst JO10-2JM

Competitie

3e klasse 04

Datum

28 september 2019 10:00

Accommodatie

OnbekendAfgelopen zaterdag reisden de Strijders af naar Steenwijk om aldaar aan te treden tegen de matadoren van de lokale voetbalvereniging. Alle strijders hadden er zin in maar tijdens de warming-up kreeg Joas last van zijn buik en werd misselijk. Enkele minuten later bleek dat Joas er toch slechter aan toe was en meer onder de leden had dan een griepje. Onder toeziend oog van moeders en opa keerde Joas vroegtijdig naar huis en zo bleek later naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat een van de darmen gedraaid zat en dit veroorzaakte de pijn en misselijkheid. Tijdens de wedstrijd was nog niets bekend maar in de middag kreeg de technische staf te horen dat hun strijder de strijd had gewonnen van de dwarsliggende darm en weer wat fitter werd. Goed nieuws dus.
De overige strijders begonnen gewoon aan de wedstrijd en lieten zien er zin in te hebben. Uit de eerste minuten bleek dat Steenwijk ook beschikte over een sterk team en dat beide elftallen aan elkaar gewaagd waren. Steenwijk drukte dit ook gelijk uit in een mooie treffer. Staphorst liet zich niet kennen en maakte al snel via Tygo de gelijkmaker. Tygo kreeg het hierna op de heupen en liep á la Marodona over het veld. Via een aantal mooie individuele acties maakte Tygo de 1-2, en 1-4. De 1-3 werd tussendoor door een speler van Steenwijk in het eigen doel gewerkt. De kansen stapelden zich op voor beide keepers. Met name aan Steenwijk zijde stond een talentje met grote toekomst onder de lat. Met een aantal fantastische reddingen hield hij de schade beperkt. Hierdoor kwam Steenwijk beter in hun spel en scoorden vlak voor rust de 2-4. Deze ruststand werd met name bereikt omdat Kyaro, Pepijn en Joël de zaken goed op orde hadden in de achterste linie.
Tijdens de rust werd de kleedkamer opgezocht en konden de strijders genieten van een bakkie pleur. Na een minuut of 5 werd er weer afgetrapt voor de 2e helft. Steenwijk knalde er gelijk bovenop en lieten een zwak Staphorst toekijken hoe zij in korte tijd de gelijkmaker binnenschoten. Kenny en Frank keken elkaar over het veld aan en dachten dat er Anti-doping in de ranja had gezeten want de strijders waren even nergens te zien op het veld. Gelukkig bleek niets minder waar en hadden de strijders een klein opstart probleempje. Na de gelijkmakers werden de mouwen weer opgestroopt en lieten de strijders weer zien hoe prachtig het spelletje kan zijn. Na een mooi opgezette aanval was het Ivan die de toeschouwers liet juichen nadat hij de verdediging had zoek gespeeld en subliem de lange hoek had opgezocht. Bam...4-5. Hierna was het ook Kyaro die zijn talent liet gelden en op doorzettingsvermogen de bal veroverde en de 4-6 tegen de touwen schoot. Steenwijk was het nu even kwijt en creëerde weinig kansen. Het was zelfs Rafaël die de bal op het middenveld ontfutselde en mooi de 4-7 binnen schoot. Na deze voorsprong lieten de strijders de touwtjes iets vieren en zakten weer wat in voor de goal van Stan. Iets te veel bleek later want Steenwijk liet ook weer zien te kunnen voetballen en maakte al snel de aansluitingstreffers.6-7 Inmiddels was de reguliere speeltijd al verstreken en waren de strijders moegestreden maar de spelbegeleider had er nog even zin in. In de 1e minuut van de blessuretijd maakte Staphorst een fout achterin en dit werd genadeloos afgestraft door Steenwijk. 7-7. Terwijl iedereen dacht dat er na de aftrap direct werd afgefloten mocht Steenwijk de bal nog 1 keer veroveren en een aanval opzetten. Nadat deze tot 2 x toe werd afgeslagen werd er na 27 min de winnende tegen de touwen geschoten. 8-7 voor Steenwijk. Nu werd er helaas wel direct na de aftrap afgefloten en verloren de strijders de wedstrijd. Terneergeslagen vielen de strijders op het veld maar ook dit is voetbal.
Coach Frank was ook zeer teleurgesteld in het verloop van de wedstrijd en liet dit merken aan de jonge spelbegeleider. Emotie emotie, excuses hiervoor. Ook coaches gaan op in de strijd.
Nadat de penalty’s (soms met frustratie) hard tegen het netje werden getrapt werden matadoren van VV Steenwijk gefeliciteerd. Zo lieten de strijders zien uiteraard teleurgesteld te zijn maar sportief blijven.
Voor het douchen hebben Kenny en Frank de strijders moedig toegesproken. De strijders hebben gestreden en hebben laten zien te groeien als team. Hier is de technische staf dan ook uitermate trots op.
Klasse strijders. Kop d'r Veur en op naar as zaterdag.


Delen