Staphorst 8 boekt overwinning op ZZVV 3 - v.v. Staphorst

Sponsoren

Staphorst 8 boekt overwinning op ZZVV 3

ZZVV 3

2 - 4

Staphorst 8

26'
52'
Peter Hoeve (intikker)
66'
Karlo Slager (schot)

Competitie

5e klasse 03

Datum

26 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 26 oktober stond de topper in de 5e klasse op het programma. Nummer 2 Staphorst 8 ging op bezoek bij koploper en oude bekende ZZVV 3. Vorig seizoen werd de competitie hier zonder veel succes afgesloten. Aan het Achtste de taak om het dit keer beter de doen en de koppositie over te nemen.

Het spektakel begon al beter dan vorig jaar, gezien het feit dat er dit keer niemand voor de wedstrijd een straatpannenkoek heeft neergelegd op de parkeerplaats van ZZVV. Al waren er een aantal manschappen die ook dit keer in staat waren om het kunststukje van Martijn destijds moeiteloos over te doen. Ondanks dit gegeven begon Staphorst wel goed aan de wedstrijd. Het kwam zelfs vrij snel op voorsprong nadat Robert het op zijn heupen had gekregen en zijn solo keurig afrondde. Het werd daarna nog mooier toen Sander de bal via Maarten voor zijn voeten kreeg en de kans zoals zo vaak dodelijk afmaakte. Het veldspel was verder niet om naar huis te schrijven. Veel passes en aannames gingen verkeerd, waardoor het befaamde tikkie-takka voetbal niet uit de verf kwam. Het resulteerde zelfs in het feit dat de 0-2 voorsprong nog voor de rust moeiteloos en vakkundig uit handen werd gegeven. Een opeenstapeling van fouten ging aan beide goals vooraf.

De tweede helft werd gestart met het geweten dat we elke wedstrijd exact twee tegendoelpunten krijgen en dat we elke wedstrijd ook één goede helft spelen. Met deze informatie in het achterhoofd werd er met meer vertrouwen gespeelt en dat leverde kwalitatief beter spel op. Staphorst kwam vervolgens verdient op een 2-3 voorsprong. Een voorzet van Sander kon door Peter onder de keeper door in het doel worden geprikt. Het was vervolgens Karlo die de wedstrijd op slot gooide. Hij controleerde een pass van Robert keurig met de borst en peerde de bal onhoudbaar in de verre hoek. ZZVV kwam er niet meer aan te pas, gezien ook het feit dat keeper Remon geen zak te doen heeft gehad in de tweede helft. Peter deed nog een trucje waarmee hij de bank van Staphorst helemaal gek maakte. Met name Chris, die de hele middag fantastisch heeft staan kijken. Het spel van ZZVV werd naarmate de tweede helft vorderde een stuk agressiever, getuige bijvoorbeeld het been van Henrico, dat na de wedstrijd een andere vorm aanhield dan voor de wedstrijd. Ook eindigde ZZVV de wedstrijd met 10 man nadat iemand overduidelijk liet weten dat hij meer verstand had van voetbal dan de scheidsrechter. De laatste tien minuten stonden in het teken van de rentree van Wolter de cirkelzaag Klomp, die het hele seizoen al schitterde van afwezigheid door een blessure. De invalbeurt was te kort om er nog een beroemde tackel uit te gooien, maar het seizoen is nog lang genoeg om het publiek te trakteren op voldoende befaamde kunststukjes. Aan een ieder gevraagd dit niet te filmen, zodat dit later niet als bewijsmateriaal kan worden opgevoerd bij een eventuele strafzaak.

Na deze overwinning sluit Staphorst het weekend af als koploper in de competitie. Volgende week treft het nog steeds ongeslagen Staphorst nummer elf Pesse 2, dat op haar beurt nog geen wedstrijd heeft gewonnen.

 

Opstelling: Remon Veijer, Jacco de Vries, Martijn Bloemert, Ruben Hoeve, Alwin Kuiper, Karlo Slager, Robert de Vries, Laurens Konterman (Rick Mulder), Henrico Timmerman (Peter Hoeve), Sander Konterman, Maarten Bisschop (Carlos Dunnink)

Delen