Staphorst 8 verliest eerste wedstrijd van het seizoen - v.v. Staphorst

Sponsoren

Staphorst 8 verliest eerste wedstrijd van het seizoen

SC Rouveen 4

3 - 2

Staphorst 8

Competitie

Groep 2 1e KO

Datum

24 oktober 2019 19:45

Accommodatie

Onbekend

Donderdagavond stond voor het Achtste de eerste knock-out fase van de districtbeker op het programma. Al voor de vierde keer dit seizoen ging de ploeg op bezoek in Rouveen. Ditmaal stond een combinatie-elftal van Rouveen 3 en 4 op het menu.

Om kwart voor acht werd er afgetrapt in Rouveen en het Achtste schoot uit de startblokken. De wedstrijd was nog geen minuut jong en de bal lag al aan de juiste kant in het net. Een bliksemactie van Maarten leverde een voorzet op maat op en werd door Sander gepromoveerd tot fantastische assist door de bal tegen de touwen te roeien. Het nadeel van deze snelle goal was dat het ongeveer elf Rouveners heeft wakkergeschut. De rest van de eerste helft ging ongeveer gelijk op. Staphorst probeerde kansen te creëren door te voetballen, terwijl Rouveen meermaals gevaarlijk werd door de bal achter de Staphorster defensie te jagen. Helaas was het ook Rouveen dat de volgende goal voor haar rekening nam. Van een meter of 18 werd de bal strak in de kruising gepeerd, waarbij Remon kansloos was. De situatie werd nog vervelender toen Rouveen, ondanks dat het nog geen Sinterklaas is, een penalty cadeau kreeg van de scheidsrechter. Een Rouvener pakte deze gift met twee handen aan en plaatste de strafschop goed in de hoek. Met een 2-1 achterstand werd de thee opgezocht.

 

Het Achtste probeerde de achterstand in de tweede helft ongedaan te maken middels een tactische omzetting. Het resulteerde in hetzelfde wedstrijdbeeld als voor de onderbreking. Het was Staphorst dat ging voetballen, Rouveen hield het bij roeien. Het was Rouveen dat de meeste kansen creëerde. Toch kwam Staphorst op 2-2. De aanval begon bij een goede actie van Henrico. Hij maakte hiermee officieel kennis met bekende kelderklassetaferelen. Zijn actie leek meer op hordenlopen voor gevorderden omdat hij tal van Rouvener misperen moest ontwijken om geen gebroken scheenbeen op te lopen. Ondanks deze ontweken aanslagen kreeg hij het voor elkaar om de bal bij Sander op een presenteerblaadje te leggen, waarna onze spits wederom het net vond. Toch eindigde de avond onaangenaam. Vlak voor het laatste fluitsignaal kon Rouveen na niet adequaat ingrijpen de 3-2 op het scorebord zetten en daarmee ook de bekeraspiraties van het Achtste de grond in trappen.

 

Zo eindigde de avond en het bekeravontuur in mineur, maar stonden de neuzen al snel in de richting van zaterdag wanneer er een kraker uit de reserve vijfde klasse noord op het programma staat. Om half drie wacht de wedstrijd tegen de verassende koploper ZZVV 3, waarbij de koppositie kan worden gegrepen. Het lijkt de ideale revanche op het verlies tegen Rouveen.

 

Opstelling: Remon Veijer, Carlos Dunnink, Martijn Bloemert, Ruben Hoeve, Alwin Kuiper, Rick Mulder (Henrico Timmerman), Robert de Vries, Peter Hoeve (Karlo Slager), Sander Konterman, Laurens Konterman (Jacco de Vries), Maarten Bisschop

Delen