Staphorst JO10-2JM - d' Olde Veste'54 JO10-4 - v.v. Staphorst

Sponsoren

Staphorst JO10-2JM - d' Olde Veste'54 JO10-4

Staphorst JO10-2JM

15 - 5

d' Olde Veste'54 JO10-4

Competitie

3e klasse 04

Datum

20 november 2019 18:30

Accommodatie

Onbekend

De afgelopen weken hebben de strijders van VV Staphorst jo10-2 weer een aantal wedstrijden gespeeld.

Helaas was uw verslaggever te lui om u te voorzien van een mooi stukje leesvoer.

Bij deze alsnog een overzicht van de behaalde resultaten en een verslag van afgelopen woensdagavond.

 

Inmiddels is al wel gebleken dat de technische staf van de strijders de zaken goed op orde hebben. Er wordt hard getraind en het spelplezier spat ervan af tijdens de wedstrijden. Inmiddels is het team een hechte vriendengroep geworden en weten ze elkaar in het veld steeds beter te vinden. Dit resulteert dan ook in goede wedstrijden met leuk voetbal. De trainers besteden veel aandacht aan het positiespel en de veldbezetting. Ook hierin zien wij de strijders snel groeien.

 

Na het laatste verslag hebben de strijders gespeeld voor de beker. Wederom uit tegen Olympia ’28, maar nu tegen het jo10-2 team. Na een hele mooie strijd tussen beide teams werd er helaas in de laatste 2 minuten van de wedstrijd verloren met 7-5.

 

Na de uitschakeling in de beker werd er afgereisd naar het Drentse dorp Dwingeloo. Een voetbalvereniging met (naar mijn mening) de mooiste kantine van Nederland. Heerlijk ouderwets en gezellig in een mooie boerderij verstopt.

Op deze speeldag blies er windkracht 9 over de velden. Deze harde wind had veel invloed op het spelletje. De strijders mistten deze dag 3 spelers en hun trainer door blessures of vakantie maar werden aangevuld door 2 spelers van jo10-1. Kai en Imon nogmaals bedankt. Helaas kwam er deze dag niet uit de strijders wat de toeschouwers normaal van hen gewend is. Door een goede eerste helft, 2-4 voorsprong werd er uiteindelijk verloren van een feller Dwingeloo en harde wind met 7-6. De strijders stonden weer met beide benen op de grond.

 

Inmiddels zijn wij de maand november in gegaan en werd er op de zaterdag aangetreden in Steenwijk. Olde Veste jo10-3 was de tegenstander en daar konden de strijders zich revancheren van de afgelopen weken. Vanaf de eerste minuut werd de tegenstander onder druk gezet en dit hielden de strijders de gehele wedstrijd bijna vol. Hierdoor kwam Olde Veste niet aan hun spelletje toe en gaven de strijders bijna geen kansen weg. Met af en toe fysiek verzet lukte het Olde Veste niet om te scoren en hielden de strijders de nul. De strijders wisten te winnen met 0-14.

 

Na weer een week fanatiek te hebben getraind werd zaterdag 9 november (eindelijk na 4 uitwedstrijden) thuis FC Meppel jo10-3 opgewacht. De strijders stonden te trappelen van ongeduld en na het eerste fluitsignaal lieten zij hun benen spreken. Wederom werd er achterin weinig weg gegeven en werden er mooie aanvallen opgezet. Trainingsvormen werden nagenoeg perfect uitgevoerd door de strijders. Door wederom snel druk te zetten op de tegenstander en massaal om te schakelen werd ook FC Meppel verslagen. Dit keer betrof de uitslag 17-2.

Een wedstrijd waar op de keeper (Stan) na, alle strijders een doelpuntje mee pakten.

 

Op zaterdag 16 november werd er thuis gespeeld tegen Havelte jo10-1. Havelte dat ook prima resultaten geboekt heeft de afgelopen weken werd door gespannen strijders opgewacht. Een belangrijke wedstrijd waar gelijkwaardige teams op het veld stonden. Wederom door het druk zetten, mooi overspel, omschakelen en effectiviteit werd Havelte opgerold. 12-2 was de einduitslag. Een echte teamprestatie van de strijders met doelpunten welke over meerdere schijven werden gecreëerd.

 

Op 14 december stond de thuiswedstrijd tegen Olde Veste jo10-4 gepland maar deze werd afgelopen woensdag 20 november al gespeeld. Op verzoek van de strijders een lichtwedstrijd. Olde Veste arriveerde op een enorm mistig sportpark in Staphorst.

De vraag rees of er genoeg zicht was om te kunnen voetballen. Gelukkig bleek er genoeg zicht te zijn zodat de wedstrijd gewoon kon door gaan. Het was niet alleen mistig maar ook erg koud. Met name de wissels en toegestroomde toeschouwers hadden hier last van.

De strijders begonnen wederom fel aan de wedstrijd maar door de kou hielden zij dit niet lang vol. Er werden wel snelle goals gescoord door met name Joas, Pepijn en Tygo in de eerste minuten. Olde Veste bood kranig weerstand en liet zien over genoeg voetbalkwaliteiten te bezitten. Door enkele mooie aanvallen en effectief afronden van beide teams werd een ruststand van 5-3 bereikt.

De strijders van Staphorst werden in de rust nog even opgepept en wisten dat er een schepje bovenop moest. Dit hoorden zij dan ook meerdere malen vanaf de zijlijn gecoacht worden.

De strijders pakten hun niveau weer op en streden voor elke bal. Verdedigend hadden Kyaro, Stan, Pepijn de zaken weer staan. Joel, Sylvan en Rafael bestreden het middenveld voortreffelijk. Voorin werd door Tygo, Joas en Ivan het veld breed gehouden waardoor er ruimte ontstond voor de goal van Olde Veste. De strijders lieten zien te kunnen voetballen en na 10 minuten moest Olde Veste de strijd staken. Door doelpunten van onder andere Ivan, Sylvan, Joas en Rafael in de laatste 15 minuten van de wedstrijd, werd er gewonnen met 15-5.

Met 6 gewonnen en 2 verloren wedstrijden in de competitie ligt de strijd om het kampioenschap weer helemaal open.

 

As zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Blokzijl jo10-1. De vv Staphorst strijders zullen getergd zijn om ook vanuit Blokzijl de 3 punten mee te nemen. Het is dan al wel bijna Sinterklaas maar uit betrouwbare bron worden er zaterdag nog geen cadeautjes weggeven in Blokzijl.

 

Uw verslaggever

 

 

Delen