Sponsoren

Staphorst JO9-2JM - SC Rouveen JO9-1

Staphorst JO9-2JM

2 - 6

SC Rouveen JO9-1

4'
... (schot)
Niels Huls (schot)
6'
Niels Huls (schot)
13'
18'
... (schot)
23'
... (schot)
25'
... (schot)
25'
... (schot)
26'
... (schot)

Competitie

2e klasse 02

Datum

1 februari 2020 11:40

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Een derby als aftrap van de voorjaarscompetitie in de 2e klasse. In een gelijkopgaande eerste helft gaf Staphorst haar visitekaartje meteen af. We waren scherp en goed bij de les. Rouveen, komend uit de 1e klasse, wachtte nog af en moest even haar ritme vinden. Na rust was het Rouveen dat met een extra dosis pit en opportunisme in het spel een gat wist te slaan in de Staphorster defensie. Na 40 minuten spelen stond er een 2 - 6 uitslag op het scorebord. Verliezen van Rouveen is nooit leuk, maar ze waren gewoonweg een klasse beter als ons. 

Eerste helft
Vandaag komen we uit onze winterslaap, of beter gezegd warme sporthal. De afgelopen weken speelden we de zaalcompetitie om toch wel bezig te blijven met het spelletje. In de zaal waren we te hoog ingedeeld en eigenlijk elke week kansloos. Het was vooral zaak om de boel tegen te houden en af en toe te scoren. 

Vandaag begonnen we de voorjaarscompetitie tegen één van de zaal tegenstanders. SC Rouveen JO9-1 vond het te zwaar in de 1e klasse en is afgezakt naar de 2e klasse. Voor onze spelers en speelsters een mooie testcase en voor de trainers en leiders van beide teams een weerzien met onze tegenstanders van 20 jaar geleden toen we zelf nog voetbalden. Staphorst tegen Rouveen is altijd aan elkaar gewaagd en wie weet gaat er in de toekomst nog eens een keer een volledige fusie komen. Ik denk persoonlijk voor de spelers en speelsters, maar ook voor de clubs een onvermijdbare waarheid op de lange termijn.
We waren compleet en iedereen was fit, de gewone griep had 2 spelers geveld afgelopen week en hopelijk gaan ze het conditioneel volhouden vandaag. Vanaf het begin van het duel zaten we kort op de tegenstander en lieten we zien dat we las JO9-2 zeker niet bang waren voor het beste wat Rouveen op deze leeftijd te bieden heeft. Het tempo lag hoog en de bal ging bij de beide teams van voet naar voet. Aan onze zijde waren het vooral Sem en Meike die voorop gingen in de strijd en verbeter duels uitvochten met de tegenstander. Onze keeper Youri was weer helemaal in zijn element op het groene gras en stond een prima partij te keepen. De eerste kansen waren voor de geelhemden en het waren Niels en Aiden die de keeper testen. Aan de andere kant zagen we al dat Rouveen fysiek sterke spelers voorin had lopen die vooral van de counter moesten hebben. Daar kwam weer een goede uitbraak via de rechterkant en uit een lastige hoek werd met een verdekt hard schot de lange hoek gevonden. Onhoudbaar voor Youri en we kwamen tegen de verhoudingen in op achterstand. Zoals vaker dit seizoen raakten we hier niet van in paniek. Op naar voren en nog iets feller in de duels. Inmiddels waren Ruben en Thijn in het veld gekomen en kwam er nog meer drang naar voren bij. Ruben stoomde op via de linkerkant en bezorgde de bal bij Aiden. Aiden zag Niels op rechts aan komen rennen, de kaats was op maat. Niels had de hoek voor het uitzoeken en ramde de bal bijna door het net. De stand was weer gelijk. Tijdens de korte time-out zetten een paar kleine aanpassingen. Lars kwam er bij op het middenveld en Meike ging iets dieper spelen. De kleinste dame van het veld gaf het goede voorbeeld en veroverde de bal voor de zoveelste keer. Haar pass op Niels was perfect in de loop en vanaf bijna dezelfde positie was het weer prijs. Niels scoorde de 2 - 1 met een bekeken schot vanaf 10 meter. Rouveen liet het hier niet bij zitten en hun aanvallers werden dreigender. Sem en Youri speelden goed samen en hielden ons op de been. Vlak voor de rust moesten we toch de gelijkmaker incasseren. Wederom een counter en de blonde spits van Rouveen had een hele goed trap die Youri de baas was. 2 - 2 met de rust en we speelden op zich prima. 

Tweede helft
Na de rust wilden we in elk geval doorzetten en strijden voor de winst. Helaas was het Rouveen dat beter uit de rust kwam. Er werd nog een tandje bij gezet en bij ons zag je een aantal spelers nu toch wel tekort komen. De wind stak de kop op en ook daar kregen we wel last van. Rouveen speelde opportunistisch voetbal en zodra ze de bal achterin veroverden ging het snel naar de beide spitsen die wel raad met de geboden kansen wisten. Binnen een paar minuten liep de score dan ook op met 3 doelpunten. We keken plotseling tegen een 2 - 5 achterstand aan. Toch bleven we ook wel geloven in onze eigen kansen. Ruben veroverde de bal aan de linkerkant, sneed naar binnen en positioneerde zichzelf voor een geweldig schot. Helaas kwam het daar niet van, onze spelleider floot voor de time-out… De klok stopte 10 seconden te vroeg in onze ogen en we gaan maar geen onderzoek starten naar steekpenningen. ;-) De trainer van Rouveen vond het in elk geval helemaal prima, wij baalden wel een beetje. Uiteraard niets dan lof voor de goede spelleider, tijd is tijd en regels zijn regels.

Na de time-out herpakten we onszelf toch wel een beetje en gaven we goede tegenspel aan Rouveen. Youri pakte nog een paar mooie ballen uit de hoeken. Meike bleef als enige staan nadat een tweetal Rouveen spelers haar fel van de bal probeerden te krijgen. Onverschrokken en volkomen terecht bleef ze aan de bal en één Rouveen speler droop letterlijk huilend af. Sem en Lars probeerden het nog een paar keer van afstand en Aiden lukte het ook niet om de bal tussen de palen te krijgen. Aan de andere kant was het nog weer de blonde spits die met en geweldige lob vanaf de rechterkant de bal in de lange hoek wist te krijgen. Daarmee kwam te eindstand van 2 - 6 op het bord. Het was een mooi duel waarin we onze huid duur hebben verkocht. Winnen is niet het belangrijkste, maar goed samenspel, spelen vanuit een positie en structuur en het belangrijkste weerstand in de persoonlijke duels. Daar wordt je individueel en als team beter van en heb je in de toekomst alleen maar profijt van. Vandaag was weer zo’n duel en we volgende week gaan we op bezoek bij HZVV JO9-2 in Hoogeveen. Aftrap is om 11:00 uur voor de liefhebbers.

Delen