Kian Visser (intikker)
81'
Gerald Postma (afstandschot)

4 augustus 2020 20:00

De tweede tegenstander van Staphorst in het FINANXE Nederlagen Top Toernooi was competitiegenoot Harkemase Boys. Voor de mannen uit Harkema was dit hun vierde wedstrijd in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het nieuwe seizoen met een nieuwe trainer Jan Piet Bosma en acht nieuwe spelers in de selectie. Harkemase Boys startte met de volgende namen: Willem Huizing, Thomas Prinsen, Mart Bloeming, Kian Visser, Jari Slort, Klaas Kleiker, Arnoud Bentum, Henny Bouius, Mark Bruintjes, Jesse Renken & Heine Hiemstra.
Staphorst begon met : Jorick Maats, Bjorn Groeneveld, Dirk Muis, Reinier Crediet, Stan Haanstra, Martijn Brakke, Pascal Mulder, Ruben Kin, Erik Bakker, Mark Schra & Sander de Grote.
Om 20:00 uur werd er afgetrapt voor 250 toeschouwers, die aanwezig waren op het sportpark Het Noorderslag. Na zeven minuten gespeeld te hebben probeerde Reinier Crediet het van afstand met een strak schot op het doel van Keeper Kleiker. De doelman van Harkema wist
de bal over zijn doel te werken. Harkema wist in de eerste fase van de eerste helft geen echte kansen te creëren. Spel van beide teams was wat rommelig en onnauwkeurig. Beide teams kregen een paar kansen op de openingstreffer door midden van kopbal. Maar in de 30e minuut was het Ruben Kin die wist te scoren voor Staphorst. Uit een hoekschop van Erik Bakker wist hij de bal over de doellijn te koppen. In de 37e minuut van de wedstrijd wist Bjorn Groeneveld de voorzet er uit te halen van Jari Slort ten koste van een corner. Deze hoekschop werd weg gewerkt uit de zestienmeter gebied. Maar Harkema bleef bal bezit houden en Kian Visser bracht de bal weer de 16 in. Arnoud Bentum wist de bal eerder te
koppen dan Martijn Brakke, waardoor de stand weer gelijk werd en tevens ook de ruststand.

Na de thee kwamen Berwout Beimers & Gerald Postma het veld in voor Jari Slort & Henny Bouius voor Harkemase Boys. En Paul Weerman bracht maar liefst zes nieuwe spelers in.
Matthijs Verheul, Martin van ’t Ende, Marlon Luchtenberg, Justin Benjamins, Mike Reuvers en Maurice Witte stonden nu samen met Jorick Maats, Dirk Muis, Pascal Mulder, Reinier Crediet & Sander de Grote binnen de lijnen. Tweede helft startte Harkema beter en wist Beimers een kans te creëren. Maar zijn schot was niet krachtig genoeg en Maats kan de bal makkelijk oppikken. Staphorst wist in de vijftigste minuut tot de zestigste minuut met Reuvers & Luchtenberg nog twee kansjes te creëren. Maar Harkema wist binnen een kwartier, drie keer het net te vinden. In de 67e , 73e &  81e minuut brachten Willem Huizing, Kian Visser en Gerard Postma de eindstand op 1-4. Hierdoor staat Harkemase Boys op de eerste plek in het FINANXE Nederlagen Top Toernooi. Tweede is Excelsior’31 die Staphorst met 1-3