Staphorst JO10-1

Hoofdklasse 02

26 september 2020 10:00

Vanmorgen moesten we om 9 uur aanwezig zijn bij Sportpark Het Noorderslag.

In colonne reisden we af naar Steenwijk, onze tegenstander d'olde veste. Aangekomen op het sportveld kregen de spelers in de kleedkamer de opstelling en tactische aanwijzingen te horen, terwijl de harde kern onder het genot van een kopje koffie uitzicht had over de velden met op de achtergrond de trots van Steenwijk, De Steenwijker toren!

De jongens waren er weer klaar voor en begonnen de wedstrijd zeer strijdlustig. Mooie combinaties met als resultaat 0-1 en zeer snel lag ook nummer 2 in het net. Dit was een keer wat anders dan beginnen met een achterstand. Maar d'olde veste stond vanmorgen ook niet voor niets op het veld en wisten ook snel een tegendoelpunt te scoren 1-2. Maar de trainingen van afgelopen week gaven de staphorsters vleugels, ze wisten elkaar prima te vinden en het regende de 1ste helft doelpunten aan staphorster kant. Met de rust was het dan ook 4-7. d'olde veste zag het zwaar in.

Dit bleek wel toen de 2e helft gespeeld moest worden. De materiaal mannen haalden spontaan het doel van d'olde veste weg. Waarschijnlijk moesten de spelers van Steenwijk letterlijk te zien krijgen in welk doel ze moesten schieten, want na protest van iedereen werd het doel weer op zijn plaats gezet, kwamen ook de tegendoelpunten.

De 2e helft liep het iets minder goed bij Staphorst, ze liepen elkaar in de weg en er werden veel lange ballen heen en weer geschoten. Combinaties waren er ook bijna niet. En ja dan krijg je ook veel doelpunten tegen. Gelukkig was er een ruime marge en had d'olde veste het ook niet vandaag dus ondanks minder spel scoorden Staphorst wel net zo veel doelpunten. Eindstand 7-14.