85'
Iloba Achuna

31 juli 2021 14:30

Maurice Paarhuis

​Voor een kleine 300 bezoekers mochten Staphorst en Harkemase Boys afgelopen zaterdagmiddag aftrappen. Voor de eerste wedstrijd in het Finanxe Nederlagen Top Toernooi. De eerste 11 spelers die het veld betraden in het gele shirt waren : Daan Zwinselman, Pascal Mulder, Dirk Muis, Mark Schra, Marlon Luchtenberg, Reinier Crediet, Ruben Kin, Damien Schra, Sander de Grote, Stan Haanstra en nieuweling Wouter van der Molen, die overkomt van Achilles 1894. Voor beide teams waren de eerste minuten ff aftasten. Maar in de 10e minuut moest Zwinselman uit zijn doel komen en zich streken om de bal te keren van Kian Visser. Die de voorgezette bal nog net een tik kon geven richting de goal. Een dikke 5 minuten later wist Crediet met een boogbal , Sander de Grote te bereiken. Maar deze werd op randje 16 meter , gevloerd door Mark Bruintjes. Waarop Pascal Mulder de vrije trap hard langs de rechter doelpaal over de zijlijn schoot. In de 26e minuut belande de voorzet van de opkomende Luchtenberg, voor de voeten van Harkemase Boys verdediger Mart Dijkstra. Deze speelde direct de bal richting de vrij staande Berwout Beimers aan de rechterkant . Die op zijn beurt de bal de 16 meter in bracht, waar op de meelopende Mark Schra toch niet kon verhinderen dan Jhurrey Margaritha op doel kon schieten. Maar Zwinselman wist de bal met zijn vuisten tot hoekschop te werken. Het spel ging redelijk gelijk op en zo wist Ruben Kin in de 16 meter , de voorzet van Sander de Grote vanaf rechts niet goed te raken om de 1-0 binnen te werken en schoot de bal over het doel. Nog geen 3 minuten later belande de bal bij Sander de Grote die de bal met een droog schot richting de linkeronderhoek plaatste. Maar zijn inzet was niet krachtig genoeg om doelman Kleiker te verrassen. Harkema Boys kreeg van uit een hoekschop nog een goeie kans, de ingeslingerde bal werd in de 5 meter door Wowo Sagno gemist en krulde zo voor de goal langs de zijlijn weer over. Wat een doeltrap voor Staphorst opleverde. 5 minuten voor de rust gooide Dirk Muis de bal links de 16 meter in op Stan Haanstra , tussen 2 verdedigers in wist hij uit te halen en belande de bal op da lat. De laatste doelpoging van de eerste helft was voor de Boys. Kian Visser legde da bal terug op de opkomende Henny Bouius. Die een schuiver over de grond gaf richting de rechter hoek. Maar Daan Zwinselman wist de inzet te stoppen en zo gingen beide teams naar de kleedkamer met een 0-0 ruststand na een redelijke eerste helft voetbal.
In de rust wisselde Paul Weerman Bjorn Groeneveld, Rutger Koopman ( beloften PEC 2019 & HHC ) Yannick Kaluzi ( Alcides ) en Leon Mulder voor Marlon Luchtenberg, Ruben Kin, Mark Schra en Wouter v/d Molen. Bij Harkema is keeper Kleiber vervangen door Erick Jansema.Na 3 minuten gespeeld te hebben wist Damien Schra een 1 tweetje aan te gaan met Kaluzi waar uit Damian een schot op doel waagde. De bal belande vanaf een metertje of 20 naast de goal. In de 54e minuut wist Crediet de bal voor te geven, doelman Jansema wist de bal voor Kaluzi op te pikken en gaf de bal direct mee aan Margaritha, die ruim vanaf eigen helft mocht en kon oplopen tot aan de 16 meterlijn op de helft van Staphorst. Zelfs de bal kon voorgeven op de net ingevallen Jari Slort, die de bal langs Zwinselman de lange hoek in wist te schuiven. 0-1 voor Harkemase Boys dus. Vanuit een hoekschop van Harkemase Boys wist Leon Mulder de bal op Yannick Kaluzi te bezorgen. Die speelde Rutger Koopman in, die direct Damien Schra wegstuurt. Voorzet van Schra op Haanstra, kapt zijn man uit en lijkt zelf te willen schieten op doel. Maar geeft de bal op Sander , die beheerst de gelijkmaker binnen schiet. 1-1 in de 57e minuut. Daarna gaat het snel, in 10 minuten loopt Harkemse Boys aardig uit qua stand. Margaritha geeft voor , Kian Visser weet de bal binnen te glijden ( 1-2 60e ) en balverlies van Groeneveld levert aanval Harkema op waarbij Slort zijn 2e van de middag maakt ( 1-3 66e ). In de 70e minuut tikt Damien Schra, Jhurrey Margaritha aan die de 16 meter in dribbelt.
Jhurrey weet over eind te blijven. Maar Leon Mulder weet hem wel te vloeren met een sliding waarbij Mulder eerst de bal raakt. Voor de eerdere overtreding van Schra gaf scheidsrechter Paarhuis een penalty die gretig benut door Kian Visser ( 1-4 71e ). Hierna wisselt Paul Weerman Haanstra, Pascal Mulder, Muis, Crediet en Zwinselman. Max de Vos, Jerrit Hutten Yannick Lier, Chris Compagner en Matthijs Verheul worden in gebracht . Yannick Lier weet in de 80e minuut op doel te schieten nadat Kaluzi met een puntertje de bal bij hem weet te bezorgen. Keeper Jansema weet de bal te keren ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop weet Sander de Grote de bal over het doel te koppen. Maar in de 84e weet Staphorst de stand iets dragelijker te maken. Koopman speelt Jerrit Hutten in, die de bal via de rug van Damien Schra het doel in werkt ( 2-4 84e ) . Direct daarna maakt Iloba Achuna een overtreding op Sander de Grote. Achuna krijgt geen kaart van scheidsrechter Paarhuis, maar wordt wel naar de bank gestuurd. Staphorst – Harkemase Boys eindigt in een 2-4 stand.
Dinsdagavond is de beurt aan vv Hoogeveen om aan te treden tegen Staphorst voor het Finanxe Nederlagen Top Toernooi. Hoogeveen en Staphorst hebben geen grootste wedstrijd geschiedenis tegen elkaar, ondanks de geringe afstand. In Januari 2019 wist Hoogeveen nipt te winnen van Staphorst 2 met 2-1. Waar Staphorst 2 in 2015 in de districtsbeker wedstrijd nog wist te winnen van Hoogeveen 1. En ze uitschakelde met 1-3. De laatste onderlinge wedstrijd tussen bij 1e teams was in 2016, waarbij Staphorst 1 wist te winnen met 1-3. De ploeg van trainer Nico Haak speelt hun