2e wedstrijd van het FINANAXE nederlaag TOP toernooi

9'
Kjelt Engbers (penalty)
72'

3 augustus 2021 20:00

​De 2e wedstrijd van het Finanxe Nederlagen Top Toernooi was tegen vv Hoogeveen, uitkomende in de zondag hoofdklasse.
Trainer Paul Weerman startte de wedstrijd met de volgende elf mannen: Daan Zwinselman, Mark Schra, Yannick Kaluzi, Damien Schra, Pascal Mulder, Marlon Luchtenberg, Jurian van den Brink, Rutger Koopman, Mathijs Verheul en Reinier Crediet.
Op de bank zaten : Dirk Muis, Yannick Lier, Stan Haanstra, Ruben Kin, Wouter van der Molen, Justin Schra, Leon Mulder, Sander de Grote en Max de Vos.
Om 20:00 liet scheidsrechter Endeman de wedstrijd beginnen.
Direct zocht Staphorst de aanval. Mike Reuvers die deze week bij de groep aangesloten was, werd aangespeeld.
Hij kapte en draaide tussen 2 man in, maar werd werd aangeraakt door Hoogeveener Levon van Dijk.
Waar in de leidsman Endeman een overtreding in zag.
Reuvers nam zelf de vrije trap, de bal werd de 16 in gebracht .
Rutger Koopman verlengde de bal richting de 5 meter.
Waarin Doelman Jorn- Jan van de Beld de bal voor Yannick Kaluzi wist te pakken.
Maar die 2 wel ongelukkig met elkaar in aanraking kwamen en Keeper Van de Beld bleef liggen.
Na aantal minuten werd de doelman naar de kleedkamers gebracht en voor controle naar het ziekenhuis in Zwolle is gebracht.
Waar later bleek dat hij een zware hersenschudding opgelopen had.

vv Staphorst wenst Jorn-Jan van de Beld een spoedig herstel.

Na deze onderbreking ging de wedstrijd weer verder en nam Serkan Akbas plaats onder de lat.
En liet de scheidsrechter het spel verdergaan met een stutterbal.
Verdediger Engbers stuurde met een lange bal van achter de spits Jonathan Menzo weg.
Mathijs Verheul vloerde de aanvaller binnen de lijnen van de 16 meter.
Waardoor Hoogeveener Kjelt Engbers in de 9e minuut de bal op de stip mocht leggen en de 0-1 binnen wist te schieten.
Het verloop van de wedstrijd was rommelig .
Pas in de 23e minuut was er een goede doelpoging, Engbers legde de bal op de slof, aangespeeld van uit een corner.
Daan Zwinselman wist met een goede redding de bal uit zijn doel te houden.
Het verdere verloop van de eerste was matig, waarin beide teams een paar doelpogingen had en geen uitgespeelde kansen.
In de 43 e minuut ontving Reuvers een lange bal, wist op doelman Akbas af te gaan en de bal binnen te schuiven.
Maar als en van de weinigen zag de grensrechter hier buitenspel in.
Of vond dat Damien Schra, die wel buitenspel stond, wel deelnam aan het spel.
En stak de vlag omhoog, waarop de leidsman Endeman de goal afkeurde.
Zo werd er met een 0-1 stand de kleedkamers opgezocht.

Spelbeeld in de 2e helft was vergelijkbaar met die van de eerste helft.
Geen grote kansen, een echte wedstrijd in de voorbereiding waarbij duidelijk nog spelers aan elkaar moesten wennen.
Veel lange ballen van achter uit.
Weinig spel via het middenveld.
In de 72e minuut gaf Dirk Muis een lange bal vanaf zij eigen helft op Stan Haanstra.
Die kapte zijn directe tegenstander uit, gaf de bal voor in de 5 meter.
Verdediger Hoogeveen wist de bal weg te werken.
Maar viel precies bij Sander de Grote voor de voeten die rond de penaltystip dit cadeautje verzilverde. 1-1.
Sander de Grote had zelfs de 2-1 nog moeten maken.
Vanuit een voorzet vanaf links gegeven door Reinier Crediet, kon De Grote de bal zo langs de goalie de bal binnen knikken.
Maar miste de bal. Zo eindigde de wedstrijd, waarin iedere aanwezige selectiespeler zijn speelminuten mocht maken in een 1-1 stand.

De link naar de foto's van Staphorst - vv Hoogeveen door Marian Bruinsma >>  zie hier <<