10 augustus 2021 20:00

Scheidsrechter

Erik ter Brake

Onbekend

​​Rond de klok van 8 uur begon de 4e wedstrijd van Staphorst in het Finanxe nederlagen TOP-toernooi.
Dit keer was de tegenstander HHC Hardenberg uitkomend in de 2e Divisie.

Op het Finanxe nederlagen TOP toernooi wist Staphorst nog geen enkele wedstrijd in winst om te zetten. De eerdere wedstrijden gingen verloren met 2-7 ( Excelsior’31 ) , 2-4 ( Harkemase Boys ) en een 1-1 gelijkspel ( vv Hoogeveen ) .
Dit leverde een voorlopige stand op in het nederlagen toernooi :

1. Excelsior’31
2. Harkemase Boys
3. Staphorst
4. vv Hoogeveen

Staphorst starte met de volgende elf namen : Jorick Maats, Mark Schra, Dirk Muis, Pascal Mulder, Marlon Luchtenberg, Reinier Crediet, Damien Schra, Wouter van der Molen, Stan Haanstra, Sander de Grote en Mike Reuvers.

HHC Hardenberg mocht aftrappen, speelde de bal rustig rond. Aftastend de eerste minuten. HHC zette een aanval op via de rechterkant in de 3e minuut, maar balverlies leidde direct een counter op voor Staphorst. Damien Schra stuurde Mike Reuvers weg met een diepe bal. Die op zijn beurt weer de bal terug legde op Wouter van der Molen. Van de Molen probeerde het met een schot op doel van meter of  20. Maar via een Hardenbergs been ging de bal nat langs de paal over de achterlijn en leverde dat een corner op voor Staphorst. De hoekschop leverde geen doelpoging op , want de ingebrachte bal werd voor de eerste paal al simpel weggekopt door HHC verdediger Serginho Fatima. De eerste echte kans voor HHC was in de 9e minuut van de wedstrijd. Via een ingooi voor HHC halverwege de helft van Staphorst, werd er een aanval opgezet. Maar de bal werd slordig weg gewerkt, belande weer bij HHC en Joerie Church kon met de bal richting het strafschopgebied van Staphorst dribbelen. Damien Schra zette hier op een iets te onstuimig sliding, waarbij de HHCér werd gevloerd. De hier uit gegeven vrije bal door scheidsrechter Erik ter Brake werd door aanvoerder Glenn Kobussen richting de 2e paal geslingerd. En Kevin Gortz wist de bal de goal in te koppen en bracht de stand op 0-1 in de 10 e minuut. Door de treffer van HHC liet Staphorst zich niet van de wijs brengen en zette zelf een mooie aanval op in de 12e minuut van de wedstrijd. Via Reinier Crediet werd er een mooie combinatie opgezet van Damien Schra met Stan Haanstra waarbij de bal op rechts bij Marlon Luchtenberg. Maar zijn voorzet was niet nauwkeurig genoeg waardoor zijn bal niet tot een doelpoging verwerkt kon worden door de Staphorster aanvallers. De verdere verloop van de eerste helft was gelijk opgaand zonder echte kansen voor beide ploegen. Maar wel aardig om naar te kijken. Het eerste goede schot op doel van keeper Borgman van HHC was in de 32e minuut. Een lange bal van achter uit werd door HHC verdediger Kevin Gortz weggewerkt, maar door goed inkomen van Damien Schra die de bal wist te blokken en zo een diepe bal naar voren wist te voorkomen. Belande de bal bij linksback Joerie Church, die de bal terugspeelde op keeper Borgman waarbij Sander de Grote richting de doelman liep die besloot om de bal weg te werken. Maar dit heel onzorgvuldig deed en de bal zo bij Mike Reuvers in de voeten schoot. Die hierop de bal naar links kapte tussen de aangesnelde verdedigers en direct op doel schoot. Maar door een goede redding van keeper Borgman wist Reuvers niet te scoren. Wel werd het een corner voor Staphorst, en Wouter van der Molen bracht de bal vanaf de hoekvlag in waar op Stan Haanstra de bal over het doel kopte. 3 minuten later was HHC in de aanval, en kreeg een vrije trap op bijna dezelfde plek van waaruit de vrije trap werd genomen waar uit de eerste goal van HHC werd binnen gekopt. Nu werd de bal direct op doel geschoten waar Jorick Maats de wist te keren met een goede duik richting zijn linker hoek.
Net voor einde van eerste helft raakte Reinier Crediet en Jurjan Mannus elkaar, door een ingespeelde bal die Mannus niet onder controle kreeg en bij zijn voeten weg stuiterde. Raakte Crediet de speler van HHC die hier door niet meer verder kon spelen. Scheidsrechter Ter Brake de vrije trap niet meer liet nemen maar af floot voor het einde van de eerste helft met een ruststand van 0-1.

De 2e helft startte Staphorst met een paar wijzigingen. Jorick Maats werd vervangen door Danny Bos, Ruben Kin stond nu op de plek van Reinier Crediet op het middenveld. Op de plek van Mark Schra , stond nu Marlon Luchtenberg. Zodat Leon Mulder rechtsback stond. En Matthijs Verheul nu het verdedigingd duo vormde met Dirk Muis i.p.v. Pascal Mulder. In de 47e minuut was het direct al raak. Wouter van der Molen speelde Leon Mulder in, die liep een paar meter met de bal op tot aan de middenlijn en speelde Mike Reuvers in. Behendig draaide hij weg bij zijn tegenstender. Speelde verdediger nummer 2 ook uit en schoof de bal vanaf de rechterkant langs Nick Borgman en zette zo de 1-1 stand op het scorebord. Lang bleef het niet gelijk, in de 54e minuut via een counter speelde Gersom Klok vanaf de achterlijn Rick Hemmink in, die direct op doel schoot. Via Dirk Muis belande de bal tot hoekschop. Deze werd genomen door Kobussen, en kon Serge Fatima , die ver boven Dirk Muis uitkwam, binnen koppen. Stand in 54e minuut 1-2. Minuut later kreeg Staphorst nog een goede kans op de gelijkmaker. Mike Reuvers opkomend vanaf de rechterkant ging richting de zestienmeter, speelde Sander de Grote in , die vanaf links kwam. Kapte en schoot op de lat. De
terugkaatsende bal werd opgepikt door Stan Haanstra , maar verdediger HHC wist de bal eerder te raken en kon de doelman de bal oppikken en spel voortzetten met HHC in bal bezit. Staphorst wist nogal paar keer gevaarlijk te worden. Matthijs Verheul kon in de 60e minuut zomaar oplopen met de bal , vlak voor de 16 meter speelde hij op Ruben Kin die net niet de bal wist te raken voor de inkomende keeper. En zo zijn kans was verkeken op een doelpunt. Direct hier na ging Paul Weerman wisselen. Stan Haanstra en Wouter van der Molen gingen er uit, Yannick Lier en Yannick Kaluzi kwamen binnen de lijnen. Direct hier na moest Staphorst goalie ingrijpen. Doelman Danny Bos wist met goed uitkomen de counter van HHC te beëindigen in de 69e minuut. Verloop van de wedstrijd kwam er een 2e tegenslag voor HHC. Het spel werd stil gelegd door een blessure van Rutger Etten, die hij opliep zonder dat er een bal in de buurt was. Etten moest er hier door ook vanaf. Paul Weerman bracht tijdens de blessurebehandeling ook 2 wissels toe. Justin Schra en Rob Deiman vervangden Mike Reuvers en Damien Schra. Het spel werd mede door de vele wissels iets rommeliger en drukker dan de eerste helft. Waar uit in de 81e minuut HHC nog hun voordeel haalde door een kopbal van Jari Oosterwijk werd het 1-3. Wat tevens ook de einduitslag werd.

Na de wedstrijd werden er nog penalty’s genomen, om zo bij een gelijke uitslag toch verschil te maken in de toernooi einduitslag. Na de 5 genomen penalty’s die HHC mocht beginnen. Was het 4-4. Voor HHC miste Jari Oosterwijk, Yannick Kaluzi miste voor Staphorst. De 6e penalty wist Kobussen en Leon Mulder allebei niet te scoren. Zo werd het 5-5 omdat de 7e door beide ploegen wel raak wisten te schieten. Kevin Gortz legde aan voor zijn penalty, maar Danny Bos wist zijn panenka penalty te pakken.
Waardoor voor Staphorst Justin Schra de penalty serie wist te winnen met 5-6.