45'
Ruben Kin (kopbal)
60'

17 augustus 2021 20:00

De laatste wedstrijd in Finanxe nederlagen TOP toernooi werd gespeeld tegen Rohda Raalte.
Staphorst startte met bijna dezelfde elf spelers die ook afgelopen zaterdag tegen Jong Heerenveen begonnen.
Alleen voor Marlon Luchtenberg, die afwezig was door ziekte, stond Leon Mulder op de rechtsback positie.
Die in de vorige wedstrijden daar ook regelmatig stond na invalbeurt.

Klokslag 8 uur werd er afgetrapt door Rohda Raalte met de bal die gesponsord werd door Bert ten Hartog schilderwerken, die het gehele Finanxe nederlagen TOP toernooi balsponsor was. Staphorst startte gretig, veroverde direct al de bal en via Wouter van der Molen, Mike Reuvers naar Sander de Grote die de bal niet goed bij Damien Schra kon bezorgen, die rond de 5 meterlijn in kwam lopen. Uit deze actie kwam wel een corner voort voor Staphorst, maar deze werd te ver over alle spelers geschoten die in de zestien stonden. Binnen een minuut al twee keer dreiging van Staphorst rond het doel van Rohda Raalte. Dit belooft wat te worden. Het eerste gevaar van Rohda Raalte kwam in de 4e minuut. Een inworp aan de linkerzijde halverwege de helft van Staphorst, werd direct door Pascal Mulder onderschept, speelde Stan Haanstra in die op zijn beurt weer Dirk Muis in speelde. Muis te zacht Wouter van der Molen in passte . Hier Rohda speler Lars van Schooten de bal voor Wouter kon onderscheppen en vanaf de zestienmeterlijn uithaalde met links. De inzet ging via de lat over het doel van Jorick Maats. Zo had het slippertje van Muis geen gevolgen voor de stand. De stand  veranderde de wel na dik vijf minuten gespeeld te hebben. Damien Schra zetten een één tweetje op met Mike Reuvers die Schra weer de bal terug bezorgde in de zestien meter. Gehinderd door een verdediger kreeg Damien Schra geen mogelijkheid om op doel te schieten. Maar belande met de bal tussen de keeper en verdediger, besloot Schra de bal richting de inkomende Stan Haanstra te spelen.
Haanstra die de bal niet goed raakte, belande de bal via Haanstra en de meelopende verdediger Rohda tegen doelman Luijkx weer voor de voeten van Damien Schra kwam. En Schra dit cadeautje graag verzilverde, door de bal in de rechter hoek binnen te schieten.
Stand 1-0 6e minuut.
Het wedstrijdverloop was goed om te zien. Een aanvallend Staphorst, waarbij de spelers elkaar steeds beter wisten te vinden. Spaarzame momenten dat Rohda gevaarlijk. Maar door een persoonlijke fout kon Rohda toch de stand weer gelijk trekken. Pascal Mulder die net de bal veroverd had van Lucas Wuarbanaran , speelde Wouter van der Molen in. Bal stuiterde van zijn voeten af, waar op Lars van Schooten er als de kippen bij was om zo op Jorick Maats af te kunnen gaan. Wouter van der Molen met een glijdende beweging de bal nog probeerde richting Maats te krijgen, maar hierbij Van Schooten neerlegt in de zestien. Penalty voor Rohda, Julian van Hoogstraten achter de bal. Bal wordt links in geschoten , Maats kiest de verkeerde hoek. Stand 1-1 17e minuut.
Bij een ingooi van Rohda, wist Reinier Crediet de bal te onderscheppen. Bal belande bij Mike Reuvers.
Die besloot op avontuur te gaan met de bal. Dribbelend paar spelers Rohda voorbij richting het doelgebied. Wordt omver gekegeld op randje 16. Scheids geeft voordeel, omdat de bal richting Stan Haanstra rolt. Haanstra direct uithaalt en de zo een schitterend doelpunt maakt door de bal in de verre hoek binnen te schieten. Stand 2-1 22 e minuut. In de 26 e minuut komt Staphorst goed weg, voor het zelfde geld was het weer gelijk. Door een goede aanval beland de bal bij Mart Lugtenberg, die vanaf rechts richting de zestien gaat en uithaalt. Dit keer stuitert de bal via de paal weer het veld in en Rohda blijft in balbezit in de zestien meter. Dribbelend en overspelend blijft Rohda Raalte dreigend, maar weet geen opening te creëren tot het maken van een doelpoging. Uiteindelijk verspeeld Rohda de bal helemaal aan de linkerkant van het veld zodat Staphorst weer kan opbouwen door middel van Mark Schra. Ook Staphort weet de paal te raken, bij een goede combinatie tussen Wouter van der Molen, Sander de Grote en Mike Reuvers. Raakt het schot van Reuvers de paal.
Staphorst blijft steeds weer in balbezit, want Rohda raakt de bal elke keer weer kwijt en krijgt geen mogelijkheid van Staphorst om een aanval op te bouwen. Totdat er een overtreding gemaakt wordt, heeft Rohda weer rust heeft en zo zelf kan proberen om een aanval op te zetten of in balbezit te blijven. Maar weer is er snel balverlies bij Rohda en kan Staphorst weer de aanval in zetten. Keeper Luijkx weet een bal van Reuvers te pakken, een schot van Sander de Grote gaat voor de goal langs over de achterlijn. Zo creëert Staphorst kans op kans , maar wordt er niet gescoord.
Tien minuten voor de rust weet Staphorst wel verder uit te lopen. Een bal op maat van Pascal Mulder die vanaf de middenlijn Damien Schra inspeeld. Schra die direct bij zijn tegenstander weg draait en snoeihard uithaalt voordat de inkomende laatste man bij hem is. Keeper Luijkx kansloos is op het schot van Damien, want de bal vliegt in de rechter kruising van de doelman. Stand 3-1 35 e minuut. In de blessuretijd van de eerste helft wordt het zelfs nog 4-1. Stan Haanstra schiet de gegeven penalty door scheidsrechter Paarhuis binnen. Penalty werd gegeven doordat Sander de Grote neergelegd werd binnen de lijnen van de zestienmeter. Ruststand 4-1 na een zeer aantrekkelijke eerste helft.

De 2e helft kreeg direct een ander gezicht door de vele wissels. Trainer Paul Weerman wijzigde het elftal maar liefst op 10 posities. Alleen Leon Mulder bleef staan. Opvallende naam was wel Arnoud Talen, die zijn eerste optreden maakte op het Finanxe nederlagen TOP toernooi. Hij speelde vorig seizoen nog bij de toppers van Staphorst 5. Tevens zat er een fout in de opstelling van de 2e helft. Keeper Danny Bos stond tussen de palen ipv Daan Zwinselman.

Nu was het overwicht aan balbezit van Staphorst veel minder, Rohda Raalte kwam nu vaker in balbezit en meer aan voetballen toe. Dat leidde tot kansjes over en weer in de beginfase van de tweede helft. De grootste kans was wel voor Jurian van den Brink die overgekomen is van SDC Putten. Hij wist een goede voorzet van Matthijs Verheul , niet met binnenkant voet tussen de palen te krijgen, maar naast het doel. Het tempo was iets lager dan de eerste helft. Maar toch was Staphorst aanvallender dan Rohda Raalte. Zo werd er in de 60 e minuut de 5-1 op het scorebord gebracht. Uit een voorzet van Rob Deiman, die de bal vanaf de rechterkant het zestienmetergebied in bracht. Kon aanvoerder Ruben Kin met een fantastische kopbal, de bal binnen knikken. Verdere verloop van de tweede helft waren er nog wel wat kansen voor Staphorst. Maar de scherpte ontbrak. Een schot van Kin werd van richting veranderd en ging naast. Vrije trap van Verheul ging op de paal.
Voorzet van Talen waar Kaluzi net niet bij kon. En even later stond Kaluzi recht voor de doelman, maar plaatste zijn schot in de handen van de doelman. Rohda Raalte kwam aanvallend niet bij het doelgebied van Danny Bos, en alleen te maken had terugspeel ballen. Zo won Staphorst de laatste wedstrijd op het Finanxe nederlagen TOP toernooi van Rohda Raalte met 5-1. Al met al toch een mooi toernooi geweest, met publiek langs de lijn. Zoals het hoort bij deze sport.
De organisatie van het toernooi kijkt met tevredenheid terug. Ook bedanken zij de sponsoren van het Finanxe nederlagen TOP toernooi. Waardoor het toernooi mede mogelijk door wordt gemaakt.

De eindstand van het toernooi is bekend.