Espelerlaan 84
8302DC
EMMELOORD
tel. 0527-613125

In een guur en koud Emmeloord was het een heerlijke wedstrijd die voor warmte zorgde. Eindelijk vielen de puzzelstukjes in elkaar en was het gehele team doordrongen van het feit dat ze vandaag niet zonder punten naar huis wilden gaan. Vooral in de eerste helft was het mooi om te zien hoe goed we kunnen samenspelen, maar zeker ook verdedigen. Mooie aanvallen die beloond werden met doelpunten. Daardoor voldoende afstand gecreëerd om in de tweede helft zakelijk uit te spelen en 3 punten mee terug naar huis te nemen.

Eerste helft
De winter liet zich dit weekend voor het eerst zien en voelen. Het was gierend koud en het speelveld was op sommige plaatsen lichtelijk bevroren. Hele mooie condities waarin stilstaan zou leiden tot koude lichaamsdelen. De belangrijkste opdracht was altijd blijven bewegen, vooral ook zonder bal, en vooral niet klagen over de kou want dat hielp toch niks.

Trainer Yannick moest vandaag met het eerste mee op pad naar het verre Hoek in Zeeland. Hij had zijn beide leiders Harald en Henk voorzien van 23 pagina’s opstelling, warming up, spelsystemen en scenario’s. Een makkie dus voor de beide heren die vandaag samen met het team op jacht gingen naar 3 punten in Emmeloord.

Het was even puzzelen voor de HJO afgelopen week maar mede door hun hulp en die van de andere team kregen we vandaag de beschikking over Jorick als vervangende keeper (Lars heeft nog steeds zijn hand in het gips). Hartelijk bedankt hiervoor namens ons en de spelers.
De laatste linie bestond uit Dinand, Sem, Noëll en Dyon. Op het midden waren Meike, Niels Huls en Fabian present en in de aanval begonnen vandaag Silvan, Niels Fictorie en Aiden(aanvoerder van de dag). Ruben, Lana, Jasper en Stijn begonnen vandaag als wissel en zorgden voor het intrappen van onze doelman.

Stipt om 10:30 uur werd de bal door de bezoekers in beweging gebracht en zaten we er meteen kort op. De duels werden direct gewonnen, wat een mooie boost voor het moraal was. De eerste aanval was voor Emmeloord en via de rechterkant was het uiteindelijk Dyon die de bal veroverde en naar Noëll speelde. Met een splijtende pass in de diepte stuurde deze Silvan op pad richting de goal van de tegenstander. Scherp als een mes door de boter was het Silvan die binnen de minuut de geelhemden op een 0 – 1 voorsprong schoot. Hij passeerde de keeper in de lange hoek. Een geweldige opsteker direct aan het begin van het duel en een geweldig signaal dat we vandaag geen cadeautjes uitdeelden. Dit ondanks de aankomst van sinterklaas in Staphorst.
Deze vroege goal gaf het team een flinke boost aan vertrouwen. Het team bleef heel compact spelen en veroverde keer op de keer de bal. Onze gehele laatste linie stond als een huis en dat gaf de middenvelders een aanvallers kans om vooral via de vleugels op jacht te gaan naar de 2e goal. We kregen de nodige kansen via Aiden, Fabian, Silvan en Niels Fictorie maar vaak stond de doelman van Emmeloord goed opgesteld of waren we zelf te gehaast met afwerken. Het was Niels Huls die weer eens ijzersterk in balbezit bleef en tussen 3 tegenstanders in een weergaloze steekbal gaf op Fabian. Oog in oog met de doelman was het vervolgens een koud kunstje om deze te passeren en in de 15e minuut kwamen we geheel verdiend op 0 – 2. We kwamen beter en beter in ons spel. De aanval vanaf de aftrap van Emmeloord was het Jorick die met een geweldige reflex ons team op de been hield en daarmee zijn doel schoon. Langs de kant werden de wissels alvast erop uitgestuurd om warm te lopen voor de vervanging van enkele spelers na 20 minuten. Terwijl Henk aan de 3 heren en ene dame de instructies gaf was het Silvan die vertrok vanaf de eigen helft. Hij gaf zijn directe belagers het nakijken en daar was de bevrijdende 0 – 3 en daarmee ook rustgevende marge. Wat werd er ontzettend goed gevoetbald door het hele team, geweldig om te zien!
Lana kwam in de spits voor Niels Fictorie, Jasper verving Dinand, Meike stond haar positie af aan Stijn. Als vierde was het Ruben die Noëll verving waardoor Niels Huls in de laatste linie kwam te spelen. De tegenstander was het even kwijt vanaf dat moment en Lana, koud in het veld, liet meteen zien wat haar plan was. Een vlammend schot barstte uiteen op de paal, wat een pech. De voorhoede maakte er bijna een rondo van en de bal ging van voet naar voet. Aiden kwam enkele malen een teenlengte of sliding tekort om de bal in het doel te glijden. Silvan vond de keeper op zijn pad, Staphorst drukte door en liet zien echt 100% voor de winst te gaan. De bal kwam via Stijn bij Aiden aan de rechterkant en met een mooie dieptepass was het Aiden die Fabian lanceerde. Op maat tussen verdediging en keeper pikte Fabian het leer op en was het ook zijn 2e goal van de ochtend. 0 – 4 en we zaten op rozen.
Via de livestream verbinding keek inmiddels ook trainer Yannick mee vanuit de spelersbus van het eerste en kwamen zijn duimpjes blijdschap door via de app. Staphorst zette de tegenstander met de rug tegen het eigen doel. De thuisploeg was het op dat moment helemaal kwijt en in de 27e minuut trokken ze keihard aan de noodrem. Lana werd gevloerd en volgende de scheidsrechter was het binnen de 16 meter. Eerlijk is eerlijk, volgens ons was het eerder een vrije bal dan een penalty, maar soms heb je gewoon geluk. Het was Ruben die resoluut de bal onder zijn arm drukte en na zijn strafschop van vorige week ging hij ook nu weer achter de bal staan. De zenuwen volledig de baas drukte hij het leer strak in de hoek en het scorebord toonde de 0 – 5 tussenstand. We waren bijna toe aan de rust, er was nog tijd voor een laatste aanval. Lana kreeg de bal in de voet en met een simpelen voetbeweging zette ze Silvan vrij voor de keeper en in de 29e minuut was de eer aan Silvan om de 0 – 6 op het scorebord te zetten. Wat een weelde en hoog tijd om naar de warme kleedkamer te gaan voor een kopje thee en een goed gesprek samen.

Tweede helft
In de rust werd er even een foto/filmpje gemaakt voor trainer Yannick die van afstand in de bus zat mee te genieten. Deze voorsprong mochten we niet meer weggeven. In de tweede helft bleef het strijdplan ongewijzigd en was de belangrijkste opdracht blijven bewegen en de bal rond laten gaan. In de kleedkamer werd er nog een kort filmpje opgenomen en verstuurd naar trainer Yannick, die van grote afstand meeleefde met zijn team.

We begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en zagen bij de tegenstander wel enkele aanpassingen. Daar kregen we het toch wel moeilijk mee, maar onze mooie voorsprong maakte dat we elkaar bleven helpen. Verloren we een duel, dan stond een teamgenoot direct klaar om de aanval onschadelijk te maken. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af en achterin waren het vooral Sem en Dyon die een dijk van een wedstrijd speelden. Niets kwam er langs en als er al iets gebeurde was het Jorick die goed meevoetbalde en de bal veroverde. Het maken van doelpunten stokte in elk geval en het duurde tot de 43eminuut waarin het Fabian was die Lana de diepte in stuurde. Ze kapte op geniale wijze 2 verdedigers uit en gaf haar daarmee de ruimte om de hoek uit te zoeken. De doelman van Emmeloord was kansloos en dik verdiend was het Lana die haar doelpuntje meepikte als spits.
Het was tijd om te wisselen. Dyon werd vervangen door Dinand. Silvan, Aiden en Fabian verlieten ook het veld en voor hen in de plaats kwamen Meike, Noell en Niels Fictorie terug in de wedstrijd. We waren de controle op het middenveld verloren en door Meike en Niels Huls daar weer terug te zetten was het doel om het duel weer in de grip te krijgen. Zoals verwachte pakte deze aanpassing goed uit en kregen we weer meer de bal in ons bezit. Er waren meer dan voldoende kansen om de score uit te breiden maar ook wij werden moe en minder scherp in de afronding. Achterin was het Sem die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde en iedere aanval onschadelijk maakte voordat ze onze keeper Jorick bereikten. In de 57eminuut moest Jorick toch nog een keer handelend optreden. Met een geweldige redding hield hij de ‘null’ vast en speelden we vervolgens het duel netjes samen uit. Mede door een geweldige eerste 30 minuten was onze eerste overwinning in de 2e klasse een feit. Een geweldige boost voor de moraal en liet zien dat we nog steeds elke week beter worden met deze geweldige maar ook jonge groep spelers en speelsters.
Jorick hartelijk bedankt dat je deze wedstrijd ons wilde helpen als keeper en de geblesseerde Lars wilde vervangen!

Hopelijk kunnen we de komende week ondanks de vorst blijven trainen en dan is het volgende week zaterdag tijd voor de volgende thuiswedstrijd. We zijn over de helft in deze competitie en hebben 4 van de 7 wedstrijden gespeeld. Nog 3 duels te gaan tot de winterstop.

Zaterdag 26 november komt SJO Ens/Kraggenburg bij ons op bezoek. De aftrap van dit duel zal zijn om 9:00 uur. Tot volgende week!