VWC 2 Uit - v.v. Staphorst

Sponsoren

VWC 2 Uit

VWC 2

2 - 6

Staphorst 8

20'
Henri Kok (schot)
30'
Assist: Henri Kok
40'
55'
65'
Gert van Oosten (intikker)
88'

Competitie

Mannen zaterdag, 8, 6e klasse 04

Datum

12 maart 2016 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na exact drie maanden weer eens een competitiewedstrijd! Op zaterdag de 12e toog het achtste elftal van Staphorst naar Munnikeburen om daar de geelblauwe eer hoog te houden. Munnikeburen, een plekje op 45 kilometer van Staphorst tussen Langelille en Nijetrijne. Ja, precies ja. Een adres als Grindweg 81 klinkt ook niet meteen heel veelbelovend. Ook de naam van het sportpark (Scheeneveld) klinkt eerder onheilspellend dan de plek waar wekelijks attractief voetbal geetaleert wordt. En ja sowieso Friesland. De provincie waar ze naast het onverstaanbare Frysk in delen van de provincie zelfs nog blijken te communiceren dmv oerwoudgeluiden. Alhoewel dat in Munnikeburen allemaal mee bleek te vallen. Dat komt volgens de nestor en wandelende Tomtom van ons team, Jan Compager, omdat Munnikeburen nog net aan de goede kant van het riviertje de Tsjonger ligt.

Zoals gebruikelijk iets te laat vertrokken en racen tegen de klok om om klokslag 14.00 in vol ornaat op het veld te verschijnen. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren meteen ook goed, Staphorst zette druk en Munnikeburen kwam bijna niet aan voetballen toe. Bijna niet, maar in de eerste beste aanval van de Friezen kwam hun aanvaller te gemakkelijk via de achterlijn langs twee verdedigers en schoot via het scheenbeen van Jan tussen de benen van interim-keeper Frank de Weerd door. Een mentale tik voor Staphorst, maar gelukkig duurde de achterstand niet heel lang. Henri kreeg in de vijandelijke 16 teveel ruimte en maakte de 1-1. Niet lang daarna wist Staphorst op voorsprong te komen doordat Gert een voorzet van Henri binnen tikte. Vervolgens brak een slordige fase van Staphorst aan. Achterin stond het prima, maar voorin was het allemaal wat moeizaam vandaag. Vlak voor rust kwam Staphorst zelfs met 10 man te staan omdat Jarno iets te enthousiast enkele duels was aangegaan. Munnikeburen wist hier niet echt van te profiteren, mede omdat Frank met een geweldige reflex een schot van de Friezen wist te neutraliseren. In de slotseconden van de wedstrijd kwam de stand zelfs nog op 1-3 doordat Gert een voorzet van Jeroen wist binnen te werken.

De tweede helft was nog niet heel oud toen Staphorst een penalty tegen kreeg. Henri leek met een sliding een goal van Munnikeburen te voorkomen, maar tot ontzetting van alles en iedereen die Staphorst een warm hart toedraagt (dat waren er deze middag exact 12, maar dat terzijde) zag de scheids hier een overtreding in. Ondanks felle protesten kwam de bal toch op de stip te liggen, en was keeper Frank de Weerd kansloos: 2-3. Licht gefrustreerd ging Staphorst volle bak, en binnen 5 minuten zocht Robert vanaf rand 16 de korte hoek van de keeper die hier niet op rekende: 2-4. Hiermee leek de wedstrijd ook beslist, want gevaarlijk werd het niet meer. In het vervolg van de wedstrijd miste Staphorst nog enkele grote kansen. Jeroen kwam een halve teenlengte tekort om een voorzet van Stefan binnen te werken, en ook Jurrian had het vizier niet helemaal op scherp. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist Gert nog wel optimaal te profiteren van een paar kansjes. Een voorzet van Stefan probeerde Jan Compagner binnen te werken, en via de keeper kwam de bal voor de voeten van onze rechterspits: 2-5. In een volgende counter was het opnieuw raak: 2-6. Dit was ook de eindstand van een wedstrijd waar het voor Staphorst allemaal nog niet heel soepel liep, maar er gelukkig wel weer drie punten aan het totaal toegevoegd konden worden.

Opstelling: Frank de Weerd; Jarno Kok, Robin Bloemhof, Jan Compagner(Arjan Lindenholz), Bert Mulder; Henri Kok, Robert de Weerd, Stefan Konterman; Gert van Oosten, Jurrian Veldman, Jeroen Schra. 
Goals: 1-1 Henri Kok; 1-2 en 1-3 Gert van Oosten, 2-4 Robert de Weerd, 2-5 en 2-6 Gert van Oosten.

En ja, Munnikeburen is ook de plek waar het gehaktballenpanel weer eens aan de slag ging. Met bijkans verstafte smaakpapillen proberen een zo objectief mogelijk oordeel over de gehaktbal van Munnikburen te vellen was de missie. Maar! We stonden even perplex, Munnikeburen had geen gehaktballen warm! Om toch maar af te gaan als eerste club zonder bal werden er snel wat ballen opgewarmd. Maar de vraag is of dit wel handig was want het werd allesbehalve een culinair feest. Na een goed kwartier werden de ballen geserveerd(opgewarmd met de magnetron), en op het eerste gezicht leek het wel wat. De ballen werden bezorgd, een eerste klein plusje. Maar het ontbreken van saté en het serveren in witte stijlloze bakjes compenseerden dit alweer. De vorm was ook niet geweldig, eerder de vorm van een rugbybal dan van een voetbal. En dan de smaak. Daar kunnen we ronduit kort over zijn: slechter dan dit hebben we nog niet gehad. Na de eerst hap hebben enkele panelleden eerst hun zorgverzekering gecheckt op de dekking van een eventuele acute voedselvergiftiging. Oke, misschien overdrijven we, maar dit was et em gewoon niet. Met een gemiddelde cijferbeoordeling van een 5,5 zijn we zelfs nog mild. Komt vooral doordat de bal qua formaat wel groot was, en de ergste trek na de wedstrijd even stilde. Maar voor de gehaktbal komen we zeker niet terug naar Munnikeburen! Wat we ons trouwens nog afvragen, waarom heeft het vorkje een tand met aan het uiteinde slechts een klein puntje? Iemand die het weet?

Delen