67'
Robert de Vries (intikker)

Mannen zaterdag, 8, 6e klasse E

10 september 2016 14:45

Zaterdag 10 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor Staphorst 8. Op het gemeentelijk sportpark Vitesse in Koekange werd er om 14:45 afgetrapt. Ondanks dat de tegenstander van tevoren al enigszins was gepeild, was het voor Staphorst een verassing hoe het elftal van Vitesse’63 voor de dag zou komen.

Staphorst begon zwak aan de 1e helft en de grootste kansen waren in deze periode van de wedstrijd dan ook voor Vitesse’63. Dit resulteerde halverwege de 1e helft in een 0-1 stand op het scorebord. Na de drinkpauze halverwege de 1e helft werd Staphorst sterker en kwam het enkele keren dicht bij een doelpunt. Helaas wist het deze kansen niet om te zetten in doelpunten. Sander Konterman wist één op één met de keeper niet te scoren en even later was het Robert de Vries die de lat wist te raken na een doelpoging dat zowel op een schot als op een voorzet leek. Wat de intentie van Robert was zullen we maar in het midden laten.
In de 42e minuut raakte de linksbuiten van Vitesse’63 geblesseerd, nadat hij in een duel verkeerd terecht kwam op zijn enkel. Hoewel de verleiding soms groot was om deze speler onschadelijk te maken (hij had al enkele panna’s uitgedeeld en was onnavolgbaar voor de defensie van Staphorst) was Staphorst niet schuldig aan deze blessure. Na een halfuur op het veld gelegen te hebben, werd de linksbuiten per ambulance afgevoerd. We wensen hem veel beterschap toe en hopen hem in december te verwelkomen op het Sportpark Noorderslag.

Nadat de aftrap van de 2e helft flink vertraging had opgelopen door de blessure, was het voor Staphorst tijd om het tij te keren en de kansen te gaan benutten. Dit gebeurde al vroeg in de tweede helft door Robert de Vries die, na de bal afgepakt te hebben van een verdediger, de bal naast de keeper in het doel schoof: 1-1. Helaas kon Staphorst het gelijkspel niet doorzetten naar een voorsprong; even later was het een aanvaller van Vitesse’63 die na een een redding van Ruben Hoeve de rebound binnentikte. Staphorst wou koste wat kost de eerste wedstrijd van het seizoen niet verliezen en ging weer ten aanval. Na enkele grote kansen voor de aanval van Staphorst was het Sander Konterman die na een mooie steekpass van Erwin Mussche op de keeper afkon. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal af op Robert de Vries die de bal rustig kon binnentikken.
Na de 2-2 volgden er voor beide partijen nog kansen om de score uit te breiden, maar geen van beide partijen wist in het restant van de 2e helft het net te vinden. Hoewel een 2-2 stand uiteindelijk verdiend lijkt, zal de formatie van Staphorst toch het gevoel hebben dat er meer in had gezeten.

Eenmaal teruggekomen op het Sportpark Noorderslag stond vedette Carlos Dunnink voor een verassing: de accu van zijn rode Ferrari bleek leeg te zijn. De auto werd op sublieme wijze door Rick Mulder aangedrukt. Wellicht dat Carlos Dunnink binnenkort wat geld van zijn miljoenensalaris vrij kan maken voor een nieuwe bolide.

We willen de supporters bedanken voor het afreizen naar Koekange om deze wedstrijd mee te maken en hopen jullie in de toekomst vaker te mogen verwelkomen tijdens onze wedstrijden.

De tweede competitiewedstrijd van het seizoen staat aanstaande zaterdag gepland, waarbij Staphorst de selectie van S.V. Ens 3 uit de Noordoostpolder mag verwelkomen in Staphorst. De wedstrijd zal afgetrapt worden om 14:30. Laten we hopen dat de elf van Staphorst deze dag de eerste driepunter van het seizoen kunnen bijschrijven.

Opstelling Staphorst 8: Ruben Hoeve, Alwin Kuiper, Wolter Klomp, Erwin Mussche, Henry Mussche (Rick Mulder), Karlo Slager, William Konterman (Carlos Dunnink), Peter Hoeve (Rutger Koers), Maarten Bisschop, Laurens Konterman (Christiaan Bos), Sander Konterman (Robert de Vries).

Vitesse’63 3 – VV Staphorst 8    2 – 2 (1 - 0)
Scheidsrechter:       n.b.
Kaarten:                  Geen