86'

Mannen zaterdag, 8, 6e klasse E

1 oktober 2016 14:30

Cor Mijnheer

Zaterdag 1 oktober mochten de spelers van Staphorst 8 voor de tweede keer dit seizoen aantreden tegen Alcides 1 uit Meppel. Gezien de ervaringen uit de bekerwedstrijd tegen Alcides kon Staphorst ook deze dag uitzien naar een harde pot voetbal. Op Rutger Koers (enkelblessure) na, kon de selectie van Staphorst compleet ten strijde trekken.

De eerste twintig minuten nam Staphorst het initiatief en had het het betere van het spel en creëerde het goede kansen. Helaas wist het goede kansen niet tot doelpunten om te zetten. Na 28 minuten kwam Alcides tegen de verhoudingen in op voorsprong, nadat een speler van Alcides vrijgelaten werd in het strafschopgebied en kon binnentikken. Dit deed het spel van Staphorst niet ten goede en zeven minuten later was het een bijna identieke situatie die leidde tot de 0-2. Zo kon Staphorst na 45 minuten met een teleurstellende 0-2 achterstand de kleedkamer opzoeken.

Al vroeg in de tweede helft liep Alcides nog verder uit nadat een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter werd binnengeschoten. Gelukkig kon Staphorst hier wat tegenover zetten en wist het na een solo van Christiaan Bos de eerste goal van de wedstrijd te scoren. Na deze goal werd de sfeer een stuk grimmiger. Nadat er van Alcides kant al de nodige trappen uitgedeeld waren, was het Erwin Mussche die een aanslag op de enkels te verwerken kreeg. De aanslagpleger kreeg geel, waar rood niet had misstaan, en zo stond Alcides met tien man. Even later werd er een harde overtreding begaan op Carlos Dunnink, die hier niet van gediend was en verhaal kwam halen bij de tegenstander. Resultaat: een gele kaart voor zowel Staphorst als Alcides. Zo stonden er in korte tijd drie man minder op het veld. Terwijl Alcides er een sport van maakte om de ballen zo ver mogelijk de dorpskern in te schieten en zoveel mogelijk overtredingen te maken, kon Staphorst via Sander Konterman profiteren van de man meer situatie: 3-2. Even later was het Henry Mussche die op aangeven van Karlo Slager de 3-3 dacht te maken, maar dit doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.
Nadat er aan beide kanten weer elf man in het veld stonden, kon Alcides via wederom een vrije trap op ongeveer 20 meter de laatste goal van de wedstrijd maken: 2-4.
Kort hierna floot scheidsrechter Cor Mijnheer, die zijn handen vol had aan deze wedstrijd, voor het einde van deze wedstrijd. Hiermee kwam deze verre van sportieve wedstrijd tot een teleurstellend einde.

Nu Staphorst 8 twee keer op rij heeft verloren zal het deze negatieve reeks komende week moeten doorbreken tegen de 2e selectie van Fit Door Sport (FDS) uit Havelterberg. Op het Sportpark J.D. Maurikveld zal om 14:30 het beginsignaal klinken. Staphorst zal de goede spelmomenten uit de wedstrijd tegen Alcides als houvast mee moeten nemen in aanloop naar deze wedstrijd!

Opstelling Staphorst 8: Ruben Hoeve, Alwin Kuiper (Erwin Mussche), Wolter Klomp, Rick Mulder (William Konterman), Henry Mussche, Maarten Bisschop, Peter Hoeve (Carlos Dunnink), Laurens Konterman, Sander Konterman (Christiaan Bos), Robert de Vries.

VV Staphorst 8 - Alcides 1   2 - 4 (0 - 2)
Scheidsrechter:       Cor Mijnheer
Kaarten:                   71’ Carlos Dunnink (geel)
Scoreverloop:          65’ Christiaan Bos (1-3)
                                75’ Sander Konterman (2-3)
                                     Assist: Christiaan Bos