Onder 15 zaterdag, JO15-2, 3e klasse 04

5 november 2016 10:30

Jarno Lier

Vandaag treffen we d'Olde Veste '54 uit Steenwijk. De dag begint met wat waterkou, mist en veel blad van de bomen. Brrr even op gang komen.
Zo gaat het ook op het veld. De scheids komt niet opdagen en onze heren hebben het gevoel nog niet in de benen en komen maar stroef op gang. De woeste mannen uit Steenwijk niet....al snel wordt een eerste doelpunt gezet in de 6e minuut en staan we achter. Hey was dit??

Tandje erop levert wel ontzettend veel kansen voor het doel van 'd Olde Veste, maar erin gaat hij niet. De bal niet goed aan de voet, verkeerd overspelen, uitglijer door het natte veld...we zien het allemaal voorbij komen. Door een te fanatiek balletje weg willen werken valt er zelfs een eigen doelpunt en moeten we echt even bijkomen aan de kant. Aan de supporters ligt het niet, we kunnen ze er wel in kijken! Maar ja doe het maar eens....en nee ook dan zijn we er nog niet, want een derde doelpunt wordt ook nog gemaakt in de 17e minuut door 'd Olde Veste en staan we ineens 3-0 achter.
Dit moet nu echt afgelopen zijn vinden we aan de kant en gelukkig valt dan toch het eerste doelpunt voor Staphorst kort daarna in de 21ste minuut. Yesss!!! En blijkbaar is de spirit terug en volgt er nog één in de 27ste minuut. Tot de rust blijft het hierbij en mag Klaas ze tijdens de rust een goede oppepper geven!

Na de rust is Staphorst steeds vaker te vinden aan de goed kant van het veld en zowaar na meerdere kansen valt dan toch de gelijkmaker in de 20ste minuut!
Na een handsbal die de scheids gelukkig ook goed gezien had mogen we namelijk een penalty nemen! Goal!!! en hoppaa back in business! Onze keeper houdt daarna nog even een vette kans tegen van 'd Olde Veste en jagen we verder op eigen mooie kansen. De keeper van Steenwijk heeft alle tijd, maar daar laten we ons niet door afleiden en maken we in de 25ste minuut de wedstrijd af en houden we de 3 punten in Staphorst! We hebben er een hele kluif aan gehad, maar mooi gedaan jongens!