24 november 2018 9:00

Scheidsrechter

Bé Veen

Onbekend

Voor vandaag in speelronde 9 stond de wedstrijd tegen HZVV JO11-2 op het programma. Deze wedstrijd tussen de koploper en de nummer laatst op de ranglijst vond plaats op een nogal fris “Noorderslag’... ’

Maar het in grote aantallen toegestroomde ouderpubliek zou een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld krijgen door hun kroost en dat maakt de kou toch wel wat dragelijker.

Deze wedstrijd werd trouwens gespeeld in een 7x7 opstelling omdat er bij onze gasten uit Hoogeveen 2 spelers uit uiteenlopende redenen verstek moesten laten gaan, en zodoende zonder wissels de confrontatie aan wilden gaan met de VVS.

Complimenten richting Hoogeveen dat HZVV voor deze oplossing heeft gekozen. Want een belletje naar Staphorst was voor hun ook een optie geweest om de wedstrijd af te gelasten. En omdat er voor de rood/witten weinig eer meer valt te behalen in deze competitie, want de gasten wisten tot op heden nog geen punt te behalen. Maar na het vaste ritueel van de technische leiding en de warming-up ontstond er een wedstrijd die veelal op de helft van onze gasten afspeelde. Staphorst was duidelijk beter en HZVV probeerde tegen te houden en zo stond het na het eerste kwart 2-0, wat eigenlijk nog een magere afspiegeling was van de krachtsverhoudingen in het veld. In het 2e kwart kwam er meer elan en drive in de ploeg en dat resulteerde in een 7-0 ruststand. Doordat er dus 2 man minder op het veld stonden was er dus net wat meer ruimte om te combineren en dat zag je met name in de 2e helft ook terug in het veld en in het score verloop. In de 2e helft ging de schiettent pas echt los en zo stokte de teller uiteindelijk bij 21-0. Moet bij vermeld worden dat na vandaag alle veldspelers hebben gescoord in deze najaarscompetitie.

Volgende week spelen we in Meppel tegen de plaatselijke FC JO11-1, aanvang 9.00.