56'

1e klasse 02

14 november 2018 18:30

Henri Kok

Voor vanavond stond het inhaalduel tegen Alcides JO11-1 op het programma, dit duel stond in eerste instantie afgelopen zaterdag op het programma, maar door een aantal griepgevallen bij geel/zwarten moest dit duel wel verplaatst worden.

Om 18.30 floot de sterk debuterende scheidsrechter Dhr.Kok voor het eerst tussen de nummers 1 en 3 op de ranglijst. De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Het veldoverwicht wat de geel/blauwen hadden resulteerde na een klein kwartier voetballen in een 1-0 voorsprong, gezien het spelbeeld was dit ook terecht. Liet Alcides dan niet zien?, gaande weg de eerste helft kropen de gasten uit Meppel steeds meer uit hun schulp en dit resulteerde in een paar kleine kansjes, en een van die kansjes werd dan ook benut 1-1.. Lang kon onze tegenstander niet genieten van de gelijkmaker, want enkele minuten later was de voorsprong alweer daar door een mooi afstandsschot werd de stand op 2-1 gebracht, met deze stand wisselden beide teams ook van helft.

In het 2e bedrijf bleef de thuisploeg wel de bovenliggende partij, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam men niet. Maar daar moet bij gezegd worden dat onze verdediging wel constant op hun hoede moest blijven voor de gevaarlijke uitbraken van de Alcideanen.

Beetje onverwachts kwamen we toch op 3-1 een uittrap van de keepster van de thuisploeg werd op waarde geschat door onze spits, en alleen voor de keeper van Alcides maakte hij geen fout. Maar ook nu ging Alcides in de achtervolging, want luttele minuten later werd het door een fraai afstandsschot 3-2. Dan sluipt er misschien toch een beetje onrust in de ploeg na zo’n tegengoal en vergat men de draad weer op te pakken door het balletje gewoon weer rond te laten gaan. Logischerwijs ging Alcides meer en meer op de aanval spelen op dat ene doelpunt nog te kunnen maken. Maar hierbij gaven de gasten de nodig ruimte weg achter de achterste linie, wat koren op de molen was voor een van onze aanvallers en zo doende de beslissende en laatste treffer van de ze avond maakte.

Zodoende werd de ongeslagen status behouden met deze 4-2 zege op een Alcides wat achteraf toch wel een taai ploegje bleek te zijn. Kortom punten in de pocket en op naar zaterdag, want dan reizen we af naar Zwartsluis waar onze leeftijdsgenoten wachten van DESZ, aanvang 9.00.