... (schot)
60'

1e klasse 02

6 oktober 2018 9:00

Op de deze prachtige zaterdag, maar toch nog wel frisse ochtend reisden we om 7.45 af naar Kraggenburg om daar onze 3e competitiewedstrijd te spelen tegen het SJO-JO11-1 team van FC Kraggenburg en SV Ens. Na een ommelandse reis gemaakt te hebben door de polder, vanwege werkzaamheden aldaar, arriveerden we toch ruimschoots op tijd bij onze gastheren. Van onze tegenstander wisten we dat ze al twee keer verloren hadden en dat we er ook wel een beetje van uit konden wij veel op de helft van onze tegenstander te vinden zouden zijn.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal werd het doel van Kraggenburg/Ens bestookt met aanvallen en wat resulteerde in veel doelrijpe kansen waarvan er voor de pauze er 4 werden benut (0-4). Ook in de tweede helft waren de spelers uit Staphorst veelvuldig te vinden in het doelgebied van hun tegenstander om hun overwicht uit te willen drukken in goals. Maar onze tegenstander liet het er niet helemaal bij zitten, ondanks de grote achterstand, men ging ook met een mannetje meer voorop spelen en daardoor werd het van hun kant wat opportunistischer. Met als gevolg dat de gastheren ook wel de nodige kansjes kregen waar uiteindelijk er toch 1 van werd benut in de laatste minuut. Al dan niet na een overtreding van een speler van onze tegenstander. De verder prima leidende man van dienst keurde de goal goed, omdat hij misschien een beetje medelijden had met zijn plaatsgenootjes. Maar hieraan voorafgaand wisten we in de tweede helft 6x maal het net te vinden, voorafgaande aan een aantal van deze goals gingen een aantal mooie aanvallen aan vooraf waarbij goed werd samen gespeeld. Zodoende gingen we weer met de 3 punten aan de haal in de strijd om de bovenste plaatsen van deze competitie.

Volgende week zaterdag komt Flevo Boys JO11-2 naar Staphorst, ijs en weder dienende is de aftrap om 9.00.