15 december 2018 12:30

Scheidsrechter

Klaas Woudsma

Onbekend

Na een weekje rust te hebben gehad mochten de mannen van Staphorst 8 eindelijk weer de wei in met als doel revanche te nemen op SVN 3. In het bekertoernooi was SVN met 1-0 net te sterk. Vanwege een aantal afmeldingen mocht Jerrit Hutten ook opdraven.

Onder niet al te tropische omstandigheden werd er om half 1 afgetrapt op sportpark het Noorderslag. Staphorst opende sterk en zette daarmee de sterke 2e helft tegen Rouveen voort. ’t Achtste combineerde goed en kwam na een kwartier verdient op voorsprong. Een schot van Jerrit werd van richting verandert door Peter en belande daardoor tegen de touwen. Na de 1-0 werd het spel minder en leek het meer op een foutenfestival van beide kanten. Het was SVN die in het vervolg van de eerste helft de beste kansen kreeg. Gelukkig waren de spitsen van SVN nog niet helemaal wakker, waardoor ze meermaals vanuit een zeer kansrijke positie toch nog het vangnet wisten te vinden.

Nadat iedereen in de rust weer was ontdooid werd er afgetrapt voor de tweede helft. Het spel ging gelijk op met als resultaat dat beide teams de nodige kansen kregen. Staphorst kreeg met name via Chris de nodige kansen om de voorsprong uit te bouwen. Helaas keepte de keeper van SVN een sterke wedstrijd en wist hij alle pogingen te keren. SVN ging in de 2e helft door waar het in de eerste helft ook mee bezig was, namelijk het bestoken van allerlei doelwitten achter het doel van Remon. Het achtste kwam een aantal keren goed weg, nadat de bal een paar keer in een soort flipperkast voor het doel terecht kwam. Bij één van deze kansen besloot Peter in de zestien de bal met de hand te beroeren. Gelukkig voor ons heeft iedereen het gezien, behalve de scheidsrechter. De spelers van SVN vonden (terecht) dat ze recht hadden op een penalty en lieten de scheidsrechter vervolgens vocaal ook weten niet content te zijn met deze beslissing. Staphorst probeerde in de 2e helft het heft in eigen handen te nemen door na de wissels met 12 man op het veld te blijven staan. Deze tactiek werd echter snel doorzien door SVN en de scheidsrechter, waardoor Karlo alsnog kon vertrekken.

De specialiteit van het achtste is dat we zeer constant zijn met het krijgen van tegengoals. Uiteindelijk viel daardoor de 1-1 toch nog. Een paar minuten voor het einde besloot Remon dat we lang genoeg ‘de nul’ hadden gehouden en liet een op het oog houdbaar schot door waardoor hij weer kon vissen en de spanning weer terug was. Uiteindelijk ging Staphorst er dan toch met de winst vandoor. In de slotminuten kon Karlo, die er weer in was gekomen, een goede voorzet van Sander bij de 2e paal tegen de touwen koppen. Niet veel later vloot de scheidsrechter voor het laatst met als resultaat dat we met een keurige derde plek de winterslaap in gaan.

Opstelling: Remon Veijer, Ruben Hoeve, William Konterman (Martijn de Muur Bloemert), Robert de Vries, Alwin Kuiper (Carlos Dunnink), Karlo Slager, Rick Mulder, Jerrit Hutten, Christiaan Bos, Peter Hoeve, Laurens Konterman (Sander Konterman)