59'

Hoofdklasse 05

9 februari 2019 9:00

Bé Veen

Voor vandaag stond onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse op het programma. Onze eerste tegenstander hierin zou zijn het samengestelde team van VV Hoogeveen en VV Tiendeveen, een tegenstander die in de najaar competitie ook al op dit niveau acteerde.

Dus lag er voor de thuisploeg een mooie uitdaging om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Om 9.00 werd er dan ook afgetrapt door onze gasten op een onstuimig sportpark “Het Noorderslag”. De bezoekers trokken vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe en deelden dan ook eerste plaagstootjes uit. Dit resulteerde overigens niet tot doelpunten voor de gasten. Naarmate de eerste minuten van deze wedstrijd waren verstreken begon de thuisploeg zich ook wat vaker te melden in de doelmond van gasten. Met als gevolg een treffer wat een 1-0 voorsprong betekende. Maar snel had H/T een antwoord klaar, en de 1-1 was daar. En zo volgde er een op en neer golvende 1e helft met ook een daarbij horend score verloop namelijk: 2-1, 2-2, 3-2, 3-3 en vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft een 3-4 achterstand. Dat was toch wel even een “tikkie” voor de in het geel/blauw geklede thuisploeg. Dus kwam de rust wel even goed uit, om de manschappen weer met de neuzen in de spreekwoordelijke goede richting te zetten. Dus ging men in de 2e helft, gesterkt met de wind lichtelijk in de rug op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook vrij vlot 4-4, wat ook terecht was. In deze fase van de wedstrijd was het ook de thuisploeg die ook de beste kansen kreeg, maar uit deze vele kansen werd er maar een benut. Maar desondanks was de voorsprong daar 5-4. Maar doordat het gaatje niet geslagen werd, bleven de gasten hopen op meer. Een onachtzaamheid achterin resulteerde in een onverwachtse gelijkmaker 5-5. Met deze 5-5 waren beide ploegen niet tevreden, maar het waren de blauwen die ons de meeste kansen boden, waaruit wij toch de winnende goal wisten te maken. Gezien het spelbeeld een terechte maar zwaar bevochten overwinning.