51'
Ruben van der Sluis (vrije trap)

1e klasse 01

5 oktober 2019 9:00

Vandaag stond er een uitwedstrijd tegen CVVO uit Lemmer op het programma. Dus iedereen moest vanochtend vroeg uit de veren, 7:30 uur vertrekken vanaf het Noorderslag. Het was heerlijk weer, eerst een beetje fris maar al snel kwam de zon door de mist heen en werd het een stuk aangenamer. De jongens waren allemaal goed gehumeurd, ze hadden er zin in. Klokslag 9:00 uur floot de arbiter op een mooie grasmat voor de aftrap. De eerste minuten was het wat aftasten van beide kanten. Toch kwam de thuisploeg al in de 3e minuut op voorsprong door een bekeken schot die mooi in het hoekje landde. Staphorst liet zich niet van de wijs brengen en het antwoord volgde in de 6e minuut 1-1. Twee minuten later was het weer raak, een prima voorzet werd heerlijk binnen gekopt en bracht Staphorst aan de leiding 1-2. Vanaf dat moment ging het lekker, CVVO zakte terug op eigen helft en kwam er niet echt goed meer uit. Ruststand 1-4.

De gastheren kwamen sterk uit de kleedkamer wat vrij snel resulteerde in een doelpunt 2-4. Wederom lieten de geelhemden de thuisploeg niet dichterbij komen. In de 41 minuut stond de marge weer op 3, stand 2-5. CVVO voerde de druk nog wat verder op, ze raakten een paar keer de lat, en onze doelman had een paar heerlijke reddingen, gelukkig hield Staphorst goed stand. Eindstand 3-7. En met de verdiende 3 punten terug naar huis!