14 augustus 2021 14:30

Scheidsrechter

Max v/d Lei

Onbekend

Voor een kleine 200 bezoekers liet scheidsrechte Max v/d Lei aftrappen voor de wedstrijd van Staphorst tegen Jong Heerenveen op het Finanxe Nederlagen TOP toernooi. Waarbij Staphorst met dezelfde elf spelers startte als afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. Dus met : Jorick Maats, Mark Schra, Dirk Muis, Pascal Mulder, Marlon Luchtenberg, Reinier Crediet, Damien Schra, Wouter van der Molen, Stan Haanstra, Sander de Grote en Mike Reuvers. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was al in de 1 e minuut. De linksvoor van Jong Heerenveen kwam vanaf de zijkant met de bal op keeper Jorick Maats af. Maar Maats wist het schot op doel te pakken. Daarna was de volgende mogelijk tot scoren voor Staphorst. Mike Reuvers zijn schot werd door keeper Kroesen gepakt. De doelpoging luide een fase in waarin Staphorst veelvuldig balbezit had. 5e Minuut van de wedstrijd kwam Stan Haanstra langs zijn directe tegenstander , maar zijn voorzet werd gemist door Damien Schra maar niet door Heerenveen verdediger Van der Veldt die de bal tot een hoekschop verwerkt voor Staphorst. De man die alle corners van Staphorst dit seizoen lijkt te gaan nemen , is Wouter van der Molen. Zo ook nu neemt hij de hoekschop, alleen belande deze voor de eerste paal al in de voeten van een Heerenveen speler die weg kan werken. Na 10 minuten gespeeld te hebben werd Heerenveen dreigend. En zette ze de Staphorster verdediging paar keer aan tot het ingrijpen om zo een doelpoging te voorkomen. Verdere verloop was een aantrekkelijke wedstrijd waar in beide ploegen vol op de aanval gingen. Het spel op en neer golfde richting beide zestien meters. De eerste goal van de wedstrijd was voor Staphorst. In de 20 e minuut werd door Damien Schra voor gegeven, Mike Reuvers haalde te zacht uit en zijn schot kon Doelman Kroesen keren, maar had niet de bal klem. De afvallende bal werd door Marlon Luchtenberg terug gelegd Reuvers. Die nu wel zijn inzet over de doellijn zag gaan en zo Staphorst voor het eerst in het Finanxe Nederlagen TOP toernooi op een voorsprong kwam. Maar lang kon er niet genoten worden van de voorsprong. Binnen een minuut werd het al weer gelijk. Luchtenberg was te laat zodat Rasmus Wendt de 1-1 binnen kon schieten van uit een voorzet vanaf de rechterkant. Deze fase van de wedstrijd was het goed opletten voor het publiek. Want in no time was Staphorst weer in de zestien meter van sc Heerenveen. Een terug gelegde bal van Sander de Grote op de vrij staande Damien Schra. Die de bal vergat zijn lichaam over de bal te brengen bij zijn schot op doel, waardoor de bal hoog over de lat richting veld 2 ging. In 26e minuut wist Stan Haanstra doelman Kroesen wel te passeren met een wel gemikte schuiver , waar hij een minuut eerder nog van uit bijna dezelfde positie niet wist te scoren. Staphorst wederom weer op voorsprong 2-1. Staphorst wist drie minuten later verder uit te lopen. Reuvers profiteerde van het wegglijden van de verdediger die een terug geplaatste bal wou weg werken. Hierdoor vrij kon oplopen richting het doel en hard uithaalde, keeper Kroesen wist zijn schot te keren maar de bal kwam precies voor de mee lopende Stan Haanstra die hierdoor makkelijk zijn 2e van de middag kon aantekenen. Staphorst bleef redelijk combineren en druk zetten op Heerenveen. Waardoor er in de 37e minuut een combinatie met beide heren Schra, uiteindelijk Mark Schra de bal op Sander de Grote speelde , die met de rug naar het doel in de draai probeerde te schieten. De bal via een speler van Heerenveen weer bij Haanstra belande en hierdoor een zuivere hattrick wist te maken. Stand 4-1 en de wedstrijd richting het einde van de eerste helft gaat. Er in de 45e minuut opnieuw gescoord wordt Stan Haanstra. Een foute bal bij Heerenveen. Sander de Grote wordt zo maar in gespeeld door speler van Heerenveen rond de middellijn. Sander direct de bal op Stan Haanstra speelt die zo alleen op de keeper kan aflopen vanaf een meter of 6 vanaf de helft van Staphorst. Keeper Kroesen twijfelt , loopt eerst terug richting zij doel. Maar besluit toch uit te komen op de aan komende Haanstra. Stan de bal links langs de keeper het doel in schuift. Dit direct ook de ruststand is en Staphorst en Heerenveen de kleedkamers opzoeken met een 5-1 ruststand.

Paul Weerman heeft in de rust geen wissels aangebracht dus startte Staphorst met dezelfde elf als waar ze mee het veld af stapten in de eerste helft. De tweede helft ging verder waar de eerste helft mee geëindigd was. En dat was een veelvuldig aanvallend Staphorst . In de 60 e minuut werden er maar liefst 7 wissels toe gepast door Paul Weerman. Dirk Muis, Marlon Luchtenberg, Pascal Mulder, Damien en Mark Schra, Wouter van der Molen en Sander de Grote gingen naar de dug-out. Matthijs Verheul, Yannick Kaluzi, Rutger Koopman, Jurian van den Brink, Ruben Kin, Rob Deiman en Leon Mulder namen hun plekken in het veld in. In de75e minuut deed Heerenveen weer van zich spreken , Crediet werd omzeilt bij de achterlijn. Bal werd voorgegeven, is wat gefrommel en gekluts in het doel gebied. Maar uiteindelijk weet Heerenveen te scoren door Rasmus Wendt die de bal langs Jorick Maats plaatst en de 5-2 op het scorebord plaatst. De 5-2 tevens ook de eind uitslag is. Staphorst voor het eerst een wedstrijd wint op het eigen Finanxe Nederlagen TOP toernooi. Na een mooie eerste helft met veel doelpunten, viel de tweede helft iets wat tegen omdat er maar liefst 1 keer werd gescoord. Zoals gewoonlijk werd er nu ook na afloop van de wedstrijd penalty’s genomen. Voor Heerenveen mochten Schouwstra, Wendt, Koida, De Wilde & Stassin aanleggen vanaf 11 meter. Elke penalty werd raak geschoten door de Heerenveners,  Voor Staphorst wisten Kin, Crediet, Kaluzi & Haanstra hun penalty ook raak te schieten. Helaas mikte Leon Mulder zijn bal hard op paal. Waardoor Heerenveen de penaltyserie wist te winnen.