85'
Klaas Harke (schot)

Mannen, 4, Groep 1 40

25 augustus 2015 20:00

Om iets over 20:00 uur werd de bal in beweging gebracht door Meppel. Staphorst liet zich terug zakken op eigen helft en vanaf daar druk zetten. Tossie pikte de bal op en stuurde Roel richting het vijandelijke doel en maakte knap af. Iets later gaf Martijn Bakker een strakke voorzet en daar was Tossie die achter het standbeen de keeper verraste. De strijders stonden al rap voor met 2-0. Na 20 minuten liet ook Hendrie Crediet de mee gereisde supporters juichen. De scheids hielp Meppel aan een doelpunt door een onterechte vrij trap te geven. Daarna was het weer de beurt aan Tossie, bam 2-4
Vlak voor rust stuurde Frank de Weerd Klaas Roo diep en maakte er op een mooie wijze 2-5 van. De tweede helft was amper een paar seconden oud en Klaas Roo krulde de bal heerlijk achter de doelman. Staphorst bleef druk zetten op de verdediging en dat resulteerde in een hand vol kansen. Zo maakte Klaas Roo ook zijn derde en vierde treffer van de avond. Vlak voor tijd schoot aanvoerder Klaas Harke de 9e treffer tegen de touwen en iets daarna vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor de laatste keer deze avond. Door deze dikke overwinning staat Staphorst ruim aan de leiding. Zaterdag mogen de mannen naar ZZVV 2. Aanvang 14:30.