82'

B-junioren zaterdag, B1, Hoofdklasse P

26 september 2015 14:30

Harms, G

Dat wij het vanmiddag lastig zouden krijgen vermoeden we al. Germanicus/CSVC had al wel drie keer verloren maar met gering verschil en zeker niet van de minste tegenstanders. Bij de warming-up bleek het al. Veel jongens een stuk groter dan die van ons. Afwachten dus.
Het werd inderdaad snel duidelijk dat Germanicus/CSVC goed konden voetballen. In de elfde minuut was het al raak. Een goede aanval leidde tot een goed doelpunt.

Dat de scheidsrechter niet gediend was van commentaar op zijn leiding hadden Harmen en Jerrit als snel door. Beiden kregen in de 14e minuut een gele kaart.
Gelukkig bleven onze mannen waar het kon voetballen en kwamen we toch nog regelmatig bij de tegenstander in de zestien. In de 22ste minuut  leidde dit zelfs tot een doelpunt. Jeffrey werd weggestuurd en hij had het geluk dat zijn directe
tegenstander weggleed. Jeffrey wist vervolgens keurig Viktor te vinden die beheerst de gelijkmaker binnenschoot.
Helaas verdedigden wij een paar minuten daarna net wat te gemakkelijk en viel de 2-1.

Wat ons verbaasde was dat Germanicus/CSVC niet alleen tegen ons speelde maar ook tegen zichzelf. Zij speelden niet als een hecht team maar waren vaak meer met elkaar bezig dan met Staphorst. Doordat één van de spelers woorden sprak tot een medespeler die absoluut niet thuis horen op het voetbalveld kreeg hij terecht een rode kaart van de scheidsrechter.
Dat we nu tegen tien man moesten spelen zou de wedstrijd wat meer in evenwicht moeten brengen. Bij een goede aanval van Germanicus/CSVC leek de bal over de lijn geweest te zijn, maar de scheidsrechter had dit niet gezien. Geen doelpunt
dus. In de tegenaanval werd Jeffrey onderuit gehaald in het strafschop gebied: penal!. Helaas miste Viktor deze penal waardoor we met een 2-1 achterstand de rust in gingen.

Na rust kwam Bjorn Boldewijn in het veld voor Rick Compagner. Ook werden na een tiental minuten Harmen en Jerrit aan de kant gehaald omdat Marco bang was voor een tweede gele kaart waardoor ons numeriek voordeel dan weer weg zou vallen.
In de 57ste minuut wisselde Germanicus/CSVC ook. Een boomlange aanvaller werd ingebracht en bij zijn eerste balcontact wist hij direct te scoren. Jammer want op dat moment was Staphorst echt niet de mindere. Dat bleek ook
wel want een minuut later scoorde Staphorst bijna maar jammer voor ons werd de bal van de lijn gehaald. Ook zat het net niet mee toen Jeffrey alleen op de keeper afging maar, naar onze mening door een overtreding tegen gehouden werd.
De scheids zag hier niets in. Ook Bjorn Boldewijn werd onderuit gehaald door de keeper van Germanicus/CSVC maar hij kreeg zelf de vrije trap tegen.
In de 75ste minuut was het eigenlijk gedaan. Bjorn Boldewijn liet zich toch provoceren en kreeg, ook terecht, de rode kaart. Nu weer tien tegen tien. We konden toen geen vuist meer maken en in blessuretijd werd het ook nog 4-1. Bij een poging om de bal weg te werken werd deze in eigen doel getikt. Jammer.
De mannen hebben zich goed staande gehouden maar uiteindelijk hebben we het verloren van een kwalitatief goed team.