10 oktober 2015 12:30

Scheidsrechter

Hoorn, J.

Onbekend

Vandaag moesten onze mannen op veld 100, sorry veld 9, hun competitieduel spelen tegen de B1 van Urk. Dat we het niet gemakkelijk zouden krijgen wisten we wel. Maar we beseften ook dat we kansen zouden krijgen, juist omdat Urk zelf gewend is om op kunstgras te spelen en veld 100 toch wel een zwaar veld is. Hoewel de eerlijkheid gebied te zeggen dat over het geheel genomen Urk wel wat de betere ploeg was, creëerden we toch nog heel wat kansen. Maar als die er niet in gaan ... De eerste helft was mooi om te bekijken. Strijd van twee kanten. Kansen over en weer. De scheids liet veel duels lekker doorgaan. Een prima helft, ook voor onze mannen. Helaas stonden we bij rust wel met 0-2 achter. De tweede helft liepen over en weer de emoties en irritaties behoorlijk op. In de eerste minuut na rust had de keeper van Urk minimaal geel moeten krijgen en wellicht was rood ook op zijn plaats geweest. Maar gelet op het spelbeeld van de eerste helft deed de scheidsrechter het af met een mondelinge vermaning. Jammer, want dit was juist de aanleiding waardoor de irritaties opliepen. Het regende dan ook gele kaarten, vier voor Staphorst en twee voor Urk. Het kwam het spel ook niet ten goede. Elke overtreding werd nu afgefloten ook al had Staphorst een paar keer gebruik kunnen maken van de voordeelregel. Uiteindelijk werd het 1-4. Een groot pluspunt was wel dat na de achterstand de mannen van Staphorst het bleven proberen. Ze gaven de moed niet op. Deze instelling vasthouden! Dan dwingen wij het geluk nog wel af.