63'
73'

Mannen zaterdag, 4, 2e klasse A

17 oktober 2015 12:30

Na de degradatietopper van vorige week, troffen we vandaag met Drenthina weer een ploeg die de competitie niet lekker begonnen is. Op eigen terrein kregen we de kans om onze tweede wedstrijd op rij om te zetten in winst. Veld 6 de locatie, herfstig het weer in de week voorafgaand aan deze zaterdag. Dit zorgde ervoor dat het veld niet alleen klein was, maar ook nog eens zwaar. De start was fantastisch, aangezien voor de tweede keer dit seizoen de door de KNVB aangestelde scheidsrechter niet aan kon treden, dan wel geen zin had. In allerijl werd Jeroen Lier bereid gevonden om deze wedstrijd leiding te geven. Vanzelfsprekend waren we niet compleet, met als grootste verandering in de basiself de positie tussen de palen. Tossie gunde zichzelf 90 minuten en een paar handschoenen en besloot deze zaterdag anderhalf uur in de zestien door te brengen.

Dan de wedstrijd. Een flitsend begin was het niet, maar er gebeurde toch één en ander, met als dieptepunt het tegendoelpunt. Onze nieuwbakken keeper stond metersver voor z'n goal, en zodoende was het voor de spits van de Drenthen een koud kunstje om het 32-vlakkige leer met een boogje in de verre hoek te leggen (geintje Tos). In werkelijkheid kreeg de spits wellicht iets te veel ruimte en stond onze goalie niet op de lijn. Knappe goal en ietwat beteuterd legden we de bal weer in het midden. Gezien de rustige atmosfeer was er een ideale situatie om zelf het hoofd ook koel te houden. We bleven prima voetbal spelen, voor ons niveau uiteraard, en kregen ook wat kansen. Een fijn balletje van Bakker belandde precies bij Berry op de plaat en aansluitend tegen de touwen: 1-1. We bleven de voetballende en bovenliggende partij en bleven ook wat kansjes krijgen, zonder dat ze echt heel groot waren. Toch kregen we onze verdiende voorsprong. Hugo krulde vanaf 20 meter de bal fraai in het kruis. Berry haakte af en moest gewisseld worden na een zeer pijnlijke val op een graspol of iets anders onbeduidends. Hij werd vervangen door Bokko , die het verder prima invulde. De rust werd gehaald met deze voorsprong. In de rust werd Danny gewisseld. Danny speelde helaas een erg ongelukkige wedstrijd. Na het wekelijkse bakkie Pickwick huppelen we vrolijk de wei weer in om er een fraai 2e bedrijf van te maken. Direct na de rust kregen we 3 dutten van kansen, welke onbenut bleven. We gaven een beetje onhandig een corner weg, en helaas voor ons werd deze corner steenhard in de kruising gekopt: 2-2. Wederom lieten we ons niet van de wijs brengen en bleven we geduldig voetballen. Uiteindelijk kwamen we ook weer op voorsprong na een goal van Roeltje. Onze gasten bleven voornamelijk de lange bal hanteren, wat weinig vruchtbaar was. Het slotakkoord was voor Lars, die zijn rentree bekroonde met een fraaie doeltreffende solo. Volgende week het bekertreffen met Leeuwarder Zwaluwen, laten we dit als een goede generale beschouwen.