Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 08

5 september 2015 14:30

Onbekend

Videoverslag van de wedstrijd >>klik hier<<

ZUIDWOLDE - VV Staphorst VR1 speelde vandaag haar eerste competitiewedstrijd na de twee gewonnen bekerduels tegen DWP VR1 en Urk VR1, wat plaatsing voor de eerste knock-out ronde betekende. In Zuidwolde was tijdens de competitieouverture in de 4e klasse 08 SJO JVZ VR1 de tegenstander. Na een mindere eerste helft (1-1)nam VV Staphorst VR1 na de thee alsnog ruim afstand van de thuisclub, uitslag 1-6.

door Ronald Jager

Afgelopen week kreeg de technische staf van VV Staphorst VR1 bestaande uit trainer Ronald Jager en leider Ruben Hulleman versterking van Angelique Engel, die evenals Hulleman leider is van het team. Engel speelde zelf bij VV Staphorst, maar stopte afgelopen zomer. Als leider blijft ze zodoende toch nog betrokken bij het wel en wee van de voetballende dames van VV Staphorst en bovendien is hiermee de wens van een tweede - vrouwelijke - leider tot stand gekomen. Naast Engel debuteerde ook grensrechter Henk Vos, vader van speelster Larissa Vos.

Maar uiteindelijk ging het natuurlijk om de 90 minuten binnen de befaamde witte lijnen. In Zuidwolde had VV Staphorst VR1 de beschikking over 14 speelsters (Renate Timmerman moest 's morgens afhaken omdat ze nog te veel last had van een blessure, maar ze was wel aanwezig als toeschouwer, klasse Renate!) en werd begonnen met Jentje Brand in het doel, in de verdediging Larissa Vos, Iris van der Spaa, Colinda Buiter en Jannie Talen, op het middenveld Naomi Brinkhuis, Brenda Grooters en Elsbeth Knol en voorin Melissa Konterman, Judith van der Veen en Evelien Mussche. Op de bank begonnen Carmen Hoxe, Aranka Mussche en Linda Hoeve.

VV Staphorst VR1 begon goed aan het duel en een knappe aanval via rechts via Melissa Konterman belandde bij Judith van der Veen. De spits schoot de bal naast de JVZ-veste. Ook een drietal andere kansen waren aan Mussche, Van der Veen en Konterman niet besteed. Maar zoals al eerder benadrukt, het feit dat je de kansen krijgt is goed, dus maken we ons geen zorgen. Konterman zorgde voor de 0-1 door een kans onberispelijk binnen te schieten, over de wat kleine JVZ-keeper heen. Carmen Hoxe kwam voor Brenda Grooters binnen de lijnen, die vanwege een vorige week opgelopen blessure maar een kwart van het duel speelde. Knol nam de mid-mid positie van Grooters over en Hoxe nam de linkshalf-positie van Knol over. Iris van der Spaa mikte een vrije trap van grote afstand op de lat, de aanvallers van VV Staphorst vonden het schijnbaar een prima vrije trappen en in plaats van in te lopen stonden ze nog na te genieten van dit moment waardoor de JVZ-verdediging kon opruimen.

De tweede helft van de eerste helft werd het spel van VV Staphorst VR1 onzorgvuldiger, passes waren niet nauwkeurig genoeg en de JVZ-verdediging leek wat meer door te krijgen hoe onze hazen liepen. Een moment van onachtzaamheid achterin - alleen Buiter was bij deze actie fel in duel - leverde de 1-1 op. Keepster Brand kwam goed uit, maar de aanvalster van de thuisclub deed alles wat ze moest doen helemaal goed en schoot onberispelijk in het minieme gaatje in de rechterbenedenhoek: 1-1. Dat was ook de ruststand.

In de rust werden twee wissels toegepast. Larissa Vos en Naomi Brinkhuis werden vervangen door Linda Hoeve en Aranka Mussche. Dit had een aantal omzettingen tot gevolg. Allrounder Van der Veen verhuisde naar de linkshalfpositie en Hoeve kwam in de spits. Hoxe ging in plaats van linkshalf nu rechtshalf spelen. Mussche nam de positie in het hart van de verdediging waar ze de afgelopen twee duels ook had gespeeld naast Van der Spaa in. Jannie Talen werd van linksback nu rechtsback en Colinda Buiter schoot op naar de positie van linksback.

In de tweede helft had VV Staphorst na een aarzelende eerste tien minuten weinig meer te duchten van de tegenstander. Eslbeth Knol was degene die met een sterke individuele actie het strafschopgebied binnen liep, aan de linkerkant nog een verdediger passeerde en vervolgens onberispelijk binnen schoot: 1-2. Van der Spaa liet vervolgens - nu met wind mee - wederom zien dat ze een vrije trap prima kan nemen vanaf grote afstand. Onberispelijk schoot ze de bal achter de keepster van JVZ, 1-3, en voor degenen die het moment gemist hadden deed ze het even later nog even dunnetjes over. Dat betekende de 1-4 en definitieve beslissing deze wedstrijd.

Met Vos - voor Talen - en Brinkhuis - voor Hoxe - binnen de lijnen werden in het restant door VV Staphorst VR1 nog twee goals gemaakt. Konterman en Hoeve wisselden van positie (Konterman van rechtsbuiten naar spits en Hoeve vice versa) en het was Hoeve die een foutje van de keepster van JVZ afstrafte: 1-5. Enkele minuten voor tijd twee prima corners van Elsbeth Knol, de eerste kon met veel kunst- en vliegwerk nog worden tegen gehouden door de verdediging ten koste van een nieuwe corner, die door Knol werd voorgegeven en waarbij Evelien Mussche van dichtbij de eindstand op het scorebord zette: 1-6. Niet lang daarna floot de rustig fluitende scheidsrechter drie keer en dat betekende het einde van de sportieve wedstrijd.

Al met al een goede start van de vrouwen van VV Staphorst in de 4e klasse 08. We dachten al aan de koppositie, maar De Blesse VR1 wist met nog een doelpuntje meer (1-7 bij Vitesse'63 VR2) te winnen, waardoor zij de eerste koploper in deze competitie zijn. Komende zaterdag is VV Staphorst VR1 vrij en op 19 september a.s. is de volgende wedstrijd opnieuw uit, dan wordt in Steenwijk uit gespeeld tegen de vrouwen van d'Olde Veste VR2. Aanvang: 12.15 uur.

En omdat trainer Ronald Jager de vrouwen na drie keer winst op rij appelgebak met slagroom had beloofd gaan we over twee weken voor het vertrek naar Steenwijk eerst appelgebak eten bij Hotel Waanders in Staphorst.