Afgelopen zaterdag was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, tegen Dwingeloo.
Jentje op doel
Naomi, Aranka, Iris en Eslie achterin
Lisa, Judith en Renate op het middenveld
Klaasje, Elsbeth en Evelien voorin.

Na een goede warming up begonnen we aan de wedstrijd. Na 4 minuten was daar een mooi assist van Iris op Evelien die de bal uit te lucht plukte en hem op z'n Everts over de keeper heen schoot. 1-0, en dit beloofde een goede wedstrijd te worden.
Hierna volgde een aantal corners, waarbij Iris en Aranka om beurten mee gingen naar voren. Eerstgenoemde wist de bal 3 keer met haar hoofd te raken deze wedstrijd, maar helaas viel hij niet binnen de palen.

In de 23e minuut gaf Evelien een mooie bal op Elsbeth, die 1 op 1 richting de keepster van Dwingeloo afging. Deze keepster wist de bal van Els haar voet te plukken, om zo een goal te voorkomen.

Om de spanning te bewaren gunden we Dwingeloo een kansje, maar de snelle voorhoede van Dwingeloo beschikte niet over genoeg kracht om Jentje in het angstzweet te werken.

In de 29e minuut werd het eerste doelpunt herhaald. Iris gaf weer een bal op Evelien die deze kans benut en de bal door de handen van de keeper schiet. 2-0, tevens ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen en Elsbeth wist te profiteren van een ontzettend slechte uittrap van de keepster van Dwingeloo. (3-0).

Voor de toeschouwers die pas de tweede helft waren ingeschakeld, deden Iris en Evelien doelpunt nummer 1 en 2 nog eens dunnetjes over. Dwingeloo was duidelijk niet bekend met het spreekwoord over de ezel en een steen.

En als kers op de taart weer een doelpuntje van onze aanvoerster Iris. Na de kansen die zij heeft gehad in de wedstrijd, wist ze nummer 5 in het doel te prikken.

Eindstand dus 5-0 en dat betekent de eerste wedstrijd dat we de 0 hebben gehouden!

Doordat Meppel niet heeft gespeeld, klommen wij mooi een plekje naar boven. De eerste wedstrijd na de winterstop komen wij deze concurrent weer tegen.
We hebben ons weer herpakt en beginnen met onze inhaalrace. VVAK neemt een mooie voorsprong, en het is aan ons om het hen een beetje moeilijk te gaan maken.

Voor nu wens ik jullie namens ons hele team incl staf prettige feestdagen en een fijn 2016 en we hopen jullie rond februari weer langs te lijn te zien om ons te komen aanmoedigen!