Urk D2

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 02

10 oktober 2015 9:00

Carlo Koobs

Waarschijnlijk ben ik vorige week iets te voorbarig geweest door te zeggen dat we een ploeg zijn die moeilijk te verslaan is.Jullie raden het al vandaag kregen we het deksel op de neus. Urk kwam bij ons op bezoek de nummer 2 uit de competitie en gingen met de overwinning huiswaarts. We wisten wat hun strijdwijze was lange ballen naar voren en hopen op goed geluk, en zo was het ook ze gokten puur op dit plan en het pakte achteraf goed uit voor hun. We begonnen goed aan de wedstrijd door een schitterende aanval via meerdere schijven kwamen wij op 1-0, maar zoals gezegd Urk pompte daarna de lange ballen richting onze verdedigers en die hadden daar veel moeite mee, uit een corner scoorden zij de 1-1 wat ook de ruststand was. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld maar voetballend waren wij de betere ploeg, toch kwam Urk op een 1-2 voorsprong weer uit een corner, maar de jongens lieten de koppies niet hangen de druk werd nog verder opgevoerd en halverwege de 2e helft scoorden wij de gelijkmaker 2-2 wat ook verdiend was op dat moment. Hier na werd het bloedstollend spannend de ene na de andere aanval ging richting het doel van Urk maar de bal wilde er niet in, uit één van de spaarzame aanvallen van hun kregen ze een terecht gegeven penalty mee (vasthouden) en scoorden ze de 2-3. We zetten daarna nog wel flink aan maar het bleef bij een 2-3 nederlaag. Conclusie: beter met de kansen omspringen want die hadden we vandaag genoeg, en trainen op dode spelmomenten want daar scoorde Urk vandaag 3 keer uit. Niet zenuwachtig worden want we zijn nog steeds koploper. O ja s"middags zijn we met zowat het hele team met de bus naar Urk geweest waar het 1e speelde, dit toont toch wel de saamhorigheid binnen de groep, klasse jongens.