Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

De bekerduels zitten erop en vandaag was er een oefenwedstrijd gepland. Op veld 2 was het een heerlijke voetbalochtend met een warm zonnetje dat spelers en publiek verwarmde. Beide ploegen maakten er een mooi en open duel van dat tot de rust redelijk gelijk op ging. Staphorst bleek effectiever in de afronding. De tweede helft waren er volop kansen voor de geelhemden maar telkens stond de Nijeveense doelman in de weg. De uitslag had nog wel hoger kunnen uitvallen maar belangrijkste was het vertoonde samenspel. Wekelijks gaat het beter en er staat een echt team dat samen wil voetballen. Op naar de herfstvakantie, maar nog belangrijker het voetbalkamp van de vv Staphorst. Oh, wat kijken onze spelers en speelsters daar naar uit. Samen alvast veel plezier gewenst.

Eerste helft
Na 5 weken bekervoetbal was de kalender leeg en is het aan de KNVB om het competitieschema te vullen. Daar hebben ze maar liefst 3 zaterdagen voor nodig en dat is inclusief herfstvakantie. Voor onze spelers en trainer is dat veel te lang zonder wedstrijdvoetbal dus werd er door de leiders gezocht naar een oefen tegenstander. Deze werd snel gevonden met het team van SVN ’69 JO13-1 dat ook liever geen vrije zaterdag wilde en zo gebeurde het dat beide teams vandaag tegenover elkaar stonden voor een vriendschappelijk potje.

Voor de leiders een weerzien met oud klas- en ploeggenoot Berry Zwiers, die na zijn voetbaljaren bij vv Staphorst verhuisd is naar Nijeveen. Inmiddels traint hij daar de JO13-1 van de dorpsclub.

SVN bestond volledig uit 2e jaars spelers en dus over de hele linie een jaartje ouder, we konden dus in elk geval fysiek aan de bak. Voetballend zouden we pas zien vanaf het moment dat de bal ging rollen. Trainer Yannick deed zijn wedstrijdbespreking op het veld en liet met behulp van een opstelling in het gras met dopjes zien hoe hij wilde dat er werd samengespeeld en vrijgelopen. We gaan een nieuwe fase van ontwikkeling in zei de trainer, we gaan de opdrachten wat moeilijker maken voor de groep. Eens zien hoe ze daar mee omgaan vandaag. Trainer Yannick begon vandaag met de volgende 11.

c73dcf65-5293-4b5e-a3a0-462e264e0378.JPG

Het was scheidsrechter Taco Hulleman, voor de gelegenheid gekleed in zijn opvallende roze shirt, die om 10:30 uur de wedstrijd in beweging zette. Nijeveen begon direct met aanvallen en binnen de minuut werd de eerste kans afgevlagd voor buitenspel, maar Staphorst was gewaarschuwd. De bal werd zoals gevraagd goed rondgespeeld en uiteindelijk werden de vleugspelers aan het werk gezet. Na goed opbouwend werk vanaf Noëll, naar Dyon, Meike kaatst met Niels Fictorie en diezelfde Meike gaf een mooie steekpass in de diepte op linksbuiten Silvan. Slim weggelopen in de rug van zijn directe tegenstander lag de weg naar het doel open en in de 3e minuut was het al raak. Silvan verschalkte de keeper en bracht de 1 – 0 op het scorebord. Dit gaf de ploeg een extra boost en direct bleven ze de aanval zoeken door te combineren met elkaar. Niels Fictorie trof de paal en Silvan stond nog een keer buitenspel. De toon was gezet, maar het duel kwam nu wat meer in balans. Vooral op het middenveld werd er flink gestreden op elke bal en ook onze verdedigers lieten zien hun mannetje te staan. Dinand, Stijn, Fabian en Ruben kwamen na 20 minuten in het veld en met deze verse krachten voerden de geelhemden de druk naar voren verder op. Vooral Fabian, die een week niet getraind had, zocht veelvuldig de diepte en speelde goed samen met Aiden en Silvan op de vleugels. Fabian raakte de paal en na schoten van Silvan (2x) en Niels Fictorie kon het dan ook niet uitblijven. Fabian werd vanuit de combinatie met Aiden diep gestuurd en zijn voorzet belande bij de goed meegelopen Silvan die met dit cadeautje wel raad wist. De keeper en verdedigers volledig uit positie en bij de 2e paal schoof Silvan de 2 – 0 naar binnen. Nijeveen wilde nog niet opgeven en schakelde een tandje bij. Staphorst werd teruggedrongen en met de rug tegen de eigen 16 meter waren het enkele benauwde minuten tot de rust. Vooral het centrale duo Noëll en Sem hadden de boel prima onder controle. Als dat niet voldoende was is er altijd nog onze doelman Lars die op de momenten dat het moest op zijn post stond. Na bijna 4 minuten blessuretijd was het genoeg en zochten beide ploegen de kleedkamer op voor een bakje warme thee en adviezen van de trainers voor de 2e helft.

Tweede helft
Sem, Aiden, Jasper en Silvan werden naar de kant gehaald en voor hen kwamen Meike, Dyon, Lana en Fabian terug in het veld. De opdracht voor de geelhemden was duidelijk, lekker vrijuit samen spelen en in de buurt van de goal afdrukken om te scoren. Koud vanaf de aftrap was het Fabian die de doelman testte maar zijn schot gekeerd zag worden. Kansjes voor Niels Fictorie, diezelfde Fabian en het duurde tot de 35e minuut dat Stijn het welletjes vond. Met een mooie uithaal vanaf de 16 meter ramde hij de bal onhoudbaar achter de Nijeveense doelman. Staphorst zat op rozen en Nijeveen was het eventjes helemaal kwijt. De geelhemden combineerden dat het een lieve lust was en de ene aanval was nog niet mooier dan de andere. Maar het leek alsof de Nijeveense doelman een magneet in zijn handschoenen had. Iedere bal was voor de doelman. Het waren Fabian, heel vaak Niels Fictorie, Ruben en de lat die een volgend doelpunt in de weg stonden. Niels Fictorie raakte geblesseerd na een schop op zijn enkel en Aiden kwam in de punt van de aanval. Staphorst bleef combineren door het toch wel drukke centrum en in de 48e minuut was het wederom Stijn die vrij voor de keeper kwam. Nu was het wel raak en met een comfortabele 4 – 0 voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht. Nijeveen probeerde er wel uit te komen maar de laatste linie onder leiding van Noëll en Niels Huls gaf geen krimp. De beide vleugelspelers Dinand en Dyon kregen alle ruimte om zich met de opbouw en aanvallen te bemoeien en deden dat vandaag met verve. Dinand liet zich vervangen door Sem i.v.m. een pijnlijke hak en Fabian was totaal moegestreden en daarvoor kwam Silvan terug in het veld. Jasper was in de rust al geblesseerd uitgevallen dus met deze groep moesten de laatste 14 minuten dan ook uitgespeeld gaan worden. Aiden testte de doelman in de 50e minuut maar helaas. Lana was vanaf de linkerkant inmiddels een plaag voor de Nijeveense defensie geworden en na een goede passeeractie bediende ze Aiden van een niet te missen kans. Tergend langzaam hobbelde het schot van Aiden in de verre hoek, maar onhoudbaar en dus 5 – 0. Vanaf nu ging het hard en was het 3 minuten later Aiden die de kans bood aan Silvan. Goed breed leggen als spits vanuit het centrum en Silvan vrij voor de keeper tekende voor zijn 3e goal van de ochtend. Nijeveen brak nog een keer uit en schoot op de vuisten van Lars. Lars bouwde op via de linkerkant. Noëll’s pass op Meike was op maat, Ruben in de voeten en Lana met een mooie steekbal in de diepte weg. In een verbeten sprintduel klopte Lana de verdediger en vrij voor de keeper was het nu een koud kunstje om haar dik verdiende treffer op het scorebord te zetten. 7 – 0 met een overvloed aan kansen in deze helft deed het team zichzelf wel te kort maar daar maalde niemand om. In de laatste minuut waren het Silvan en Lana die nog een keer aan zetten en Silvan bood Lana een mooie kans op haar 2e goal van de morgen. Uiteindelijk werd daarmee de eindstand bepaald op 8 – 0. Een mooi resultaat om het eerste blok van 6 weken mee af te sluiten.

Trainer Yannick heeft het team in deze 6 weken volledig naar zijn hand gezet en het vertrouwen van alle spelers gewonnen. Ze gaan voor hem door het vuur en weten dat hij het beste met hun individuele ontwikkeling voor heeft. De komende 2 weken wordt er beperkt getraind en is het hele team van de partij als tijdens de herfstvakantie het vv Staphorst voetbalkamp wordt georganiseerd. 3 dagen alleen maar met de bal en elkaar samen optrekken, een dropping en uiteraard weinig slaap op het programma.

Het volgende duel van deze mooie groep staat gepland voor zaterdag 29 oktober. De tegenstander en indeling van de competitie is op moment van schrijven nog niet bekend. Houdt de voetbal.nl app of vv Staphorst website in de gaten voor het programma. Iedereen een fijne herfstvakantie gewenst.